Celozrnná špaldová mouka se od běžné mouky liší obsahem otrub. Široké využití v kuchyni. Hodí se na pečení, smažení i třeba na přípravu vařených příloh. Když jídlo připravíte z celozrnné mouky, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná mouka krásně voní i dobře chutná. Využití: - pečivo - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku celozrnnou špaldovou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr - zahušťování... Celý popis
Koupit za 101 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Country Life Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
59 Kč
101 Kč
Koupit za 101 Kč
COUNTRYLIFE Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO
Doprava:
79 Kč
115 Kč
Koupit za 115 Kč
Country Life Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
89 Kč
Skladem
104 Kč
Koupit za 104 Kč
Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
49 Kč
94 Kč
Koupit za 94 Kč
Country Life Mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO 1 kg
Doprava:
59 Kč
Skladem
83 Kč
Koupit za 83 Kč
Popis
Celozrnná špaldová mouka se od běžné mouky liší obsahem otrub. Široké využití v kuchyni. Hodí se na pečení, smažení i třeba na přípravu vařených příloh.
Když jídlo připravíte z celozrnné mouky, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná mouka krásně voní i dobře chutná.
Využití:
- pečivo - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku celozrnnou špaldovou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr
- zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovat
- smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené z celozrnné špaldové mouky
- knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh
Mouka neobsahuje žádné přidané látky zamezující hrudkovitost, regulující kyselost nebo zlepšující kvalitu mouky. Tento produkt ocení spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.
Celozrnná mouka je bohužel velmi oblíbená u molů. Proto je lépe ji skladovat v ledničce, mrazáku nebo ve spižírně v uzavřené nádobě.
Složení:
PŠENICE ŠPALDA*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny:
Lepek
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Legislativní zařazení:
Mlýnský obilný výrobek – špaldová mouka.
Země původu:
Evropská unie
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Špaldová mouka je výborná do koláčových těst, ale i do polévek, kaší či na běžné zahuštění omáček. Chléb s přídavkem špaldové mouky má výraznou chlebovou vůni, velký objem, popraskanou kůrku a lehce ořechovou chuť.
Vyzkoušejte náš recept na domácí Bebe sušenky:
Když jídlo připravíte z celozrnné mouky, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná mouka krásně voní i dobře chutná.
Využití:
- pečivo - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku celozrnnou špaldovou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr
- zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovat
- smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené z celozrnné špaldové mouky
- knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh
Mouka neobsahuje žádné přidané látky zamezující hrudkovitost, regulující kyselost nebo zlepšující kvalitu mouky. Tento produkt ocení spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.
Celozrnná mouka je bohužel velmi oblíbená u molů. Proto je lépe ji skladovat v ledničce, mrazáku nebo ve spižírně v uzavřené nádobě.
Složení:
PŠENICE ŠPALDA*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny:
Lepek
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Legislativní zařazení:
Mlýnský obilný výrobek – špaldová mouka.
Země původu:
Evropská unie
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Špaldová mouka je výborná do koláčových těst, ale i do polévek, kaší či na běžné zahuštění omáček. Chléb s přídavkem špaldové mouky má výraznou chlebovou vůni, velký objem, popraskanou kůrku a lehce ořechovou chuť.
Vyzkoušejte náš recept na domácí Bebe sušenky:
Parametry
Výrobce | Country Life |
Množství | 1000 g |
Druh | špaldové |
Hrubost mletí | hladké |
Celozrnné | ano |
Bio | ano |