O bulguru se hodně dozvíte v časopise Dobroty Zima 2014. Využití: - rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami - nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou - polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut - salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte... Celý popis
Koupit za 51 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Bulgur pšeničný 500 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
49 Kč
Skladem
51 Kč
Koupit za 51 Kč
Country Life Bulgur pšeničný 500 g BIO
Doprava:
69 Kč
Skladem
53 Kč
Koupit za 53 Kč
Country Life Bulgur pšeničný BIO 500 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
46 Kč
Koupit za 46 Kč
Country life BIO Bulgur pšeničný 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
49 Kč
Koupit za 49 Kč
Countrylife Bulgur pšeničný Bio 500g
Doprava:
120 Kč
Skladem
54 Kč
Koupit za 54 Kč
Popis
O bulguru se hodně dozvíte v časopise Dobroty Zima 2014.
Využití:
- rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami
- nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou
- polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut
- salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou
- kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci
Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Je možné ho i nabobtnat zalitím studené vody. Nabobtání trvá přibližně hodinu.
Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Trvanlivost: 12 měsíců
Složení: Hrubě mletá PŠENICE*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství, ověřeno certifikátem
Neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko, med)
Není přislazeno cukrem, může obsahovat přirozeně se vyskytující cukry
Certifikát: CZ-BIO-001
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1503 kJ/360 kcal. Tuky: 1.3 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.2 g. Sacharidy: 70.3 g. z toho cukry: 0.4 g. Bílkoviny: 12.3 g. Sůl: 0.02 g
Návod k přípravě: Bulgur vařte 2 minuty v mírně osolené vodě, na 1 díl bulguru 2 díly vody. Poté nechte 15–20 minut dojít pod pokličkou.
Může obsahovat (alergeny): lepek
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – pšeničný bulgur..
Zemědělská produkce: Turecko
Využití:
- rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami
- nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou
- polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut
- salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou
- kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci
Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Je možné ho i nabobtnat zalitím studené vody. Nabobtání trvá přibližně hodinu.
Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Trvanlivost: 12 měsíců
Složení: Hrubě mletá PŠENICE*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství, ověřeno certifikátem
Neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko, med)
Není přislazeno cukrem, může obsahovat přirozeně se vyskytující cukry
Certifikát: CZ-BIO-001
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1503 kJ/360 kcal. Tuky: 1.3 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.2 g. Sacharidy: 70.3 g. z toho cukry: 0.4 g. Bílkoviny: 12.3 g. Sůl: 0.02 g
Návod k přípravě: Bulgur vařte 2 minuty v mírně osolené vodě, na 1 díl bulguru 2 díly vody. Poté nechte 15–20 minut dojít pod pokličkou.
Může obsahovat (alergeny): lepek
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – pšeničný bulgur..
Zemědělská produkce: Turecko
Parametry
Výrobce | Country life |
Hmotnost | 500 g |
Bio | ano |