Frigg je severská bohyně, dcera Fjörgynna, manželka Ódina, matka Baldrova. Je známá svou moudrostí a také tím, že svá tajemství neříká nikomu, ani svému muži. Jako jediná z bohů zná osudy všech a může do nich v určité míře zasahovat. Frigg je severská bohyně, dcera Fjörgynna, manželka Ódina, matka Baldrova. Je známá svou moudrostí a také tím, že svá tajemství neříká nikomu, ani svému muži. Jako jediná z bohů zná osudy všech a může do nich v určité míře zasahovat. Louhování skořicové kůry v medovině... Celý popis

Koupit za 399 Kč

Popis

Frigg je severská bohyně, dcera Fjörgynna, manželka Ódina, matka Baldrova. Je známá svou moudrostí a také tím, že svá tajemství neříká nikomu, ani svému muži. Jako jediná z bohů zná osudy všech a může do nich v určité míře zasahovat.

Frigg je severská bohyně, dcera Fjörgynna, manželka Ódina, matka Baldrova. Je známá svou moudrostí a také tím, že svá tajemství neříká nikomu, ani svému muži. Jako jediná z bohů zná osudy všech a může do nich v určité míře zasahovat.

Louhování skořicové kůry v medovině zanechalo nezaměnitelnou chuť, kterou jsme nechali bez dalších bylin. Medový nápoj milovníků skořice, vhodný ke sladkému mlsání nebo i pod maso na vaření.

Hřebečská medovina je čistě přírodní produkt vzniklý kvašením kvalitního medu za účasti čisté kultury vinných kvasinek. Jejich vzácné chuti je dosaženo kvalitou medu, který pochází z lesů hřebečského hřbetu v okolí Moravské Třebové. Příjemně působí na zažívací ústrojí a uklidňují nervový systém, přispívá ke zklidnění a k navození dobré pohody. Podává se chlazená, v chladném období se servíruje též teplá.

Převažuje chuť skořice a také obsahuje 17 druhů bylin a koření.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Metheglin
Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.
Druh medu
V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.
Proces výroby

Tato medovina není vařená, nicméně při její výrobě došlo k časově omezenému ohřátí medu nad teploty 50°C. Mohlo dojít k ohřevu až k teplotám 80°C, kdy již může docházet ke znehodnocení některých složek medu.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Hřebečská medovina
Příchuť kořeněné - skořicové