Rýžová mouka se vyrábí mletím rýže. Nejčastějším typem rýže je rýže setá, která je jednou z nejpoužívanějších potravin na světě. Rýžová mouka přináší nové kulinářské možnosti do kuchyně celiaků. Některé bezlepkové směsi špatně drží při sobě, což můžete snadno napravit přidáním rýžové mouky.   Složení mouka z loupané rýže   Alergeny nejsou známé   Tipy a recepty na použití pečivo - chleba nebo cukroví, namíchejte ve svém klasickém receptu běžnou mouku s rýžovou zahušťování - protože je mouka... Celý popis

Koupit za 32 Kč

Popis

Rýžová mouka se vyrábí mletím rýže. Nejčastějším typem rýže je rýže setá, která je jednou z nejpoužívanějších potravin na světě. Rýžová mouka přináší nové kulinářské možnosti do kuchyně celiaků. Některé bezlepkové směsi špatně drží při sobě, což můžete snadno napravit přidáním rýžové mouky.

 
Složení

mouka z loupané rýže

 
Alergeny

nejsou známé

 
Tipy a recepty na použití

pečivo - chleba nebo cukroví, namíchejte ve svém klasickém receptu běžnou mouku s rýžovou
zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy výborně zahušťovat, pokrmům dodá krásně mléčnou barvu - na 4 porce polévky nebo omáčky použijte cca 4 lžíce rýžové mouky
knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh

 
Návod k přípravě

Při pečení se obvykle míchá s jinými druhy mouky. Těsto z rýžové mouky je pevné, v mnoha ohledech podobné těstu ze pšeničné mouky – i když ne tak pružné. Vytáhnete z něj tenoučký plátek, vyválíte nudle, ve vodě se nerozpadne. Výsledek vyniká zajímavou chutí.

 
Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota 1464 kJ / 350 kcal
Tuky 0,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 74,3 g
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 8,8 g
Sůl 0 g

 
Země původu

Belgie

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Natural Jihlava
Množství 500 g
Druh rýžové
Bezlepkové ano
Hrubost mletí hladké
Bio ne