Složení: plody goji, konzervační látka: oxid siřičitý Nutriční hodnota produktuve 100 g Energetická hodnota 1448 kJ/ 346 kcal Tuk 3,6 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,92 g Sacharidy 22 g z toho cukry 17,1 g Bílkoviny 10,6 g Sodík 22 mg Plody goji jsou nenápadné bobule, které překvapí množstvím nutričních hodnot. Obsažené složky zlepšují činnost celého organismu, ovlivňují krásný vzhled a dodávají energii. Pokud nám záleží na zavedení zdravých potravin do stravy, pak by v ní goji měly... Celý popis
Koupit za 120 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších

PLODY GOJI 100G VITA NATURA
Doprava:
99 Kč
Skladem
120 Kč
Koupit za 120 Kč
Popis
Složení: plody goji, konzervační látka: oxid siřičitý
Nutriční hodnota produktuve 100 g
Energetická hodnota 1448 kJ/ 346 kcal
Tuk 3,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,92 g
Sacharidy 22 g
z toho cukry 17,1 g
Bílkoviny 10,6 g
Sodík 22 mg
Plody goji jsou nenápadné bobule, které překvapí množstvím nutričních hodnot. Obsažené složky zlepšují činnost celého organismu, ovlivňují krásný vzhled a dodávají energii. Pokud nám záleží na zavedení zdravých potravin do stravy, pak by v ní goji měly být povinně.
Tyto malé sušené ovoce se již tisíce let používají v přírodní čínské medicíně. Rostliny pocházející z Tibetu podporují činnost srdce, jater, plic, snižují příznaky revmatismu a mohou také snížit hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Vykazují tedy antidiabetické a antiaterosklerotické účinky.
Kromě toho je třeba mezi léčivé vlastnosti plodů goji zařadit posílení imunity, příznivý vliv na zrak, zajištění dobré činnosti kloubů a zmírnění příznaků premenstruačního napětí.
Goji se doporučují ve stravě veganů a vegetariánů, protože obsahují velké množství hodnotných bílkovin.
V těchto nenápadných bobulích najdete mnoho cenných vitamínů, jako jsou C, B1, B2, B6 a E. Vitamíny skupiny B podpoří činnost nervové soustavy a zvýší imunitu. Naproti tomu vitamín C a E jsou silné antioxidanty, které chrání tělo před infekcemi a zpomalují proces stárnutí.
Plody goji také oplývají vápníkem, fosforem, železem, zinek a selenem. Jejich pravidelná konzumace tak doplní nedostatky těchto cenných látek v těle.
Nejcennější složkou těchto sušených plodů je však LBP, tedy bioaktivní polysacharidový komplex, jehož léčivé vlastnosti jsou neocenitelné. Tato látka především stimuluje imunitní systém a vykazuje protirakovinné vlastnosti. Studie ukazují, že sloučenina LBP chrání tělo před rakovinou žaludku, tlustého střeva, prsu, prostaty, plic a dokonce i leukémie.
V sušeném ovoci hojí také cyperon, látku, která podporuje činnost srdce a snižuje tlak krve. Betain obsažený v produktu zase stimuluje produkci cholinu, který se stará o správnou funkci oběhového systému.
Plody goji jsou také cenným zdrojem polyfenolů, jako jsou karotenoidy. V kombinaci s luteinem přítomným v ovoci chrání zrak před škodlivými účinky volných radikálů a zabraňují vzniku makulární degenerace.
Plody goji by se měly konzumovat s mírou, maximálně 5-12g denně. Vyvarovat by se jich měly těhotné a kojící ženy, stejně jako lidé užívající antikoagulancia. Lidé, kteří užívají jiné léky, před zařazením bobulí goji do jídelníčku, by se měli poradit s lékařem.
V chuti se plody goji podobají brusinkám, i když jsou méně sladké a kyselejší. Můžete je konzumovat jako samostatnou svačinu, ale také se skvěle hodí jako příloha k pokrmům. Skvěle se hodí do masových pokrmů, kaší, salátů, müsli a kaší.
ALERGENY VYSKYTUJÍCÍ SE V PLODECH GOJI
- Ryby a výrobky z nich: ne
- Arašídy (arašídy) a výrobky z nich: ne
- Vejce a výrobky z nich: ne
- Obiloviny obsahující lepek: může obsahovat*
- Oxid siřičitý a siřičitany: ano
- Lupina a výrobky z ní: ne
- Sója a výrobky z ní: může obsahovat*
- Hořčice a výrobky z ní: ne
- Měkkýši a výrobky z nich: ne
- Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy): ne
- Sezamová semínka a výrobky z nich: může obsahovat*
- Ořechy: může obsahovat*
- Korýši a výrobky z nich: ne
- Celer a výrobky z něj: ne
Informace o alergenech: Upozorňujeme, že daný produkt může obsahovat stopy alergenů* vzhledem ke způsobu balení produktu ve výrobním závodě.
*Alergeny: pšenice, lepek, sója, sezam, mandle, ořechy
JAK SKLADOVAT PLODY GOJI?
Skladujte na suchém, chladném a stinném místě.
JAK PŘIPRAVIT PLODY GOJI?
Lze je přidávat do müsli, čaje, omáček, salátů nebo dezertů.
Čistá hmotnost: 100 g
Nutriční hodnota produktuve 100 g
Energetická hodnota 1448 kJ/ 346 kcal
Tuk 3,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,92 g
Sacharidy 22 g
z toho cukry 17,1 g
Bílkoviny 10,6 g
Sodík 22 mg
Plody goji jsou nenápadné bobule, které překvapí množstvím nutričních hodnot. Obsažené složky zlepšují činnost celého organismu, ovlivňují krásný vzhled a dodávají energii. Pokud nám záleží na zavedení zdravých potravin do stravy, pak by v ní goji měly být povinně.
Tyto malé sušené ovoce se již tisíce let používají v přírodní čínské medicíně. Rostliny pocházející z Tibetu podporují činnost srdce, jater, plic, snižují příznaky revmatismu a mohou také snížit hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Vykazují tedy antidiabetické a antiaterosklerotické účinky.
Kromě toho je třeba mezi léčivé vlastnosti plodů goji zařadit posílení imunity, příznivý vliv na zrak, zajištění dobré činnosti kloubů a zmírnění příznaků premenstruačního napětí.
Goji se doporučují ve stravě veganů a vegetariánů, protože obsahují velké množství hodnotných bílkovin.
V těchto nenápadných bobulích najdete mnoho cenných vitamínů, jako jsou C, B1, B2, B6 a E. Vitamíny skupiny B podpoří činnost nervové soustavy a zvýší imunitu. Naproti tomu vitamín C a E jsou silné antioxidanty, které chrání tělo před infekcemi a zpomalují proces stárnutí.
Plody goji také oplývají vápníkem, fosforem, železem, zinek a selenem. Jejich pravidelná konzumace tak doplní nedostatky těchto cenných látek v těle.
Nejcennější složkou těchto sušených plodů je však LBP, tedy bioaktivní polysacharidový komplex, jehož léčivé vlastnosti jsou neocenitelné. Tato látka především stimuluje imunitní systém a vykazuje protirakovinné vlastnosti. Studie ukazují, že sloučenina LBP chrání tělo před rakovinou žaludku, tlustého střeva, prsu, prostaty, plic a dokonce i leukémie.
V sušeném ovoci hojí také cyperon, látku, která podporuje činnost srdce a snižuje tlak krve. Betain obsažený v produktu zase stimuluje produkci cholinu, který se stará o správnou funkci oběhového systému.
Plody goji jsou také cenným zdrojem polyfenolů, jako jsou karotenoidy. V kombinaci s luteinem přítomným v ovoci chrání zrak před škodlivými účinky volných radikálů a zabraňují vzniku makulární degenerace.
Plody goji by se měly konzumovat s mírou, maximálně 5-12g denně. Vyvarovat by se jich měly těhotné a kojící ženy, stejně jako lidé užívající antikoagulancia. Lidé, kteří užívají jiné léky, před zařazením bobulí goji do jídelníčku, by se měli poradit s lékařem.
V chuti se plody goji podobají brusinkám, i když jsou méně sladké a kyselejší. Můžete je konzumovat jako samostatnou svačinu, ale také se skvěle hodí jako příloha k pokrmům. Skvěle se hodí do masových pokrmů, kaší, salátů, müsli a kaší.
ALERGENY VYSKYTUJÍCÍ SE V PLODECH GOJI
- Ryby a výrobky z nich: ne
- Arašídy (arašídy) a výrobky z nich: ne
- Vejce a výrobky z nich: ne
- Obiloviny obsahující lepek: může obsahovat*
- Oxid siřičitý a siřičitany: ano
- Lupina a výrobky z ní: ne
- Sója a výrobky z ní: může obsahovat*
- Hořčice a výrobky z ní: ne
- Měkkýši a výrobky z nich: ne
- Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy): ne
- Sezamová semínka a výrobky z nich: může obsahovat*
- Ořechy: může obsahovat*
- Korýši a výrobky z nich: ne
- Celer a výrobky z něj: ne
Informace o alergenech: Upozorňujeme, že daný produkt může obsahovat stopy alergenů* vzhledem ke způsobu balení produktu ve výrobním závodě.
*Alergeny: pšenice, lepek, sója, sezam, mandle, ořechy
JAK SKLADOVAT PLODY GOJI?
Skladujte na suchém, chladném a stinném místě.
JAK PŘIPRAVIT PLODY GOJI?
Lze je přidávat do müsli, čaje, omáček, salátů nebo dezertů.
Čistá hmotnost: 100 g