Umeocet je výrazné slano-kyselé chuti, má příjemné lehce ovocné aroma. Hodí se výborně do salátových zálivek. Využít ho můžete při přípravě kulajdy nebo čočky na kyselo, ale také na dochucení všech pokrmů, kde potřebujete dodat slano-kyselou chuť. Ve skutečnost se nejedná o ocet, protože vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestiček – umeboshi. Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, únavě nebo zažívacích potížích. Tipy na použití: - ume zálivka s medem – rozmíchejte... Celý popis
Koupit za 92 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Umeocet 500 ml COUNTRY LIFE
Doprava:
49 Kč
Skladem
92 Kč
Koupit za 92 Kč
COUNTRY LIFE UMEocet 500ml
Doprava:
69 Kč
Skladem
89 Kč
Koupit za 89 Kč
Umeocet 500 ml
Doprava:
59 Kč
Skladem
87 Kč
Koupit za 87 Kč
Country Life, s.r.o. Umeocet 500 ml
Doprava:
80 Kč
Skladem
84 Kč
Koupit za 84 Kč
Country Life Umeocet 500 ml
Doprava:
89 Kč
Skladem
92 Kč
Koupit za 92 Kč
Popis
Umeocet je výrazné slano-kyselé chuti, má příjemné lehce ovocné aroma. Hodí se výborně do salátových zálivek. Využít ho můžete při přípravě kulajdy nebo čočky na kyselo, ale také na dochucení všech pokrmů, kde potřebujete dodat slano-kyselou chuť.
Ve skutečnost se nejedná o ocet, protože vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestiček – umeboshi.
Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, únavě nebo zažívacích potížích.
Tipy na použití:
- ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
- ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
- výroba kvašené zeleniny (pickles)
- nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody; osvědčený prostředek proti únavě z horka
- zeleninové soté
- salát z avokáda a bílé ředkve
- bramborový salát s čočkou a aromatickou zálivkou
Výroba umeocta:
Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.
- Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
- V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
- Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
- Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
- Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.
Další UMEprodukty:
umeocet COUNTRY LIFE, 200 ml
umeboshi COUNTRY LIFE
umeboshi MUSO
umeboshi pasta bio MUSO
Složení:
Ume švestkový ocet bílý 61 % (ume švestky 80 %, jedlá sůl mořská 20 %), shiso listy, jedlá sůl mořská. Může obsahovat stopy lepku.
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před slunečním světlem.
Legislativní zařazení:
Ocet - ovocný.
Země původu:
Japonsko
Příprava / určení:
K dochucení pokrmů. Pikantní, slaný a kyselý zároveň. Zvýrazňuje chutě a do jídla už nemusíte přidávat sůl.
Ve skutečnost se nejedná o ocet, protože vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestiček – umeboshi.
Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, únavě nebo zažívacích potížích.
Tipy na použití:
- ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
- ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
- výroba kvašené zeleniny (pickles)
- nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody; osvědčený prostředek proti únavě z horka
- zeleninové soté
- salát z avokáda a bílé ředkve
- bramborový salát s čočkou a aromatickou zálivkou
Výroba umeocta:
Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.
- Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
- V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
- Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
- Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
- Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.
Další UMEprodukty:
umeocet COUNTRY LIFE, 200 ml
umeboshi COUNTRY LIFE
umeboshi MUSO
umeboshi pasta bio MUSO
Složení:
Ume švestkový ocet bílý 61 % (ume švestky 80 %, jedlá sůl mořská 20 %), shiso listy, jedlá sůl mořská. Může obsahovat stopy lepku.
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před slunečním světlem.
Legislativní zařazení:
Ocet - ovocný.
Země původu:
Japonsko
Příprava / určení:
K dochucení pokrmů. Pikantní, slaný a kyselý zároveň. Zvýrazňuje chutě a do jídla už nemusíte přidávat sůl.
Parametry
Výrobce | Country Life |
Bio | ne |