Mandlová mouka je jedna z nejoblíbenějších surovin bezlepkového pečení. Vyrábí se z loupaných (blanšírovaných) sladkých mandlí. Mandle jsou bohaté na bílkoviny a nenasycené mastné kyseliny, a hlavně zdravé tuky, které by měly tvořit 2/3 celkového příjmu tuků. Navíc jsou zdrojem spousty vitaminů a minerálních látek, hlavně hořčíku, fosforu, zinku, vápníku a vitaminu E. Díky svým nutričním vlastnostem se skvěle hodí i pro low carb dietu. Použití: Mandlovou mouku používáme hlavně při pečení, do dortů,... Celý popis

Koupit za 394 Kč

Popis

Mandlová mouka je jedna z nejoblíbenějších surovin bezlepkového pečení. Vyrábí se z loupaných (blanšírovaných) sladkých mandlí. Mandle jsou bohaté na bílkoviny a nenasycené mastné kyseliny, a hlavně zdravé tuky, které by měly tvořit 2/3 celkového příjmu tuků. Navíc jsou zdrojem spousty vitaminů a minerálních látek, hlavně hořčíku, fosforu, zinku, vápníku a vitaminu E. Díky svým nutričním vlastnostem se skvěle hodí i pro low carb dietu.

Použití: Mandlovou mouku používáme hlavně při pečení, do dortů, cukroví, krémů a dezertů. Můžeme z ní vyrábět i mandlové mléko, domácí marcipán nebo oblíbené makronky. Mouka je vhodná pro sladké pečení a cukrářskou výrobu, stejně tak s ní lze částečně nahradit běžnou mouku.

Země původu: USA, Španělsko

Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.

Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

1000g

ve 100gEnergetická hodnota2518 kJ

609 kcal
Tuky54,6 g
     Z toho nasycené mastné kyseliny4,9 g
Sacharidy6,2 g
     Z toho cukry5,3 g
Bílkoviny19,1 g
Sůl0 g
Vláknina8,4 g

Složení: 

Jádra loupaných mandlí najemno mletá 100%
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Grizly