Špalda je stará odrůda pšenice s výbornými výživovými vlastnostmi. Špaldové kroupy obsahují spoustu hořčíku, železa a vitaminů skupiny B. Špaldové kroupy získáme loupáním a broušením zrna špaldy, díky této úpravě je vaření rychlejší a není potřeba zrna dopředu namáčet. Špaldové kroupy v kuchyni: osmažené na cibulce jako skvělá příloha k pokrmům, na přípravu rizot, na obohacení salátů, do karbanátků, na zapékání, do polévek apod. Složení: PŠENICE ŠPALDA Nutriční hodnoty na 100 g: Energetická hodnota... Celý popis

Koupit za 35 Kč

Popis

Špalda je stará odrůda pšenice s výbornými výživovými vlastnostmi. Špaldové kroupy obsahují spoustu hořčíku, železa a vitaminů skupiny B. Špaldové kroupy získáme loupáním a broušením zrna špaldy, díky této úpravě je vaření rychlejší a není potřeba zrna dopředu namáčet. Špaldové kroupy v kuchyni: osmažené na cibulce jako skvělá příloha k pokrmům, na přípravu rizot, na obohacení salátů, do karbanátků, na zapékání, do polévek apod.
Složení: PŠENICE ŠPALDA
Nutriční hodnoty na 100 g:

Energetická hodnota
1480 kJ / 354 kcal

Tuky
2,50 g

   z toho nasycené mastné kyseliny
0 g

Sacharidy
64,30 g

   z toho cukry
0 g

Vláknina
 

Bílkoviny
15,00 g

Sůl
0 g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Natural Jihlava
Hmotnost 500 g