Slupky z pohanky se získavají již ze zralé pohanky metodou loupaní. Připravený čaj z pohankových slupek obsahuje vysoké množství rutinu, který má příznivý vliv na náš organismus. Jak používat: Na 250 ml použijte jednu lžici pohankových slupek, přelijte horkou vodou a ponechte louhovat minimálně 10 minut. Poté sceďte. Ideální je čaj doplnit o vitamín C (šípky, jablko). Složení: pohankové slupky Balení: 200 g Země původu: Česká republika V naší nabídce naleznete také jiné čaje i další produkty zdravé... Celý popis
Koupit za 13 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Šmajstrla Pohankové slupky 200 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
13 Kč
Koupit za 13 Kč
Šmajstrla Pohankové slupky 200g
Doprava:
49 Kč
Skladem
14 Kč
Koupit za 14 Kč
Pohankový mlýn Šmajstrla s.r.o. Slupky pohankové 200g ŠMAJSTRLA
Doprava:
65 Kč
Skladem
15 Kč
Koupit za 15 Kč
Pohankové slupky - Šmajstrla 200g
Doprava:
89 Kč
16 Kč
Koupit za 16 Kč
Popis
Slupky z pohanky se získavají již ze zralé pohanky metodou loupaní. Připravený čaj z pohankových slupek obsahuje vysoké množství rutinu, který má příznivý vliv na náš organismus.
Jak používat:
Na 250 ml použijte jednu lžici pohankových slupek, přelijte horkou vodou a ponechte louhovat minimálně 10 minut. Poté sceďte. Ideální je čaj doplnit o vitamín C (šípky, jablko).
Složení:
pohankové slupky
Balení:
200 g
Země původu:
Česká republika
V naší nabídce naleznete také jiné čaje i další produkty zdravé výživy.
Informace o značce Šmajstrla
Mlynáři z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm melou pohanku už po pět generací od roku 1861. Používají přitom technologii mechanického loupání, při němž (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají v pohance zachovány vitamíny i další hodnotné látky. Přáním majitele je, aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.V pohankovém mlýně Šmajstrla se zpracovává a balí pouze pohanka a produkty z ní, což je důležitá informace pro alergiky a lidi trpící celiakií. Mechanické loupání je založeno na opakovaném obrušování obalových vrstev nažky mezi mlýnskými kameny, nebo rotujícími kotouči s drsným povrchem. Pro dobrou výtěžnost je třeba zpracovávat pohanku tříděnou podle velikosti nažek (kalibrovanou). Technologický proces mechanického loupání pohankových nažek zachovává původní chuťové vlastnosti pohanky včetně vysoké dietetické hodnoty.Při termickém loupání se nažky napařují horkou párou a následně se prudce usuší. Přitom oplodí praskne a kroupa se pak snadno oddělí od oplodí. Vysoké teploty při sušení ničí vitamíny, obsažené v pohankovém semenu, způsobují chuťové změny a umožňují vznik karcinogenních sloučenin.
Přirozeně bezlepková směs, lehce stravitelná s příchutí kakaa. Stačí pouze zalít teplým mlékem nebo vodou, přidat ovoce a zdravá, chutná snídaně je na světě. Pohanka je charakteristická vysokým obsahem rutinu, vitamínu B, fosforu, železa aj. Pro přípravu těsta lze použít pohankovou kaši neochucenou - natural.
Jak používat:
Na 250 ml použijte jednu lžici pohankových slupek, přelijte horkou vodou a ponechte louhovat minimálně 10 minut. Poté sceďte. Ideální je čaj doplnit o vitamín C (šípky, jablko).
Složení:
pohankové slupky
Balení:
200 g
Země původu:
Česká republika
V naší nabídce naleznete také jiné čaje i další produkty zdravé výživy.
Informace o značce Šmajstrla
Mlynáři z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm melou pohanku už po pět generací od roku 1861. Používají přitom technologii mechanického loupání, při němž (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají v pohance zachovány vitamíny i další hodnotné látky. Přáním majitele je, aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.V pohankovém mlýně Šmajstrla se zpracovává a balí pouze pohanka a produkty z ní, což je důležitá informace pro alergiky a lidi trpící celiakií. Mechanické loupání je založeno na opakovaném obrušování obalových vrstev nažky mezi mlýnskými kameny, nebo rotujícími kotouči s drsným povrchem. Pro dobrou výtěžnost je třeba zpracovávat pohanku tříděnou podle velikosti nažek (kalibrovanou). Technologický proces mechanického loupání pohankových nažek zachovává původní chuťové vlastnosti pohanky včetně vysoké dietetické hodnoty.Při termickém loupání se nažky napařují horkou párou a následně se prudce usuší. Přitom oplodí praskne a kroupa se pak snadno oddělí od oplodí. Vysoké teploty při sušení ničí vitamíny, obsažené v pohankovém semenu, způsobují chuťové změny a umožňují vznik karcinogenních sloučenin.
Přirozeně bezlepková směs, lehce stravitelná s příchutí kakaa. Stačí pouze zalít teplým mlékem nebo vodou, přidat ovoce a zdravá, chutná snídaně je na světě. Pohanka je charakteristická vysokým obsahem rutinu, vitamínu B, fosforu, železa aj. Pro přípravu těsta lze použít pohankovou kaši neochucenou - natural.
Parametry
Výrobce | Šmajstrla |
Hmotnost | 200 g |
Bio | ne |