500 g chlebové směsi a 330 ml (nebo 1 kg chlebové směsi a 660 ml) vlažné vody hněteme asi 10 minut na elastické těsto.Přikryjeme a necháme 30 minut kynout.Pomoučněnýma rukama tvoříme chléb nebo rohlíky a klademe na plech vyložený pečicím papírem nebo těsto naplníme do vymazané formy.Necháme na teplém místě kynout 30-45 minut.Povrch potřeme vodou, zařízneme a pečeme uprostřed předehřáté trouby na 230C (horkovzdušná trouba 210C).Po 10 minutách snižte teplotu o 30C.Časy pečení:1 chléb z 1 kg směsi... Celý popis

Koupit za 33 Kč

Popis

500 g chlebové směsi a 330 ml (nebo 1 kg chlebové směsi a 660 ml) vlažné vody hněteme asi 10 minut na elastické těsto.Přikryjeme a necháme 30 minut kynout.Pomoučněnýma rukama tvoříme chléb nebo rohlíky a klademe na plech vyložený pečicím papírem nebo těsto naplníme do vymazané formy.Necháme na teplém místě kynout 30-45 minut.Povrch potřeme vodou, zařízneme a pečeme uprostřed předehřáté trouby na 230C (horkovzdušná trouba 210C).Po 10 minutách snižte teplotu o 30C.Časy pečení:1 chléb z 1 kg směsi na pečení: 55-70 min.1 bochník 500g pečící směs: 45-60 min.Rohlíky: 15-25 minutPracovní metoda v pekárně chlebaDo hnětací formy pekárny dejte nejprve 330 ml vody (20-25C), poté balení směsi na pečení chleba.Spusťte program pečení (žádný celozrnný program).Ingredience AlergenyIngredience:PŠENIČNÁ MOUKA CELOZRNNÁ (80 ), OVES VELKÝ (7 ), MOUKA CELOZRNNÁ ŽITNÁ (4 ), sušený kvásek (ŽITNÁ MOUKA, přírodně fermentovaná), jedlá sůl jodizovaná, sušené droždí, MOUKA Z JEČNÉHO SLADU, sladový extrakt (JČMEN, ŽITO ), regulátor ky
Zobrazit více