Pohanka hnědá Tmavě hnědá pohanka je loupaná termicky. Při tomto postupu dochází k napařování pohanky horkou párou a následnému prudkému sušení. Pohanka tímto procesem získá příjemnou oříškovou chuť. V kuchyni se využívá do salátů, jako příloha k masům, k výrobě celých pokrmů, výborná je v kombinaci se zeleninou. Z pohanky se dají připravovat také sladké pokrmy např. zamíchaná do tvarohu s medem a oříšky. Pohanka se řadí mezi tzv. pseudoobiloviny. Pochází ze střední Asie, odkud se postupně šířila... Celý popis
Koupit za 39 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
ARAX Pohanka, hnědá Gramáž: 500 g
Doprava:
79 Kč
Skladem
39 Kč
Koupit za 39 Kč
ARAX Pohanka, hnědá 500 g
Doprava:
69 Kč
Skladem
29 Kč
Koupit za 29 Kč
Popis
Pohanka hnědá
Tmavě hnědá pohanka je loupaná termicky. Při tomto postupu dochází k napařování pohanky horkou párou a následnému prudkému sušení. Pohanka tímto procesem získá příjemnou oříškovou chuť. V kuchyni se využívá do salátů, jako příloha k masům, k výrobě celých pokrmů, výborná je v kombinaci se zeleninou. Z pohanky se dají připravovat také sladké pokrmy např. zamíchaná do tvarohu s medem a oříšky. Pohanka se řadí mezi tzv. pseudoobiloviny. Pochází ze střední Asie, odkud se postupně šířila do Japonska, Evropy a také do Severní Ameriky. V České republice se pohanka pěstovala již od 12. století a v 16. století patřila mezi nejoblíbenější potraviny. Postupem času její obliba klesla a pěstování také ustoupilo.
Tmavě hnědá pohanka je loupaná termicky. Při tomto postupu dochází k napařování pohanky horkou párou a následnému prudkému sušení. Pohanka tímto procesem získá příjemnou oříškovou chuť. V kuchyni se využívá do salátů, jako příloha k masům, k výrobě celých pokrmů, výborná je v kombinaci se zeleninou. Z pohanky se dají připravovat také sladké pokrmy např. zamíchaná do tvarohu s medem a oříšky. Pohanka se řadí mezi tzv. pseudoobiloviny. Pochází ze střední Asie, odkud se postupně šířila do Japonska, Evropy a také do Severní Ameriky. V České republice se pohanka pěstovala již od 12. století a v 16. století patřila mezi nejoblíbenější potraviny. Postupem času její obliba klesla a pěstování také ustoupilo.
Parametry
Výrobce | Arax |