Wolfberry Bio Ghí je máselný tuk vyrobený podle starodávného ajurvédského receptu přepuštěním 100% Bio másla. Máselný tuk, kterému se dnes říká podle indické kuchyně ghí, není žádnou novinkou ani v českých luzích a hájích. Naše babičky, nebo slavná kuchařka Magdalena Dobromila Rettigová, mu říkaly přepuštěné máslo nebo šmolc. Oceňovaly především to, že díky absenci vody a bílkovin nežlukne, takže v dobře uzavřené nádobě vydrží na chladném a temném místě i několik měsíců. Ghí je čistý tuk, který... Celý popis
Koupit za 109 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Wolfberry Ghí přepuštěné máslo 200 ml
Doprava:
69 Kč
Skladem
109 Kč
Koupit za 109 Kč
Wolfberry Ghí přepuštěné máslo 200 ml
Doprava:
59 Kč
Skladem
79 Kč
Koupit za 79 Kč
Wolfberry s.r.o. Ghí přepuštěné máslo 200ml Wolfberry 557
Doprava:
89 Kč
151 Kč
Koupit za 151 Kč
Ghí - přepuštěné máslo BIO 200 ml Wolfberry Wolfberry
Doprava:
59 Kč
Skladem
145 Kč
Koupit za 145 Kč
Wolfberry Ghí - přepuštěné máslo 200 ml
Doprava:
80 Kč
Skladem
139 Kč
Koupit za 139 Kč
Popis
Wolfberry Bio Ghí je máselný tuk vyrobený podle starodávného ajurvédského receptu přepuštěním 100% Bio másla.
Máselný tuk, kterému se dnes říká podle indické kuchyně ghí, není žádnou novinkou ani v českých luzích a hájích. Naše babičky, nebo slavná kuchařka Magdalena Dobromila Rettigová, mu říkaly přepuštěné máslo nebo šmolc. Oceňovaly především to, že díky absenci vody a bílkovin nežlukne, takže v dobře uzavřené nádobě vydrží na chladném a temném místě i několik měsíců.
Ghí je čistý tuk, který se připravuje velice pomalým přepouštěním másla. Při této proceduře se z másla odpařuje voda, ale i vznikající pěna, ve které jsou mléčné bílkoviny, cukry a další látky, které obsahuje běžné máslo. Výsledným produktem je opravdu čistý tuk, který má žlutou barvu a lahodnou máslovou vůni i chuť s mírně nasládlým, ořechovým podtónem.
Ghí se sice vyrábí z másla, ale díky zpracování se v něm nenachází laktóza ani kasein. Díky této vlastnosti si ho mohou, po poradě s lékařem, dopřát i lidé, kteří mají rádi chuť másla, ale trpí alergií na některou z mléčných složek.
Další z jeho neocenitelných vlastností je velmi vysoký bod zápalnosti, který se pohybuje okolo 240°C. Této schopnosti je dosaženo právě díky tomu, že při přepouštění másla jsou odstraněny všechny jeho příměsi. Při pečení nebo smažení tak nedochází k přepalování látek obsažených v tucích s nižším bodem kouřivosti a k jejich škodlivému uvolňování do potravin.
Wolfberry ghí je vyráběno z mléka z českých Bio farem, které se při péči o svou půdu a kravičky obejdou bez pesticidů, průmyslových hnojiv, nebo jiných chemikálií. Při jeho výrobě se nepoužívá umělých dochucovadel, barviv ani aroma, takže zákazník dostane ghí opravdu v jeho přirozené barvě, chuti a vůni.
Ghí podle Ayurvédy:
- snižuje cholesterol,
- posiluje játra,
- obsahuje protivirové fenolitické antioxidanty,
- má omlazující a regenerační účinky,
- vyživuje buňky,
- detoxikuje organismus,
- je vhodné jako pleťová výživa a tonikum,
- posiluje nervovou soustavu,
- podporuje plodnost,
- posiluje ledviny,
- ulevuje při hemeroidech a chronických bolestech kloubů, vodnaté rýmě a bolestech uší,
- pomáhá při únavě,
- posiluje zrak,
- napomáhá trávení.
Složení:
mléčný tuk min. 99,3 %
Dávkování:
Ghí se uplatní zejména v teplé kuchyni na smažení (při 200-250 °C), vaření, dušení, pečení. Je ideální najíšku, pod dušenou zeleninu atd. Ve studené kuchyni je vhodný k mazání na pečivo nebo stačí každý den lžička pro zdraví. Dále je vhodný zevně na pokožku formou masáží, na popáleniny, poraněná místa, vysušené ruce.
Nutriční hodnoty:
Energie: 883 kcal / 3700 kJ; Tuky: 99.9g – z toho 67.4g nasycené mastné kyseliny; Bílkoviny: 0.8g; Sacharidy: 0.1g – z toho cukry 0.1g; Sůl: 0g;
Balení:
200 ml
Upozornění:
Ghí je přirozeně bezlepkový a neobsahuje laktózu. Nemusí se uskladňovat v lednici, stačí v temnu a při teplotě 0-20 °C. Případná změna konzistence není na závadu.
Země původu:
Česká republika
Máselný tuk, kterému se dnes říká podle indické kuchyně ghí, není žádnou novinkou ani v českých luzích a hájích. Naše babičky, nebo slavná kuchařka Magdalena Dobromila Rettigová, mu říkaly přepuštěné máslo nebo šmolc. Oceňovaly především to, že díky absenci vody a bílkovin nežlukne, takže v dobře uzavřené nádobě vydrží na chladném a temném místě i několik měsíců.
Ghí je čistý tuk, který se připravuje velice pomalým přepouštěním másla. Při této proceduře se z másla odpařuje voda, ale i vznikající pěna, ve které jsou mléčné bílkoviny, cukry a další látky, které obsahuje běžné máslo. Výsledným produktem je opravdu čistý tuk, který má žlutou barvu a lahodnou máslovou vůni i chuť s mírně nasládlým, ořechovým podtónem.
Ghí se sice vyrábí z másla, ale díky zpracování se v něm nenachází laktóza ani kasein. Díky této vlastnosti si ho mohou, po poradě s lékařem, dopřát i lidé, kteří mají rádi chuť másla, ale trpí alergií na některou z mléčných složek.
Další z jeho neocenitelných vlastností je velmi vysoký bod zápalnosti, který se pohybuje okolo 240°C. Této schopnosti je dosaženo právě díky tomu, že při přepouštění másla jsou odstraněny všechny jeho příměsi. Při pečení nebo smažení tak nedochází k přepalování látek obsažených v tucích s nižším bodem kouřivosti a k jejich škodlivému uvolňování do potravin.
Wolfberry ghí je vyráběno z mléka z českých Bio farem, které se při péči o svou půdu a kravičky obejdou bez pesticidů, průmyslových hnojiv, nebo jiných chemikálií. Při jeho výrobě se nepoužívá umělých dochucovadel, barviv ani aroma, takže zákazník dostane ghí opravdu v jeho přirozené barvě, chuti a vůni.
Ghí podle Ayurvédy:
- snižuje cholesterol,
- posiluje játra,
- obsahuje protivirové fenolitické antioxidanty,
- má omlazující a regenerační účinky,
- vyživuje buňky,
- detoxikuje organismus,
- je vhodné jako pleťová výživa a tonikum,
- posiluje nervovou soustavu,
- podporuje plodnost,
- posiluje ledviny,
- ulevuje při hemeroidech a chronických bolestech kloubů, vodnaté rýmě a bolestech uší,
- pomáhá při únavě,
- posiluje zrak,
- napomáhá trávení.
Složení:
mléčný tuk min. 99,3 %
Dávkování:
Ghí se uplatní zejména v teplé kuchyni na smažení (při 200-250 °C), vaření, dušení, pečení. Je ideální najíšku, pod dušenou zeleninu atd. Ve studené kuchyni je vhodný k mazání na pečivo nebo stačí každý den lžička pro zdraví. Dále je vhodný zevně na pokožku formou masáží, na popáleniny, poraněná místa, vysušené ruce.
Nutriční hodnoty:
Energie: 883 kcal / 3700 kJ; Tuky: 99.9g – z toho 67.4g nasycené mastné kyseliny; Bílkoviny: 0.8g; Sacharidy: 0.1g – z toho cukry 0.1g; Sůl: 0g;
Balení:
200 ml
Upozornění:
Ghí je přirozeně bezlepkový a neobsahuje laktózu. Nemusí se uskladňovat v lednici, stačí v temnu a při teplotě 0-20 °C. Případná změna konzistence není na závadu.
Země původu:
Česká republika
Parametry
Výrobce | Wolfberry |
Hmotnost | 400 g |
Bio | ano |