Jablkovica z dubového sudu 45% V roce 2018 uvedl lihovar Žufánek na trhu svou vůbec první jablkovici (ročník 2017), destilát z drcených jablek. Polovinu vypálených jablek se vymoštovala (vylisovala se šťáva) a ta se nechala kvasit. Po její destilaci se pálenka na téměř dva roky uložila do dubových sudů. Vznikl klasický kalvádos jako z učebnice. Správně může označení Kalvádos (Calvados) může nést pouze jablečná pálenka z francouzské části Normandie. Stejně tak jako je tomu například u Champagne.... Celý popis
Koupit za 750 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
100 %
Jablkovica z dubového sudu Žufánek 45 % 0,5 l (holá láhev)
Doprava:
99 Kč
Skladem
750 Kč
Koupit za 750 Kč
100 %
Žufánek Jablkovica ze sudu 45% 0,5 l (holá lahev)
Doprava:
89 Kč
Skladem
699 Kč
Koupit za 699 Kč
95 %
Jablkovica z Dubového Sudu 45% 0,5l (holá láhev)
Doprava:
119 Kč
Skladem
674 Kč
Koupit za 674 Kč
96 %
Jablkovica z Dubového Sudu 45% 0,5l (holá láhev)
Doprava:
89 Kč
Skladem
672 Kč
Koupit za 672 Kč
98 %
Jablkovica z Dubového Sudu 45% 0,5l (holá láhev)
Doprava:
119 Kč
Skladem
669 Kč
Koupit za 669 Kč
Popis
Jablkovica z dubového sudu 45%
V roce 2018 uvedl lihovar Žufánek na trhu svou vůbec první jablkovici (ročník 2017), destilát z drcených jablek.
Polovinu vypálených jablek se vymoštovala (vylisovala se šťáva) a ta se nechala kvasit. Po její destilaci se pálenka na téměř dva roky uložila do dubových sudů. Vznikl klasický kalvádos jako z učebnice. Správně může označení Kalvádos (Calvados) může nést pouze jablečná pálenka z francouzské části Normandie. Stejně tak jako je tomu například u Champagne.
Máte tedy možnost ochutnat destilát z jablek vyrobený dvěma způsoby. Čirý z celých jablek a tento stařený z jablečné šťávy.
Ten stařený byl navíc 18 měsíců v sudech z bílého dubu. Z nich získal svoji barvu, jemnost, nasládlost a lehký vanilkový tón.
V roce 2018 uvedl lihovar Žufánek na trhu svou vůbec první jablkovici (ročník 2017), destilát z drcených jablek.
Polovinu vypálených jablek se vymoštovala (vylisovala se šťáva) a ta se nechala kvasit. Po její destilaci se pálenka na téměř dva roky uložila do dubových sudů. Vznikl klasický kalvádos jako z učebnice. Správně může označení Kalvádos (Calvados) může nést pouze jablečná pálenka z francouzské části Normandie. Stejně tak jako je tomu například u Champagne.
Máte tedy možnost ochutnat destilát z jablek vyrobený dvěma způsoby. Čirý z celých jablek a tento stařený z jablečné šťávy.
Ten stařený byl navíc 18 měsíců v sudech z bílého dubu. Z nich získal svoji barvu, jemnost, nasládlost a lehký vanilkový tón.
Parametry
| Výrobce | Žufánek |
| Značka | Žufánek |
| Alkohol | 45 % |
| Objem | 0.5 l |
| Země původu | Česká republika |
| Druh | Jablkovice |
| Druh balení | holá láhev |