Využití: - kaše - klasickou hrachovou kaši můžete obměnit, když použijete římský hrách místo běžného - polévka - rozmixováním cizrny se zeleninovým vývarem získáte skvělou krémovou polévku, kterou můžete zjemnit alternativou smetany, nebojte se celou cizrnu přidat i do klasických zeleninových či houbových polévek - karbanátky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran - omáčky - cizrna chutná skvěle v omáčkách jako náhrada... Celý popis
Koupit za 53 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Country Life Hrách římský cizrna 0,5 kg
Doprava:
108 Kč
Skladem
53 Kč
Koupit za 53 Kč
Country Life, s.r.o. Cizrna 500 g
Doprava:
80 Kč
Skladem
52 Kč
Koupit za 52 Kč
Country Life Cizrna 500 g
Doprava:
59 Kč
52 Kč
Koupit za 52 Kč
Country Life Cizrna 500 g 500g
Doprava:
35 Kč
Skladem
51 Kč
Koupit za 51 Kč
Country Life Cizrna 500 g COUNTRY LIFE
Doprava:
89 Kč
Skladem
36 Kč
Koupit za 36 Kč
Popis
Využití:
- kaše - klasickou hrachovou kaši můžete obměnit, když použijete římský hrách místo běžného
- polévka - rozmixováním cizrny se zeleninovým vývarem získáte skvělou krémovou polévku, kterou můžete zjemnit alternativou smetany, nebojte se celou cizrnu přidat i do klasických zeleninových či houbových polévek
- karbanátky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran
- omáčky - cizrna chutná skvěle v omáčkách jako náhrada masa
- zahuštění - rozmixovaná cizrna zahustí polévku i omáčku
- saláty - uvařená a vychlazená cizrna může být chutným doplňkem zeleninového salátu
- pražení - smažte cizrnu na oleji do křupava (10-20 minut), v průběhu smažení můžete ochutit kořením, úžasné jako pochoutka třeba místo chipsů
Cizrnu je nutno namáčet minimálně 4 hodiny, ideálně až osm. Dle doby namáčení se poté vaří 2-3 hodiny. V tlakovém hrnci ji připravíte za 40 minut. Cizrnu namočte do slané vody, rychleji změkne. Sůl zlepší i její chuť a rovnoměrnost vaření. Po uvaření můžete vodu využít na vyšlehání tuhého sněhu jako z vaječného bílku. Sníh pak lze použít na pečení nebo sladké pusinky ve veganské variantě.
Římský hrách se získává z rostliny s názvem cizrna beraní. Domestikována byla před 7000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie. Dnes se převážně pěstuje a používá v Indii. Plodem rostliny je lusk až s deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy. Je to třetí nejrozšířenější luštěnina na světě hned po hrachu setém a fazolu obecném.
Složení
Cizrna (hrách římský). Může obsahovat stopy lepku.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 335 kJ / 320 kcal
Tuky:
5,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
1,0 g
Sacharidy:
49,6 g
z toho cukry:
11,0 g
Vláknina:
10,7 g
Bílkoviny:
21,3 g
Sůl:
0,1 g
- kaše - klasickou hrachovou kaši můžete obměnit, když použijete římský hrách místo běžného
- polévka - rozmixováním cizrny se zeleninovým vývarem získáte skvělou krémovou polévku, kterou můžete zjemnit alternativou smetany, nebojte se celou cizrnu přidat i do klasických zeleninových či houbových polévek
- karbanátky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran
- omáčky - cizrna chutná skvěle v omáčkách jako náhrada masa
- zahuštění - rozmixovaná cizrna zahustí polévku i omáčku
- saláty - uvařená a vychlazená cizrna může být chutným doplňkem zeleninového salátu
- pražení - smažte cizrnu na oleji do křupava (10-20 minut), v průběhu smažení můžete ochutit kořením, úžasné jako pochoutka třeba místo chipsů
Cizrnu je nutno namáčet minimálně 4 hodiny, ideálně až osm. Dle doby namáčení se poté vaří 2-3 hodiny. V tlakovém hrnci ji připravíte za 40 minut. Cizrnu namočte do slané vody, rychleji změkne. Sůl zlepší i její chuť a rovnoměrnost vaření. Po uvaření můžete vodu využít na vyšlehání tuhého sněhu jako z vaječného bílku. Sníh pak lze použít na pečení nebo sladké pusinky ve veganské variantě.
Římský hrách se získává z rostliny s názvem cizrna beraní. Domestikována byla před 7000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie. Dnes se převážně pěstuje a používá v Indii. Plodem rostliny je lusk až s deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy. Je to třetí nejrozšířenější luštěnina na světě hned po hrachu setém a fazolu obecném.
Složení
Cizrna (hrách římský). Může obsahovat stopy lepku.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 335 kJ / 320 kcal
Tuky:
5,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
1,0 g
Sacharidy:
49,6 g
z toho cukry:
11,0 g
Vláknina:
10,7 g
Bílkoviny:
21,3 g
Sůl:
0,1 g
Parametry
Výrobce | Country Life |
Hmotnost balení | 500 g |
Druh luštěniny | hrách |
Bio | ne |