Pohanka nepatří mezi typické obiloviny, její semena jsou moučnatá a používají se k výrobě mouky. Pohanka sama pochází z chladných ob lastí střední Asie, kde byla využívána i z toho důvodu, že se tradičně věřilo, že tělu dodává silnou až zahřívající energii. Do Evropy se dostala ve středověku. Pohanka je lehce stravitelná plodina, přirozeně bezlepková. Ceněna je především pro vysoký obsah vitamínu P (rutinu). Pohanka obsahuje 18 různých aminokyselin. Dále obsahuje zinek, měď, selen, mangan a další... Celý popis
Koupit za 65 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Bio pohanka lámanka 400g, Probio
Doprava:
100 Kč
Skladem
65 Kč
Koupit za 65 Kč
PROBIO Pohanka loupaná lámanka BIO 400 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
59 Kč
Koupit za 59 Kč
PROBIO Pohanka loupaná lámanka BIO 400 g
Doprava:
39 Kč
Skladem
59 Kč
Koupit za 59 Kč
PRO-BIO Pohanka lámanka 400 g bio
Doprava:
80 Kč
Skladem
65 Kč
Koupit za 65 Kč
PRO-BIO, obchodní spol. s r.o. Pohanka lámanka BIO 400g Probio 2602
Doprava:
89 Kč
74 Kč
Koupit za 74 Kč
Popis
Pohanka nepatří mezi typické obiloviny, její semena jsou moučnatá a používají se k výrobě mouky. Pohanka sama pochází z chladných ob lastí střední Asie, kde byla využívána i z toho důvodu, že se tradičně věřilo, že tělu dodává silnou až zahřívající energii. Do Evropy se dostala ve středověku.
Pohanka je lehce stravitelná plodina, přirozeně bezlepková. Ceněna je především pro vysoký obsah vitamínu P (rutinu). Pohanka obsahuje 18 různých aminokyselin. Dále obsahuje zinek, měď, selen, mangan a další stopové prvky. Z vitamínů obsahuje například vitamíny skupiny B - vitamin B1 (thiamin), vitamín B2 (riboflavin), vitamin B3 (niacin), vitamín C a E.
Pohanka je nejlepším přírodním zdrojem rutinu, který je důležitý pro cévní pružnost. Rutin v pohance výrazně zlepšuje nebo zastaví zhoršování stavu křečových žil na nohou. Rutin, quercetin a některé jiné polyfenoly mohou být v mírném množství potenciálními antikarcinogeny proti rakovině střeva a jiných orgánů. Fenolové sloučeniny můžou snižovat hladinu krevního cukru a lipidů a přispívat tak k hypocholesterolemickému účinku pohanky
Obsah lysinu - aminokyseliny, která hraje roli v v prevenci aktivizace herpetických virů (původce oparů), je ve srovnání s ostatními obilninami 3-4 násobně vyšší.
Velmi důležitým vitamínem v pohance v pohance je cholin, který regeneruje jaterní buňky po poškození chorobami a alkoholem.
Pohanka lámanka vzniká loupáním pohankových zrn z tmavých pevných slupek a jejích nalámáním. Pohanka BIOHARMONIE je loupaná výhradně mechanicky. Tento způsob (na rozdíl od termického loupání) je velmi šetrný a vede k zachování původních chuťových a výživových hodnot pohanky. Pohanku lámanku je vhodné použít jako zavářku do polévky, k přípravě placiček, karbanátků, k plnění zeleniny či k posypu pečiva před jeho pečením.
Nutriční hodnota ve 100g: Energie: 1332 kJ (317Kcal), Bílkoviny: 11,9g, Sacharidy: 65g, Tuky: 2,4g, Hořčík: 98mg (32%DDD), DDD=Doporučená denní dávka
Složení: pohanka - BIO produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti nejvýše do 75%.
Pohanka je lehce stravitelná plodina, přirozeně bezlepková. Ceněna je především pro vysoký obsah vitamínu P (rutinu). Pohanka obsahuje 18 různých aminokyselin. Dále obsahuje zinek, měď, selen, mangan a další stopové prvky. Z vitamínů obsahuje například vitamíny skupiny B - vitamin B1 (thiamin), vitamín B2 (riboflavin), vitamin B3 (niacin), vitamín C a E.
Pohanka je nejlepším přírodním zdrojem rutinu, který je důležitý pro cévní pružnost. Rutin v pohance výrazně zlepšuje nebo zastaví zhoršování stavu křečových žil na nohou. Rutin, quercetin a některé jiné polyfenoly mohou být v mírném množství potenciálními antikarcinogeny proti rakovině střeva a jiných orgánů. Fenolové sloučeniny můžou snižovat hladinu krevního cukru a lipidů a přispívat tak k hypocholesterolemickému účinku pohanky
Obsah lysinu - aminokyseliny, která hraje roli v v prevenci aktivizace herpetických virů (původce oparů), je ve srovnání s ostatními obilninami 3-4 násobně vyšší.
Velmi důležitým vitamínem v pohance v pohance je cholin, který regeneruje jaterní buňky po poškození chorobami a alkoholem.
Pohanka lámanka vzniká loupáním pohankových zrn z tmavých pevných slupek a jejích nalámáním. Pohanka BIOHARMONIE je loupaná výhradně mechanicky. Tento způsob (na rozdíl od termického loupání) je velmi šetrný a vede k zachování původních chuťových a výživových hodnot pohanky. Pohanku lámanku je vhodné použít jako zavářku do polévky, k přípravě placiček, karbanátků, k plnění zeleniny či k posypu pečiva před jeho pečením.
Nutriční hodnota ve 100g: Energie: 1332 kJ (317Kcal), Bílkoviny: 11,9g, Sacharidy: 65g, Tuky: 2,4g, Hořčík: 98mg (32%DDD), DDD=Doporučená denní dávka
Složení: pohanka - BIO produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti nejvýše do 75%.
Parametry
Výrobce | Pro-Bio |
Hmotnost | 400 g |
Druh | lámanka |
Bio | ano |