Směs na Světlý chléb - bez lepku a jiných alergenů Chléb… Něco tak obyčejného, a přesto pro mnohé vzácného a nereálného. Pokud i vy patříte k těm, kteří museli chléb vyškrtnout ze svého jídelníčku kvůli celiakii, histaminové intoleranci či potravinovým alergiím, máme pro vás dobrou zprávu! Bezlepková směs na přípravu světlého chleba je určena přímo pro vás – neobsahuje totiž lepek ani žádné jiné alergeny. Tak šup s ní do košíku, ať se můžete co nejdříve zakousnout do pořádného krajíce! Víme, jakými... Celý popis

Koupit za 89 Kč

Popis

Směs na Světlý chléb - bez lepku a jiných alergenů
Chléb… Něco tak obyčejného, a přesto pro mnohé vzácného a nereálného. Pokud i vy patříte k těm, kteří museli chléb vyškrtnout ze svého jídelníčku kvůli celiakii, histaminové intoleranci či potravinovým alergiím, máme pro vás dobrou zprávu!
Bezlepková směs na přípravu světlého chleba je určena přímo pro vás – neobsahuje totiž lepek ani žádné jiné alergeny. Tak šup s ní do košíku, ať se můžete co nejdříve zakousnout do pořádného krajíce!

Víme, jakými problémy si procházejí celiaci, osoby s histaminovou intolerancí či trpící potravinovými alergiemi, ale i vegani. Najít potravinu, která by splňovala jejich náročné požadavky je mnohdy nadlidský úkol. Tato bezlepková směs na světlý chléb však plně splňuje vše, co má, a nejenže neobsahuje lepek, ale ani žádný jiný z následujících alergenů nebo složek:

vejce, droždí ani kvásek
cukr
mléko a laktóza
lepek, pšeničný škrob
konzervační látky
kukuřičná či rýžová mouka
sója, lupina, sezam
hydrogenované tuky
GMO

Návod na přípravu jednoho chleba
Do 250 ml vlažné vody přidejte 25 ml čerstvé citrónové šťávy nebo jablečného octa a důkladně rozmíchejte. Přidejte 250 g této moučné směsi a rukama nebo za pomoci kuchyňského robota důkladně promíchejte.
Z takto připraveného těsta vyformujte bochníček, který nechte odpočívat 5 minut. Následně těsto opět přepracujte, aby v něm nezůstal vzduch. Pak už jen bochník dejte na plech vystlaný pečícím papírem, vrch bochníku hluboce zařízněte a potřete roztaveným kokosovým tukem. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů alespoň 70 minut. Upečený chléb nechte na mřížce vychladnout.

Z jednoho balení 500 g můžete upéct dva 400 gramové chleby a z kilového balení 4 chleby.
Složení
Tapioková mouka (maniokový škrob), jáhlová mouka, mouka z jitrocele indického (Plantago ovata), bambusová vláknina, jedlá soda, kyselina citrónová, himálajská sůl.

Výživové údaje na 100 g

Energie
1341 kJ / 320 kcal

Tuky
1,79 g

    z toho nasycené mastné kyseliny
0,26 g

Sacharidy
59,0 g

    z toho cukry
0,5 g

Vláknina
20,5 g

Bílkoviny
6,31 g

Sůl
1,22 g

Skladování
Skladujte v suchu a temnu, chraňte před teplem.
Vyrobeno
Slovensko
Zobrazit více