Tapioca mouka - tapiokový škrob Tapioka sama o sobě nemá nijak specifickou nebo výraznou chuť ani vůni. Právě proto je tolik variabilní potravinou. Pro lidské tělo je tapioka příznivá díky její lehké stravitelnosti. Je ideální pro lidi s trávicími potížemi. Tapioková mouka je téměř bez alergenů, obsahuje jednoduché sacharidy a má velmi výživnou hodnotu. Obsahuje přínosné vitamíny, vlákninu, minerály, škroby a bílkoviny. DRUHY TAPOIKOVÉ MOUKY Známe dva druhy mouky z kořene manioku. První je mouka... Celý popis
Koupit za 59 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších

Vital Country Tapioková mouka BIO 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
59 Kč
Koupit za 59 Kč
Popis
Tapioca mouka - tapiokový škrob Tapioka sama o sobě nemá nijak specifickou nebo výraznou chuť ani vůni. Právě proto je tolik variabilní potravinou. Pro lidské tělo je tapioka příznivá díky její lehké stravitelnosti. Je ideální pro lidi s trávicími potížemi. Tapioková mouka je téměř bez alergenů, obsahuje jednoduché sacharidy a má velmi výživnou hodnotu. Obsahuje přínosné vitamíny, vlákninu, minerály, škroby a bílkoviny. DRUHY TAPOIKOVÉ MOUKY Známe dva druhy mouky z kořene manioku. První je mouka Cassava, která má béžovou barvu a získává se z celého kořene. Ten se jednoduše oloupe, nakrájí a usuší. Následně se namele na jemnou mouku. Oproti tomu je klasická tapioková mouka sněhově bílá a zpracování je zcela odlišné. Extrahuje se škrob z kořene rostliny. Škrobovitá hmota hlívy se pere, drtí, následně ždímá až zůstane tekutý škrob. Ten se po vypaření vody stává tapiokovou moukou. TAPIOKOVÁ MOUKA POUŽITÍ Tapioková mouka je jako stvořená pro slanou i sladkou kuchyni. Pečení i vaření. Používá se do těsta, omáček a dokáže jako pojivo nahradit vaječný bílek. Můžete s ní zahustit polévku či omáčku, upečete z ní domácí pečivo nebo vám poslouží jako pojivo u bezvaječného pečení. Co jste možná nevěděli Tapioka pochází z rostlinky zvané Cassava, Yuca nebo Maniok. Celým názvem Maniok jedlý je tropická pryšcovitá rostlina. Lidstvo ji používalo již před 4000 lety p. n. l. Můžeme ji brát jako blízkou příbuznou bramborů a batátů. Původně z Latinské Ameriky se rozšířila díky své oblibě do Afriky, jihovýchodní Asie a Oceánie. Právě tropické oblasti jsou ideální pro její pěstování. Minimum srážek a písčitá hlína tvoří ideální podmínky. Ročně se sklidí skoro 170 milionů tun. Keř Manioku dorůstá až do výšky 5 metrů. Rostlina má 5-10 kořenových hlíz, které mohou vážit i 2 kg. Povrch kořenu je hnědý a uvnitř bílý. Listy jsou podlouhlé a zelené. Tapioka v různých podobách a úpravách je součástí každodenního jídelníčku na mnoha místech světa. Složení 100% mouka z kořene manioku jedlého (tapiokový škrob). Výživové údaje na 100 g Energie 1477 kJ / 350 kcal Tuky 0,1 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,05 g Sacharidy 87,1 g z toho cukry 3,0 g Bílkoviny 0,1 g Sůl 0,025 g Skladování Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Země původu Kambodža
Parametry
Výrobce | Vital Country |
Množství | 500 g |