Využití: - kaše k snídani - v našem časopise Dobroty jaro 2016 najdete tipy, jak kaši sladit, čím ji ochutit nebo co do ní přidat - zahušťování - kukuřičná mouka vám dobře zahustí omáčky i polévky - obalování - kukuřičná mouka je také skvělá na obalování - knedlíky, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh - pečivo - z této mouky lze připravit třeba i chléb nebo muffiny, doporučujeme kombinovat kukuřičnou mouku s pšeničnou - tortilly - 1 šálek kukuřičné mouky, 1/2 šálku vody,... Celý popis
Koupit za 37 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Country Life Mouka kukuřičná polohrubá 400 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
59 Kč
Skladem
37 Kč
Koupit za 37 Kč
Mouka kukuřičná polohrubá 400 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
49 Kč
Skladem
33 Kč
Koupit za 33 Kč
Country Life Mouka kukuřičná polohrubá 400 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
89 Kč
Skladem
37 Kč
Koupit za 37 Kč
Country Life mouka kukuřičná polohrubá Bio 400 g
Doprava:
65 Kč
Skladem
35 Kč
Koupit za 35 Kč
Country Life Mouka kukuřičná polohrubá 400 g BIO
Doprava:
59 Kč
35 Kč
Koupit za 35 Kč
Popis
Využití:
- kaše k snídani - v našem časopise Dobroty jaro 2016 najdete tipy, jak kaši sladit, čím ji ochutit nebo co do ní přidat
- zahušťování - kukuřičná mouka vám dobře zahustí omáčky i polévky
- obalování - kukuřičná mouka je také skvělá na obalování
- knedlíky, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh
- pečivo - z této mouky lze připravit třeba i chléb nebo muffiny, doporučujeme kombinovat kukuřičnou mouku s pšeničnou
- tortilly - 1 šálek kukuřičné mouky, 1/2 šálku vody, sůl dle chuti, to vše vypracujte do těsta, vyválejte placky, které poté upečte bez oleje na pánvi
Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Trvanlivost: 6 měsíců
Složení: Kukuřice*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství, ověřeno certifikátem
Neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko, med)
Není přislazeno cukrem, může obsahovat přirozeně se vyskytující cukry
Vyrobeno ze surovin, které neobsahují lepek. Výrobek však může obsahovat stopy lepku.
Certifikát: CZ-BIO-001
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1569 kJ/375 kcal. Tuky: 1.4 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.2 g. Sacharidy: 82.2 g. z toho cukry: 0.6 g. Bílkoviny: 5.6 g. Sůl: 0 g
Návod k přípravě: Kukuřičnou krupici (nahrubo namletá sušená kukuřice, zachována je většina cenných látek) můžeme použít na přípravu domácí kukuřičné kaše (je výživná a sytá) nebo kukuřičného knedlíku (polenta). Hodí se i na přípravu kukuřičných tortil (placek) nebo kukuřičného pečiva.
Skladování: Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – kukuřičná mouka..
Zemědělská produkce: Česká republika
- kaše k snídani - v našem časopise Dobroty jaro 2016 najdete tipy, jak kaši sladit, čím ji ochutit nebo co do ní přidat
- zahušťování - kukuřičná mouka vám dobře zahustí omáčky i polévky
- obalování - kukuřičná mouka je také skvělá na obalování
- knedlíky, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh
- pečivo - z této mouky lze připravit třeba i chléb nebo muffiny, doporučujeme kombinovat kukuřičnou mouku s pšeničnou
- tortilly - 1 šálek kukuřičné mouky, 1/2 šálku vody, sůl dle chuti, to vše vypracujte do těsta, vyválejte placky, které poté upečte bez oleje na pánvi
Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Trvanlivost: 6 měsíců
Složení: Kukuřice*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství, ověřeno certifikátem
Neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko, med)
Není přislazeno cukrem, může obsahovat přirozeně se vyskytující cukry
Vyrobeno ze surovin, které neobsahují lepek. Výrobek však může obsahovat stopy lepku.
Certifikát: CZ-BIO-001
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1569 kJ/375 kcal. Tuky: 1.4 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.2 g. Sacharidy: 82.2 g. z toho cukry: 0.6 g. Bílkoviny: 5.6 g. Sůl: 0 g
Návod k přípravě: Kukuřičnou krupici (nahrubo namletá sušená kukuřice, zachována je většina cenných látek) můžeme použít na přípravu domácí kukuřičné kaše (je výživná a sytá) nebo kukuřičného knedlíku (polenta). Hodí se i na přípravu kukuřičných tortil (placek) nebo kukuřičného pečiva.
Skladování: Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – kukuřičná mouka..
Zemědělská produkce: Česká republika
Parametry
Výrobce | Country Life |
Množství | 400 g |
Druh | kukuřičné |
Bezlepkové | ano |
Hrubost mletí | polohrubé |
Bio | ano |