Vinná medovina se vyrábí kvašením ze včelího medu a vinného moštu odrůdy Frankovka z oblasti Velkých Pavlovic. Díky množství medu je medovina z červené Frankovky polosladká a příjemně se popíjí a je vhodná i na ohřev. Vinná medovina se vyrábí kvašením ze včelího medu a vinného moštu odrůdy Frankovka z oblasti Velkých Pavlovic. Díky množství medu je medovina z červené Frankovky polosladká a příjemně se popíjí a je vhodná i na ohřev. Netradiční spojení červených révových odrůd s medem vždy dává... Celý popis

Koupit za 184 Kč

Popis

Vinná medovina se vyrábí kvašením ze včelího medu a vinného moštu odrůdy Frankovka z oblasti Velkých Pavlovic. Díky množství medu je medovina z červené Frankovky polosladká a příjemně se popíjí a je vhodná i na ohřev.

Vinná medovina se vyrábí kvašením ze včelího medu a vinného moštu odrůdy Frankovka z oblasti Velkých Pavlovic. Díky množství medu je medovina z červené Frankovky polosladká a příjemně se popíjí a je vhodná i na ohřev.

Netradiční spojení červených révových odrůd s medem vždy dává velmi výjimečné chuťové výsledky. V této medovině je použit pouze včelí med a mošt z oblíbené moravské červené odrůdy Frankovka, díky čemuž má velmi výraznou chuť.

Ve vůni lze rozeznat silnou medovost a příjemnou ovocitost s perníkovým nádechem. V chuti příjemně sladká a medová. Doporučujeme podávat teplou cca 60°C (nesmí přejít varem) nebo vychlazenou, doplněnou plátkem citronu.

Hodí se k moučníkům a sýrům.

Vinařská oblast: Morava, Vinařská podoblast: Velkopavlovická
Vinařská obec: Velké Pavlovice, Viniční trať: Lizniperky
Cukr: 27,6 g/l, Kyseliny: 6,3 g/l
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela - pyment
Ovocná vinná melomela, v níž se místo vody použije hroznový mošt.
Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Vinařství Zborovský