Umeocet má výraznou slano-kyselou chuť a příjemné lehce ovocné aroma. Výborně se hodí do salátových zálivek. Využijete ho při přípravě kulajdy nebo čočky na kyselo a také na dochucení všech pokrmů, kam potřebujete dodat slano-kyselou chuť.Specifikace Nejedná se ve skutečnosti o ocet, vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestiček – umeboshi. Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, zažívacích potížích a únavě. (zdroj: zde) Tipy na použití: - ume zálivka s medem... Celý popis
Koupit za 48 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Umeocet 200 ml COUNTRY LIFE
Doprava:
49 Kč
Skladem
48 Kč
Koupit za 48 Kč
Country Life, s.r.o. Umeocet 200ml
Doprava:
80 Kč
Skladem
46 Kč
Koupit za 46 Kč
Coutry Life Umeocet 200 ml
Doprava:
49 Kč
Skladem
42 Kč
Koupit za 42 Kč
Country Life Umeocet 200 ml
Doprava:
49 Kč
Skladem
49 Kč
Koupit za 49 Kč
Coutry Life Umeocet 200 ml
Doprava:
100 Kč
Skladem
49 Kč
Koupit za 49 Kč
Popis
Umeocet má výraznou slano-kyselou chuť a příjemné lehce ovocné aroma. Výborně se hodí do salátových zálivek. Využijete ho při přípravě kulajdy nebo čočky na kyselo a také na dochucení všech pokrmů, kam potřebujete dodat slano-kyselou chuť.Specifikace
Nejedná se ve skutečnosti o ocet, vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestiček – umeboshi.
Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, zažívacích potížích a únavě. (zdroj: zde)
Tipy na použití:
- ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
- ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
- výroba kvašené zeleniny (pickles) – návod najdete v Dobrotách podzim 2015 na straně 13
- nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody; osvědčený prostředek proti únavě z horka
- zeleninové soté – recept je popsán na straně 9 v Dobrotách léto 2013
- salát z avokáda a bílé ředkve – recept je popsán na straně 9 v Dobrotách léto 2013
- bramborový salát s čočkou a aromatickou zálivkou – recept je uveden na straně 16 v Dobrotách zima 2015–16
Výroba umeocta:
Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.
- Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
- V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
- Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
- Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
- Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.
Další UMEprodukty:
- umeboshi COUNTRY LIFE
- umeboshi MUSO
- umeboshi pasta bio MUSO
NOVĚ V PRAKTICKÉ LAHVI S PODÍLEM RECYKLOVANÉHO PLASTU
Výhody našich nových obalů:
Jsou ekologičtější
- lahev je vyrobena z materiálu rPET - obsahuje 25 % recyklovaného plastu
- lahev je recyklovatelná - rPET lahve lze recyklovat donekonečna
- použitý materiál je ve srovnání se sklem daleko méně náročný na spotřebu energie při recyklaci
Jsou pohodlnější k používání
- obsah se lépe dávkuje - nově je lahev opatřena drážkou proti úkapu a ozubením, které zpomaluje tok
Mají nižší hmotnost
- jednodušší logistika
- bezpečnější zasílání produktů přepravními službami
-snažší manipulace ve výrobě
Složení
Ume švestky ochucené shiso listy 50 % (shiso listy 56 %, mořská sůl 22 %, naložené ume švestky (ume švestky 80 %, mořská sůl 20 %)), naložené ume švestky 50 % (ume švestky 80 %, mořská sůl 20 %). Může obsahovat stopy lepku a sóji.Příprava
K dochucení pokrmů. Pikantní, slaný a kyselý zároveň, zvýrazňuje chutě a do jídla už není třeba přidávat sůl.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):73kJ/17kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 3,4 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0,8 g. Sůl: 25,1 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před slunečním svitem.
Legislativní zařazení: Ocet - ovoce.
Nejedná se ve skutečnosti o ocet, vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestiček – umeboshi.
Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, zažívacích potížích a únavě. (zdroj: zde)
Tipy na použití:
- ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
- ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
- výroba kvašené zeleniny (pickles) – návod najdete v Dobrotách podzim 2015 na straně 13
- nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody; osvědčený prostředek proti únavě z horka
- zeleninové soté – recept je popsán na straně 9 v Dobrotách léto 2013
- salát z avokáda a bílé ředkve – recept je popsán na straně 9 v Dobrotách léto 2013
- bramborový salát s čočkou a aromatickou zálivkou – recept je uveden na straně 16 v Dobrotách zima 2015–16
Výroba umeocta:
Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.
- Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
- V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
- Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
- Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
- Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.
Další UMEprodukty:
- umeboshi COUNTRY LIFE
- umeboshi MUSO
- umeboshi pasta bio MUSO
NOVĚ V PRAKTICKÉ LAHVI S PODÍLEM RECYKLOVANÉHO PLASTU
Výhody našich nových obalů:
Jsou ekologičtější
- lahev je vyrobena z materiálu rPET - obsahuje 25 % recyklovaného plastu
- lahev je recyklovatelná - rPET lahve lze recyklovat donekonečna
- použitý materiál je ve srovnání se sklem daleko méně náročný na spotřebu energie při recyklaci
Jsou pohodlnější k používání
- obsah se lépe dávkuje - nově je lahev opatřena drážkou proti úkapu a ozubením, které zpomaluje tok
Mají nižší hmotnost
- jednodušší logistika
- bezpečnější zasílání produktů přepravními službami
-snažší manipulace ve výrobě
Složení
Ume švestky ochucené shiso listy 50 % (shiso listy 56 %, mořská sůl 22 %, naložené ume švestky (ume švestky 80 %, mořská sůl 20 %)), naložené ume švestky 50 % (ume švestky 80 %, mořská sůl 20 %). Může obsahovat stopy lepku a sóji.Příprava
K dochucení pokrmů. Pikantní, slaný a kyselý zároveň, zvýrazňuje chutě a do jídla už není třeba přidávat sůl.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):73kJ/17kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 3,4 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0,8 g. Sůl: 25,1 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před slunečním svitem.
Legislativní zařazení: Ocet - ovoce.
Parametry
Výrobce | Country Life |
Množství | 200 ml |
Bio | ne |