Charakteristika: Používá se jako hrubá mouka a klasická krupice, je vhodná pro přípravu kaší, jako zapraskat do polévek, do halušek, knedlíků nebo lívanců. Kvůli svému vyváženému složení je pohanková krupice také ideální pro těhotné ženy. Mlynáři z rodu Šmajstrla z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm melou pohanku už po pět generací od roku 1861. Používají přitom technologii mechanického loupání, při kterém (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají v pohance zachovány vitamíny i další hodnotné... Celý popis
Koupit za 49 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Šmajstrla Pohanková krupice Šmajstrla 400 g
Doprava:
70 Kč
Skladem
49 Kč
Koupit za 49 Kč
Pohankový mlýn Šmajstrla Šmajstrla Pohanková krupice 400 g
Doprava:
zdarma
Skladem
59 Kč
Koupit za 59 Kč
Šmajstrla Pohanková krupice 400g
Doprava:
69 Kč
Skladem
66 Kč
Koupit za 66 Kč
ŠMAJSTRLA Pohanková krupice 400g
Doprava:
80 Kč
Skladem
64 Kč
Koupit za 64 Kč
Natural Jihlava Pohanková krupice bez lepku 400g, Šmajstrla
Doprava:
100 Kč
Skladem
65 Kč
Koupit za 65 Kč
Popis
Charakteristika:
Používá se jako hrubá mouka a klasická krupice, je vhodná pro přípravu kaší, jako zapraskat do polévek, do halušek, knedlíků nebo lívanců.
Kvůli svému vyváženému složení je pohanková krupice také ideální pro těhotné ženy.
Mlynáři z rodu Šmajstrla z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm melou pohanku už po pět generací od roku 1861. Používají přitom technologii mechanického loupání, při kterém (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají v pohance zachovány vitamíny i další hodnotné látky. Přáním majitele je, aby pohanka nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.
Mechanické loupání je založeno na opakovaném obrušování obalových vrstev nažky mezi mlýnskými kameny nebo rotujícími kotouči s drsným povrchem. Pro dobrou výtěžnost je třeba zpracovávat pohanku tříděnou podle velikosti nažek (kalibrovanou). Technologický proces mechanického loupání pohankových nažek zachovává původní chuťové vlastnosti pohanky včetně vysoké dietetické hodnoty.
Při termickém loupání se nažky naparují horkou párou a následně se prudce usuší. Přitom oplodí praskne a kroupa se pak snadno oddělí od oplodí. Vysoké teploty při sušení ničí vitamíny, obsažené v pohankového semeni, způsobují chuťové změny a umožňují vznik karcinogenních sloučenin.
V pohankového mlýně Šmajstrla se zpracovává a balí pouze pohanka a produkty z ní, což je důležitá informace pro alergiky a lidi trpící celiakií.
Složení:
pohanka
Analýza na 100g produktu:
Bílkoviny 7,4g
Sacharidy 73,8g
Tuky 1,8g
Nutriční hodnoty na 100g produktu:
Energie 1470kJ
Alergeny:
–
Země původu:
Česká Republika
Hmotnosť: 400 g
Používá se jako hrubá mouka a klasická krupice, je vhodná pro přípravu kaší, jako zapraskat do polévek, do halušek, knedlíků nebo lívanců.
Kvůli svému vyváženému složení je pohanková krupice také ideální pro těhotné ženy.
Mlynáři z rodu Šmajstrla z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm melou pohanku už po pět generací od roku 1861. Používají přitom technologii mechanického loupání, při kterém (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají v pohance zachovány vitamíny i další hodnotné látky. Přáním majitele je, aby pohanka nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.
Mechanické loupání je založeno na opakovaném obrušování obalových vrstev nažky mezi mlýnskými kameny nebo rotujícími kotouči s drsným povrchem. Pro dobrou výtěžnost je třeba zpracovávat pohanku tříděnou podle velikosti nažek (kalibrovanou). Technologický proces mechanického loupání pohankových nažek zachovává původní chuťové vlastnosti pohanky včetně vysoké dietetické hodnoty.
Při termickém loupání se nažky naparují horkou párou a následně se prudce usuší. Přitom oplodí praskne a kroupa se pak snadno oddělí od oplodí. Vysoké teploty při sušení ničí vitamíny, obsažené v pohankového semeni, způsobují chuťové změny a umožňují vznik karcinogenních sloučenin.
V pohankového mlýně Šmajstrla se zpracovává a balí pouze pohanka a produkty z ní, což je důležitá informace pro alergiky a lidi trpící celiakií.
Složení:
pohanka
Analýza na 100g produktu:
Bílkoviny 7,4g
Sacharidy 73,8g
Tuky 1,8g
Nutriční hodnoty na 100g produktu:
Energie 1470kJ
Alergeny:
–
Země původu:
Česká Republika
Hmotnosť: 400 g
Parametry
Výrobce | Šmajstrla |
Hmotnost | 400 g |
Druh | pohanka |
Bio | ne |