Wolfberry kokosová mouka se vyrábí z kokosové kopry, která se po vysušení a vylisování oleje rozemele na jemný prášek. Kokosová mouka je výjimečná tím, že obsahuje 39 % vlákniny a 19 % bílkovin. Je přirozeně bezlepková, takže je vhodná pro celiaky. V některých receptech, například na palačinky, zákusky, nebo vánoční cukroví, lze klasickou mouku úplně nahradit kokosovou moukou. Při přípravě takového těsta je vhodné přidat oproti původnímu receptu buď jedno vejce navíc, nebo xantanovou gumu. S xantanem... Celý popis

Koupit za 29 Kč

Popis

Wolfberry kokosová mouka se vyrábí z kokosové kopry, která se po vysušení a vylisování oleje rozemele na jemný prášek. Kokosová mouka je výjimečná tím, že obsahuje 39 % vlákniny a 19 % bílkovin. Je přirozeně bezlepková, takže je vhodná pro celiaky.

V některých receptech, například na palačinky, zákusky, nebo vánoční cukroví, lze klasickou mouku úplně nahradit kokosovou moukou. Při přípravě takového těsta je vhodné přidat oproti původnímu receptu buď jedno vejce navíc, nebo xantanovou gumu. S xantanem se vám těsto bude méně drobit a bude lépe držet tvar. Navíc hotové výrobky zůstanou mnohem déle křehké, čerstvé a budou pomaleji vysychat.

Většina bezlepkových mouk je skoro bez chuti, kokosová mouka je krásně voňavá a dodá naopak všem pokrmům zajímavý “šmrnc“. Přestože není nijak slazená, stačí použít méně sladidla než u běžné mouky, protože kokos má přirozeně nasládlou chuť. Kokosovou mouku můžete míchat se všemi druhy bezlepkových, ale i klasických mouk. Pokud ji přidáte do mléka, nebo džusu, vznikne vám výborný nápoj plný bílkoviny a vlákniny.

Receptů na sladké pečivo s kokosovou moukou je na internetu mnoho, ale jestli chcete experimentovat a vyzkoušet si, že je výborná i v kombinaci s rybou, tak tady máte recep na paleo tilápii.

Co budete potřebovat na 4 porce
•  2 až 3 lžíce kokosového oleje
•  3/4 šálku neslazených kokosových chipsů
•  1/2 šálku kokosového mouky
•  mořskou sůl podle chuti
•  3 vejce
•  4 filé tilápie

Postup
Na pánvi si nechejte rozpálit kokosový olej asi na 170°C. Mezitím na talíři smíchejte kokosové chipsy, kokosovou mouku a sůl. Do jiného talíře rozklepněte a rozšlehejte vejce. Filátka tilápie nejprve obalujte ve vejcích, poté v připravené kokosového směsi. Nechejte opadat zbytek kokosu, který se nepřilepil na rybu, poté smažte filety na rozpáleném oleji z každé strany do zlatova asi 5 – 7 minut.

Nutriční hodnoty na 100g: Energie: 1805 kJ / 431 kcal; Tuky: 12,6 g – z toho nasycené mastné kyseliny 11,8 g; Sacharidy: 61,0 g – z toho cukry 17,3 g; Bílkoviny: 18,5 g;Sůl: 0.15 g;Vláknina: 36,4 g

Alergeny: Bez alergenů

Složení
kokos 100%

Země původu
Cejlon

BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002

Obsah
400 g

Wolfberry kokosová mouka se vyrábí z kokosové kopry, která se po vysušení a vylisování oleje rozemele na jemný prášek. Kokosová mouka je výjimečná tím, že obsahuje 39 % vlákniny a 19 % bílkovin. Je přirozeně bezlepková, takže je vhodná pro celiaky.

V některých receptech, například na palačinky, zákusky, nebo vánoční cukroví, lze klasickou mouku úplně nahradit kokosovou moukou. Při přípravě takového těsta je vhodné přidat oproti původnímu receptu buď jedno vejce navíc, nebo xantanovou gumu. S xantanem se vám těsto bude méně drobit a bude lépe držet tvar. Navíc hotové výrobky zůstanou mnohem déle křehké, čerstvé a budou pomaleji vysychat.

Většina bezlepkových mouk je skoro bez chuti, kokosová mouka je krásně voňavá a dodá naopak všem pokrmům zajímavý “šmrnc“. Přestože není nijak slazená, stačí použít méně sladidla než u běžné mouky, protože kokos má přirozeně nasládlou chuť. Kokosovou mouku můžete míchat se všemi druhy bezlepkových, ale i klasických mouk. Pokud ji přidáte do mléka, nebo džusu, vznikne vám výborný nápoj plný bílkoviny a vlákniny.

Receptů na sladké pečivo s kokosovou moukou je na internetu mnoho, ale jestli chcete experimentovat a vyzkoušet si, že je výborná i v kombinaci s rybou, tak tady máte recep na paleo tilápii.

Co budete potřebovat na 4 porce
•  2 až 3 lžíce kokosového oleje
•  3/4 šálku neslazených kokosových chipsů
•  1/2 šálku kokosového mouky
•  mořskou sůl podle chuti
•  3 vejce
•  4 filé tilápie

Postup
Na pánvi si nechejte rozpálit kokosový olej asi na 170°C. Mezitím na talíři smíchejte kokosové chipsy, kokosovou mouku a sůl. Do jiného talíře rozklepněte a rozšlehejte vejce. Filátka tilápie nejprve obalujte ve vejcích, poté v připravené kokosového směsi. Nechejte opadat zbytek kokosu, který se nepřilepil na rybu, poté smažte filety na rozpáleném oleji z každé strany do zlatova asi 5 – 7 minut.

Nutriční hodnoty na 100g: Energie: 1805 kJ / 431 kcal; Tuky: 12,6 g – z toho nasycené mastné kyseliny 11,8 g; Sacharidy: 61,0 g – z toho cukry 17,3 g; Bílkoviny: 18,5 g;Sůl: 0.15 g;Vláknina: 36,4 g

Alergeny: Bez alergenů

Složení
kokos 100%

Země původu
Cejlon

BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002

Obsah
400 g

Parametry

Cílová skupina
BIO

Země původu
Srí Lanka

Produkty bez alergenů
Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina), Bez lepku, Bez hořčice, Bez sezamu, Bez skořápkových plodů, Bez celeru, Bez siřičitanů, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez vajec, Bez mléka

Parametry

Cílová skupina
BIO

Země původu
Srí Lanka

Produkty bez alergenů
Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina), Bez lepku, Bez hořčice, Bez sezamu, Bez skořápkových plodů, Bez celeru, Bez siřičitanů, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez vajec, Bez mléka
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Wolfberry
Množství 400 g
Druh kokosové
Bezlepkové ano
Bio ano