Velmi lahodná a vyvážená medovina vyráběná studenou cestou s přídavkem chmele Velmi lahodná a vyvážená medovina vyráběná studenou cestou s přídavkem chmele. Medovina je vyráběná tradiční recepturou, kvasí za studena. Je bez přidaných umělých přísad či konzervantů, díky tomu jsou v medovině uchovány všechny blahodárné vlastnosti medu. Po vykvašení medovina několik měsíců zraje v sudech společně s bylinkami. Chmelová medovina má podmanivou hořkost s vůní žateckého chmele. Medovinu doporučujeme... Celý popis

Koupit za 249 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Velmi lahodná a vyvážená medovina vyráběná studenou cestou s přídavkem chmele

Velmi lahodná a vyvážená medovina vyráběná studenou cestou s přídavkem chmele.

Medovina je vyráběná tradiční recepturou, kvasí za studena. Je bez přidaných umělých přísad či konzervantů, díky tomu jsou v medovině uchovány všechny blahodárné vlastnosti medu.

Po vykvašení medovina několik měsíců zraje v sudech společně s bylinkami. Chmelová medovina má podmanivou hořkost s vůní žateckého chmele.

Medovinu doporučujeme pít chlazenou, nebo ohřátou na max. 50°C s plátkem citronu.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Metheglin
Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.
Druh medu
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Klát
Příchuť chmelové