Jablečný ocet je ovocný ocet vyrobený fermentací (kvašením) jablečné šťávy a to bez přidání kvasinek či bakterií octového kvašení a bez tepelného ošetření. Jedná se tedy o jablečný ocet nepasterizovaný.  Jeho vůně a chuť je velmi aromatická a výrazná. Octové kvašení probíhá ve dvou fázích – nejdříve kvasinky spotřebují cukr a vyrobí alkohol. Poté se zapojí jiný druh kvasinek, konkrétně z rodu Acetobacter, a ty zpracují přítomný alkohol (etanol) na ocet, resp. kyselinu octovou. Následně se ocet... Celý popis

Koupit za 311 Kč

Popis

Jablečný ocet je ovocný ocet vyrobený fermentací (kvašením) jablečné šťávy a to bez přidání kvasinek či bakterií octového kvašení a bez tepelného ošetření. Jedná se tedy o jablečný ocet nepasterizovaný.  Jeho vůně a chuť je velmi aromatická a výrazná.

Octové kvašení probíhá ve dvou fázích – nejdříve kvasinky spotřebují cukr a vyrobí alkohol. Poté se zapojí jiný druh kvasinek, konkrétně z rodu Acetobacter, a ty zpracují přítomný alkohol (etanol) na ocet, resp. kyselinu octovou. Následně se ocet nechává zrát - čím déle, tím lépe. Námi nabízený produkt je filtrovaný a nepasterizovaný.

Použití v kuchyni je velmi široké a zahrnuje ochucování salátových dresinků, marinád, čatní, k čerstvé zelenině, k přípravě marinád na maso, konzervování potravin. Jablečný ocet se také využívá jako pomocník při hubnutí, pročišťuje organismus, na koupele rukou a pleti, pro oplachování vlasů po umytí (dodává lesk). 

Jablečný ocet se používá i jako doplněk stravy. Různé zdroje uvádí že obsahuje důležité složky jako vápník, draslík, hořčík, vitamín C, B1, B2, B6 i biotin.

Složení: ocet kvasný ovocný, pitná voda

Obsah kyseliny octové: 5%

Skladování: v suchu, chraňte před přímým slunečním zářením 

Výživové hodnoty na 100 ml: 

Energetická hodnota 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Kávoviny