Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu.Použití: Bob obecný koňský je vhodný do pomazánek, polévek, mletých směsí, zeleninových salátů. Je nutné před vařením namočit. Vyzkoušejte např. guláš z bobů.Konzumace bobu je možná třemi způsoby:- Syrový – lze jíst ihned po sklizni, dokud je čerstvý. Je možné riziko menší plynatosti.- Vařený – při tomto zpracování se zničí malé množství lektinu (jedovatého proteinu) a boby jsou proto lépe stravitelné- Sušený – je to tradiční způsob uchování bobu, ztrácí... Celý popis
Koupit za 67 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Provita BOB koňský 500g 500g
Doprava:
35 Kč
67 Kč
Koupit za 67 Kč
Provita Bob obecný koňský 0,5 kg
Doprava:
69 Kč
Skladem
62 Kč
Koupit za 62 Kč
Bob obecný koňský 500 g PROVITA
Doprava:
58 Kč
Skladem
54 Kč
Koupit za 54 Kč
Popis
Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu.Použití: Bob obecný koňský je vhodný do pomazánek, polévek, mletých směsí, zeleninových salátů. Je nutné před vařením namočit. Vyzkoušejte např. guláš z bobů.Konzumace bobu je možná třemi způsoby:- Syrový – lze jíst ihned po sklizni, dokud je čerstvý. Je možné riziko menší plynatosti.- Vařený – při tomto zpracování se zničí malé množství lektinu (jedovatého proteinu) a boby jsou proto lépe stravitelné- Sušený – je to tradiční způsob uchování bobu, ztrácí se však větší množství vitamínů, ale ostatní nutriční hodnoty zůstávají.Abyste neměli strach z konzumace luštěnin, kam patří i Bob, je dobré dodržovat pár zásadních obecných pravidel:1. Promýt je v teplé vodě2. Namočit na 24 hodin do studené vody3. Další den vodu slít a znovu propláchnout4. Dát vařit do studené vody s přídavkem protinadýmavého koření, jako např. majoránka, tymián, saturejka, řasy5. Po přivedení do varu ztlumit oheň a vařit pod pokličkou až do naprostého změknutí6. Krátce před dovařením ochutit solíVýživové údaje ve 100 g výrobku:energetická hodnota: 1430 kJ / 342 kcal;tuky: 2 g;nasycené mastné kyseliny: 0 g;sacharidy: 55 g;cukry: 0 g;vláknina: 7 g;bílkoviny: 24 g;sůl: 0 g.
Parametry
Výrobce | Provita |