Wolfberry Agar 30 g

98 %
Stars
(20 hodnocení)

Agar od Wolfberry je výbornou a velice zdravou alternativou želatiny. Přírodní želatinový přípravek se získává z červených mořských řas. Je průhledný, bez chuti a zápachu a zůstává tuhý i za vyšších teplot. Agar je součástí cukrárenských želé. Pomáhá vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, které při krájení dobře drží tvar. Agar (jinak též agar-agar) je přírodní polysacharid s vysokou želírující schopností, který se vyrábí z červených mořských řas rodů Floridae a Gelidium. Je průhledný, bez zápachu a... Celý popis

Koupit za 49 Kč

Popis

Agar od Wolfberry je výbornou a velice zdravou alternativou želatiny. Přírodní želatinový přípravek se získává z červených mořských řas. Je průhledný, bez chuti a zápachu a zůstává tuhý i za vyšších teplot. Agar je součástí cukrárenských želé. Pomáhá vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, které při krájení dobře drží tvar.

Agar (jinak též agar-agar) je přírodní polysacharid s vysokou želírující schopností, který se vyrábí z červených mořských řas rodů Floridae a Gelidium. Je průhledný, bez zápachu a bez chuti. Umožňuje vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, jež při krájení skvěle drží tvar. Výrobky obsahující agar jsou proto vhodné pro domácí přípravu extra vysoké vrstvy želé na dorty a zákusky.

Použití:

- Cukrářské výrobky jako dorty, koláče apod.

- Zmrzlinové poháry

- Ovocné pasty nebo falešné ovocné paštiky

- Pružných želatinových plátků (výroba „kabátků“ pro pěny)

- Zavařeniny z ovoce a zeleniny

- Masné výrobky

Návod:

Na 300 ml vody dávkujeme 1 lžičku agaru, 5 – 10 lžiček cukru (25 – 50 g), možno přidat šťávu z citronu či ovoce. Smícháme, necháme 10 minut bobtnat, pak 15 minut vaříme. Podáváme po ztuhnutí.
Pro zeleninové aspiky dáváme místo cukru 1/2 lžičky soli.

Složení:

Agar agar (Gelidium 100 %).

Balení:

30 g

Upozornění:

Může obsahovat stopy lepku. Skladujte na chladném a suchém místě. Chraňte před přímým slunečním světlem a teplem.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Wolfberry
Hmotnost 30 g