GRIZLY Jáhly 1000 g Vlastnosti a výhody: Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. Patří mezi přirozeně bezlepkové, zásadité a lehce stravitelné potraviny. Jsou bohatým zdrojem komplexních sacharidů, ale také vlákniny, která přispívá k správnému trávení a pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Dále obsahují cenné vitamíny především skupiny B a E a minerální látky jako je hořčík, draslík, železo a fosfor. Použití: Chutnají skvěle naslano i na sladko. Již dříve se běžně používali... Celý popis
Koupit za 68 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Grizly Jáhly 1 kg
Doprava:
49 Kč
Skladem
68 Kč
Koupit za 68 Kč
GRIZLY Jáhly 1000 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
69 Kč
Koupit za 69 Kč
GRIZLY Jáhly 1000 g
Doprava:
29 Kč
69 Kč
Koupit za 69 Kč
Grizly Jáhly 1000 g
Doprava:
69 Kč
Skladem
69 Kč
Koupit za 69 Kč
Grizly Jáhly 1000 g
Doprava:
65 Kč
Skladem
69 Kč
Koupit za 69 Kč
Popis
GRIZLY Jáhly 1000 g
Vlastnosti a výhody: Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. Patří mezi přirozeně bezlepkové, zásadité a lehce stravitelné potraviny. Jsou bohatým zdrojem komplexních sacharidů, ale také vlákniny, která přispívá k správnému trávení a pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Dále obsahují cenné vitamíny především skupiny B a E a minerální látky jako je hořčík, draslík, železo a fosfor.
Použití: Chutnají skvěle naslano i na sladko. Již dříve se běžně používali k přípravě jahelníku či škubánků. Dají se také smíchat s čerstvým nebo se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Variant existuje celá řada. Můžete je ještě ochutit kakaem, medem nebo sirupem. Takto si připravíte sytou a nutričně hodnotnou snídaní nebo svačinku. Naslano můžou sloužit jako příloha ochucená bylinkami a česnekem nebo sušenými rajčaty. Dá se z nich připravit i hlavní chod smícháním s restovanou zeleninou anebo masem.
Způsob přípravy: Jáhly se před vařením doporučují spařit horkou vodou. Nejdříve je propláchněte a poté vařte v osolené vodě v poměru 1:2 asi 15 - 20 minut, dokud se voda neodpaří. U receptů na sladko se dají jáhly uvařit také v mléce, získají tak jemnou krémovou chuť.
Další zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
Složení: Jáhly 100 %
Země původu: Rusko, Ukrajina
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Jáhly jsou drobná žlutá semínka vyloupaného prosa. Patří k přirozeně bezlepkovým nutričně hodnotným obilovinám. Hodí se pro celou rodinu.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1474 kJ / 348 kcal
Tuky:
1,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,2 g
Sacharidy:
71 g
z toho cukry:
0,7 g
Bílkoviny:
13 g
Sůl:
0,02 g
Alergeny: Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši
Vlastnosti a výhody: Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. Patří mezi přirozeně bezlepkové, zásadité a lehce stravitelné potraviny. Jsou bohatým zdrojem komplexních sacharidů, ale také vlákniny, která přispívá k správnému trávení a pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Dále obsahují cenné vitamíny především skupiny B a E a minerální látky jako je hořčík, draslík, železo a fosfor.
Použití: Chutnají skvěle naslano i na sladko. Již dříve se běžně používali k přípravě jahelníku či škubánků. Dají se také smíchat s čerstvým nebo se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Variant existuje celá řada. Můžete je ještě ochutit kakaem, medem nebo sirupem. Takto si připravíte sytou a nutričně hodnotnou snídaní nebo svačinku. Naslano můžou sloužit jako příloha ochucená bylinkami a česnekem nebo sušenými rajčaty. Dá se z nich připravit i hlavní chod smícháním s restovanou zeleninou anebo masem.
Způsob přípravy: Jáhly se před vařením doporučují spařit horkou vodou. Nejdříve je propláchněte a poté vařte v osolené vodě v poměru 1:2 asi 15 - 20 minut, dokud se voda neodpaří. U receptů na sladko se dají jáhly uvařit také v mléce, získají tak jemnou krémovou chuť.
Další zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
Složení: Jáhly 100 %
Země původu: Rusko, Ukrajina
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Jáhly jsou drobná žlutá semínka vyloupaného prosa. Patří k přirozeně bezlepkovým nutričně hodnotným obilovinám. Hodí se pro celou rodinu.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota:
1474 kJ / 348 kcal
Tuky:
1,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,2 g
Sacharidy:
71 g
z toho cukry:
0,7 g
Bílkoviny:
13 g
Sůl:
0,02 g
Alergeny: Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši
Parametry
Výrobce | Grizly |
Hmotnost | 1000 g |
Druh | jáhly |