Nejedná se ve skutečnosti o ocet, vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestiček – umeboshi. Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, zažívacích potížích a únavě. (zdroj: zde) Tipy na použití: - ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy - jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící... Celý popis
Koupit za 49 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Umeocet 200 ml COUNTRY LIFE
Doprava:
49 Kč
Skladem
49 Kč
Koupit za 49 Kč
Country Life Umeocet 200 ml COUNTRY LIFE
Doprava:
59 Kč
Skladem
52 Kč
Koupit za 52 Kč
Country Life, s.r.o. Umeocet 200ml
Doprava:
80 Kč
Skladem
46 Kč
Koupit za 46 Kč
Country Life Umeocet 200 ml
Doprava:
29 Kč
44 Kč
Koupit za 44 Kč
Country Life Umeocet 200 ml COUNTRY LIFE
Doprava:
69 Kč
Skladem
53 Kč
Koupit za 53 Kč
Popis
Nejedná se ve skutečnosti o ocet, vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestiček – umeboshi.
Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, zažívacích potížích a únavě. (zdroj: zde)
Tipy na použití:
- ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
- ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
- výroba kvašené zeleniny (pickles) – návod najdete v Dobrotách podzim 2015 na straně 13
- nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody; osvědčený prostředek proti únavě z horka
- zeleninové soté – recept je popsán na straně 9 v Dobrotách léto 2013
- salát z avokáda a bílé ředkve – recept je popsán na straně 9 v Dobrotách léto 2013
- bramborový salát s čočkou a aromatickou zálivkou – recept je uveden na straně 16 v Dobrotách zima 2015–16
Výroba umeocta:
Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.
- Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
- V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
- Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
- Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
- Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.
Další UMEprodukty:
- umeboshi COUNTRY LIFE
- umeboshi MUSO
- umeboshi pasta bio MUSO
Trvanlivost: 14 měsíců
Složení: Sisho listy, mořská sůl, ume švestkový ocet bílý (ume švestka 80 %, mořská sůl 20 %).
Může obsahovat stopy lepku.
Neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko, med)
Není přislazeno cukrem, může obsahovat přirozeně se vyskytující cukry
Vyrobeno ze surovin, které neobsahují lepek. Výrobek však může obsahovat stopy lepku.
Kalorická hodnota/energie (na 100ml): 72 kJ/17 kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 3.4 g. z toho cukry: 0 g. Vláknina: 0.23 g. Bílkoviny: 0.77 g. Sůl: 25.47 g
Návod k přípravě: K ochucení potravin. Pikantní, slaný a kyselý zároveň, zvýrazňuje chutě a do jídla už není třeba přidávat sůl.
Skladování: Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním svitem.
Legislativní zařazení: Ocet - ovoce..
Zemědělská produkce: Japonsko
Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, zažívacích potížích a únavě. (zdroj: zde)
Tipy na použití:
- ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
- ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
- výroba kvašené zeleniny (pickles) – návod najdete v Dobrotách podzim 2015 na straně 13
- nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody; osvědčený prostředek proti únavě z horka
- zeleninové soté – recept je popsán na straně 9 v Dobrotách léto 2013
- salát z avokáda a bílé ředkve – recept je popsán na straně 9 v Dobrotách léto 2013
- bramborový salát s čočkou a aromatickou zálivkou – recept je uveden na straně 16 v Dobrotách zima 2015–16
Výroba umeocta:
Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.
- Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
- V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
- Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
- Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
- Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.
Další UMEprodukty:
- umeboshi COUNTRY LIFE
- umeboshi MUSO
- umeboshi pasta bio MUSO
Trvanlivost: 14 měsíců
Složení: Sisho listy, mořská sůl, ume švestkový ocet bílý (ume švestka 80 %, mořská sůl 20 %).
Může obsahovat stopy lepku.
Neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko, med)
Není přislazeno cukrem, může obsahovat přirozeně se vyskytující cukry
Vyrobeno ze surovin, které neobsahují lepek. Výrobek však může obsahovat stopy lepku.
Kalorická hodnota/energie (na 100ml): 72 kJ/17 kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 3.4 g. z toho cukry: 0 g. Vláknina: 0.23 g. Bílkoviny: 0.77 g. Sůl: 25.47 g
Návod k přípravě: K ochucení potravin. Pikantní, slaný a kyselý zároveň, zvýrazňuje chutě a do jídla už není třeba přidávat sůl.
Skladování: Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním svitem.
Legislativní zařazení: Ocet - ovoce..
Zemědělská produkce: Japonsko
Parametry
Výrobce | Country Life |
Množství | 200 ml |
Bio | ne |