- Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky - mouka - Složení: Chlebová žitná mouka* 100% - *CZ-BIO-001 produkt ekologického zemědělství - Skladování: Skladujte v suchu a temnu. - Balení: Papírový obal Vlastnosti a výhody: Pro snadnější pečení vašeho domácího chleba vám přinášíme chlebové bio mouky. Chlebová mouka má ve srovnání s klasickou moukou tmavší barvu a hrubší strukturu, tak aby vázala více vody a těsta z ní tak byla tažnější. Je vhodná k pečení v domácích pekárnách i v peci... Celý popis
Koupit za 47 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších

Žitná mouka chlebová BIO 1 kg PROBIO
Doprava:
59 Kč
Skladem
47 Kč
Koupit za 47 Kč

PROBIO Chlebová mouka žitná 1000 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
43 Kč
Koupit za 43 Kč

Probio Bio žitná mouka chlebová 1000 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
45 Kč
Koupit za 45 Kč

Probio Bio Mouka žitná chlebová 1 kg
Doprava:
61 Kč
Skladem
50 Kč
Koupit za 50 Kč

PROBIO Mouka žitná chlebová BIO (1 kg)
Doprava:
39 Kč
57 Kč
Koupit za 57 Kč
Popis
- Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky - mouka
- Složení: Chlebová žitná mouka* 100%
- *CZ-BIO-001 produkt ekologického zemědělství
- Skladování: Skladujte v suchu a temnu.
- Balení: Papírový obal
Vlastnosti a výhody: Pro snadnější pečení vašeho domácího chleba vám přinášíme chlebové bio mouky. Chlebová mouka má ve srovnání s klasickou moukou tmavší barvu a hrubší strukturu, tak aby vázala více vody a těsta z ní tak byla tažnější. Je vhodná k pečení v domácích pekárnách i v peci či troubě.
Recept na žitno - pšeničný chléb:
Ingredience:
- 800 g žitné mouky chlebové
- 200 g pšeničné mouky chlebové
- 5 g kmínu
- 25 g soli
- 25 g droždí
- 30 ml octa
- 800 ml vlažné vody
- žitná mouka na vysypání forem
Postup:
Do mísy nalijeme vodu a přidáme ostatní suroviny. Promícháme vařečkou nebo pomocí robota a dohladka vypracované těsto necháme v míse 30 min zrát. Po vyzrání rozdělíme těsto na díly podle velikosti forem. Těsto bude lepivé. Díly rukama zformujeme na válu pomoučeném žitnou moukou do tvaru válečku. Forma má být zhruba z poloviny plná.
Těsto necháme ve formách asi 30 min kynout. Poté chleby ve formách vložíme do zapářené trouby vyhřátě na 250 stupňů (domácí troubu zapáříme tak, že na stěny rozpálené trouby nastříkáme vodu). Po třech minutách troubu odvětráme, aby unikla přebytečná pára, snížíme teplotu na 180 stupňů a pečeme 35 až 40 min dle velikosti formy, aby kůrka získala tmavohnědou barvu. Po vyndání z trouby chleby opatrně vyklopíme z forem a necháme vychladnout.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1 432 kJ / 338 kcal
Tuky:
1,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,13 g
Sacharidy:
70,2 g
z toho cukry:
0,5 g
Vláknina:
10,5 g
Bílkoviny:
6,7 g
Sůl:
0 g
- Složení: Chlebová žitná mouka* 100%
- *CZ-BIO-001 produkt ekologického zemědělství
- Skladování: Skladujte v suchu a temnu.
- Balení: Papírový obal
Vlastnosti a výhody: Pro snadnější pečení vašeho domácího chleba vám přinášíme chlebové bio mouky. Chlebová mouka má ve srovnání s klasickou moukou tmavší barvu a hrubší strukturu, tak aby vázala více vody a těsta z ní tak byla tažnější. Je vhodná k pečení v domácích pekárnách i v peci či troubě.
Recept na žitno - pšeničný chléb:
Ingredience:
- 800 g žitné mouky chlebové
- 200 g pšeničné mouky chlebové
- 5 g kmínu
- 25 g soli
- 25 g droždí
- 30 ml octa
- 800 ml vlažné vody
- žitná mouka na vysypání forem
Postup:
Do mísy nalijeme vodu a přidáme ostatní suroviny. Promícháme vařečkou nebo pomocí robota a dohladka vypracované těsto necháme v míse 30 min zrát. Po vyzrání rozdělíme těsto na díly podle velikosti forem. Těsto bude lepivé. Díly rukama zformujeme na válu pomoučeném žitnou moukou do tvaru válečku. Forma má být zhruba z poloviny plná.
Těsto necháme ve formách asi 30 min kynout. Poté chleby ve formách vložíme do zapářené trouby vyhřátě na 250 stupňů (domácí troubu zapáříme tak, že na stěny rozpálené trouby nastříkáme vodu). Po třech minutách troubu odvětráme, aby unikla přebytečná pára, snížíme teplotu na 180 stupňů a pečeme 35 až 40 min dle velikosti formy, aby kůrka získala tmavohnědou barvu. Po vyndání z trouby chleby opatrně vyklopíme z forem a necháme vychladnout.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1 432 kJ / 338 kcal
Tuky:
1,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,13 g
Sacharidy:
70,2 g
z toho cukry:
0,5 g
Vláknina:
10,5 g
Bílkoviny:
6,7 g
Sůl:
0 g
Parametry
Výrobce | Pro-bio |
Množství | 1000 g |
Druh | chlebové |
Bio | ano |