Pšenice jednozrnka je nejstarším domestikovaným druhem pšenice. Náš organismus se na trávení těchto starodávných, nepřešlechtěných obilovin adaptuje již po mnoho tisíciletí a dokáže je efektivně využít. Oproti moderně šlechtěné pšenici má jednozrnka méně lepku a jeho jinou strukturu, zároveň je bohatší na výživné látky, obsahuje vlákninu a hojně bílkovin. Její zrno je měkčí a vláčnější než u běžné pšenice, má sladkou, ořechovou chuť. Uvařenou jednozrnku si můžete vychutnat v salátech, v luxusní... Celý popis
Koupit za 278 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Jednozrnka BIO 3kg, Probio
Doprava:
69 Kč
Skladem
278 Kč
Koupit za 278 Kč
Jednozrnka BIO 3 kg BIOHARMONIE
Doprava:
79 Kč
273 Kč
Koupit za 273 Kč
Popis
Pšenice jednozrnka je nejstarším domestikovaným druhem pšenice. Náš organismus se na trávení těchto starodávných, nepřešlechtěných obilovin adaptuje již po mnoho tisíciletí a dokáže je efektivně využít. Oproti moderně šlechtěné pšenici má jednozrnka méně lepku a jeho jinou strukturu, zároveň je bohatší na výživné látky, obsahuje vlákninu a hojně bílkovin. Její zrno je měkčí a vláčnější než u běžné pšenice, má sladkou, ořechovou chuť.
Uvařenou jednozrnku si můžete vychutnat v salátech, v luxusní italské polévce minestrone nebo jako součást rizota. Vařené zrno, ať už celé nebo umleté, lze přidávat do pomazánek, karbanátků a je vhodné i k zapékání. Jednozrnku lze také zpracovat mletím na mouku nebo krupici, která se skvěle hodí zejména pro nekynuté pečivo, jako jsou sušenky, placky, krekry a podobné výrobky. Pro kynuté pečivo se doporučuje mouku z jednozrnky používat v poměru 1:2 společně s ostatními druhy mouky, což zvyšuje nutriční hodnotu pečiva a zároveň zajišťuje dobrý výsledek pečení.
Složení: pšenice jednozrnka 100 % (může obsahovat sezam)
Uvařenou jednozrnku si můžete vychutnat v salátech, v luxusní italské polévce minestrone nebo jako součást rizota. Vařené zrno, ať už celé nebo umleté, lze přidávat do pomazánek, karbanátků a je vhodné i k zapékání. Jednozrnku lze také zpracovat mletím na mouku nebo krupici, která se skvěle hodí zejména pro nekynuté pečivo, jako jsou sušenky, placky, krekry a podobné výrobky. Pro kynuté pečivo se doporučuje mouku z jednozrnky používat v poměru 1:2 společně s ostatními druhy mouky, což zvyšuje nutriční hodnotu pečiva a zároveň zajišťuje dobrý výsledek pečení.
Složení: pšenice jednozrnka 100 % (může obsahovat sezam)
Parametry
Výrobce | Pro-Bio |
Hmotnost | 3500 g |
Bio | ano |