Pohanka loupaná lámanka jsou pohankové kroupy nalámané na menší kousky. V Dobrotách podzim 2015 jsme zpracovali rozsáhlé téma o pohance včetně tipů a receptů jak pohanku použít. Dozvíte se zde i informace o rutinu – kolik ho pohanka obsahuje, v jaké části pohanky ho je nejvíce a v čem je rutin prospěšný. Pohanka se k nám dostala ve 12. století z jižních svahů Himálaje. Svůj český název získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili. Pohanka se spolu s quinoou a amarantem zařazuje... Celý popis

Koupit za 59 Kč

Popis

Pohanka loupaná lámanka jsou pohankové kroupy nalámané na menší kousky.
V Dobrotách podzim 2015 jsme zpracovali rozsáhlé téma o pohance včetně tipů a receptů jak pohanku použít. Dozvíte se zde i informace o rutinu – kolik ho pohanka obsahuje, v jaké části pohanky ho je nejvíce a v čem je rutin prospěšný.

Pohanka se k nám dostala ve 12. století z jižních svahů Himálaje. Svůj český název získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili. Pohanka se spolu s quinoou a amarantem zařazuje mezi pseudoobilniny – v lidské výživě mají stejné použití jako obiloviny, ale botanicky patří do jiných skupin. Všechny pseudoobiloviny jsou přirozeně bezlepkové.

Tipy a recepty na použití pohanky lámanky:

- kaše – pohanku uvařte v rostlinném nápoji a oslaďte oblíbeným sirupem
- krém nebo pudink – rozmixujte výše uvedenou kaši, ozdobte ořechy a ovocem
- placičky, karbanátky, sekaná – uvařenou lámanku ochuťte, přidejte vejce nebo Hrašku nebo pomleté lněné semínko a vařenou zeleninu, vytvořte placičky a smažte na oleji nebo pečte v troubě
- pohankové karbanátky s dýní – recept je uveden na straně 31 v Dobrotách podzim 2015
- dortové korpusy – pohanku povařte v rostlinném nápoji a nechte ztuhnout v dortové formě
- pohankový dortík s ovocným agarem – recept je popsán v Dobrotách podzim 2015 na straně 18
- pomazánky – s cibulkou, s pečeným česnekem, s bylinkami
- pohankový hummus – rozmixujte lámanku (propláchnutou a namočenou na 10 hodin), sterilovanou nebo vařenou cizrnu a na 20 minut namočená sušená rajčata, dochuťte olivovým olejem a citronovou šťávou
- zavářka do polévky
- náplň ve slaných koláčích (quiche)

Vyzkoušejte také další produkty vyrobené z pohanky:

- pohanka loupaná kroupy
- pohankové vločky
- pohankový bulgur
- neloupaná pohanka
- pohanková kaše
- pohanková mouka
- pohankové těstoviny
- pohankové těstoviny Soba quinoa

 

Trvanlivost: 10 měsíců

Složení: Pohanka setá*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství, ověřeno certifikátem

Neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko, med)

Není přislazeno cukrem, může obsahovat přirozeně se vyskytující cukry

Vyrobeno ze surovin, které neobsahují lepek. Výrobek však může obsahovat stopy lepku.

Certifikát: CZ-BIO-001

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1446 kJ/346 kcal. Tuky: 1.7 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.7 g. Sacharidy: 71 g. z toho cukry: 0.3 g. Vláknina: 3.7 g. Bílkoviny: 9.8 g. Sůl: 0.01 g

Návod k přípravě: Lámanku propláchněte, zalijte dvojnásobným množstvím vody. Krátce povařte a nechte pod pokličkou dojít.

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek – pohanka, lámanka..

Zemědělská produkce: Čína
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Country life
Hmotnost 400 g
Bio ano