inulin nízkokalorická čekanková vláknina Vláknina je nezbytná pro správnou funkci trávicího traktu i metabolismu. Často se ale stává, že vlákniny konzumujeme málo. Zajistěte, ať máte vlákniny to správné množství. Inulin je polysacharid, který patří do skupiny rozpustné vlákniny. Získává se z různých částí rostlin, nejčastěji z kořene čekanky, ze které se získává horkovodní extrakcí. Vláknina z kořene čekanky (Inulin) pomáhá navodit pocit sytosti a zpomaluje průchod potravy střevem. Dokáže snížit... Celý popis
Koupit za 259 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
inulin nízkokalorická čekanková vláknina
Vláknina je nezbytná pro správnou funkci trávicího traktu i metabolismu. Často se ale stává, že vlákniny konzumujeme málo. Zajistěte, ať máte vlákniny to správné množství. Inulin je polysacharid, který patří do skupiny rozpustné vlákniny. Získává se z různých částí rostlin, nejčastěji z kořene čekanky, ze které se získává horkovodní extrakcí.
Vláknina z kořene čekanky (Inulin) pomáhá navodit pocit sytosti a zpomaluje průchod potravy střevem. Dokáže snížit glykemický index společně konzumovaných potravin a také zpomaluje vstřebávání sacharidů z tenkého střeva. To je důležité zejména pro diabetiky, pro které je právě pomalejší růst glykémie zásadní. Inulin pomáhá snižovat hladinu tuku v krvi včetně cholesterolu. Schopností inulinu je také zvyšovat vstřebávání vápníku z potravy. Inulin také pomáhá tělu zbavovat se škodlivých látek.
Použití inulinu
Inulin je zcela rozpustný, má podobu bílého prášku bez vůně a má neutrální až lehce nasládlou chuť. Můžete ho tak přidat do vody, čaje, smoothie i koktejlu. Nebo trochu přisypejte do ranní snídaně. Inulin se dá použít také do teplé kuchyně. Přidat ho můžete do těsta na výrobu pečiva, palačinek, knedlíků či moučníků. I omáčky a polévky můžou být odteď obohaceny o vlákninu. V bezlepkových výrobcích dokáže Inulin zlepšit texturu.
Dávkování inulinu
Doporučená denní dávka je 12g - 15g což odpovídá vrchovaté polévkové lžíci.
Dávky vyšší než 40g můžou způsobit trávicí problémy (nadýmání, křeče, nevolnost). Proto nepřekračujte doporučené dávkování.
Více informací o Inulinu ZDE
Složení
100% Inulin - vláknina z kořene čekanky
Výživové údaje na 100 g
Energie
839 kJ / 208 kcal
Tuky
0 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0 g
Sacharidy
7,0 g
z toho cukry
7,0 g
Bílkoviny
0 g
Vláknina
90,0 g
Sůl
0,1 g
Skladování
Chraňte před přímým slunečním zářením. Skladujte při teplotě do 25°C a vlhkosti vzduchu do 65 %.
Země původu
Německo / Holandsko
Vláknina je nezbytná pro správnou funkci trávicího traktu i metabolismu. Často se ale stává, že vlákniny konzumujeme málo. Zajistěte, ať máte vlákniny to správné množství. Inulin je polysacharid, který patří do skupiny rozpustné vlákniny. Získává se z různých částí rostlin, nejčastěji z kořene čekanky, ze které se získává horkovodní extrakcí.
Vláknina z kořene čekanky (Inulin) pomáhá navodit pocit sytosti a zpomaluje průchod potravy střevem. Dokáže snížit glykemický index společně konzumovaných potravin a také zpomaluje vstřebávání sacharidů z tenkého střeva. To je důležité zejména pro diabetiky, pro které je právě pomalejší růst glykémie zásadní. Inulin pomáhá snižovat hladinu tuku v krvi včetně cholesterolu. Schopností inulinu je také zvyšovat vstřebávání vápníku z potravy. Inulin také pomáhá tělu zbavovat se škodlivých látek.
Použití inulinu
Inulin je zcela rozpustný, má podobu bílého prášku bez vůně a má neutrální až lehce nasládlou chuť. Můžete ho tak přidat do vody, čaje, smoothie i koktejlu. Nebo trochu přisypejte do ranní snídaně. Inulin se dá použít také do teplé kuchyně. Přidat ho můžete do těsta na výrobu pečiva, palačinek, knedlíků či moučníků. I omáčky a polévky můžou být odteď obohaceny o vlákninu. V bezlepkových výrobcích dokáže Inulin zlepšit texturu.
Dávkování inulinu
Doporučená denní dávka je 12g - 15g což odpovídá vrchovaté polévkové lžíci.
Dávky vyšší než 40g můžou způsobit trávicí problémy (nadýmání, křeče, nevolnost). Proto nepřekračujte doporučené dávkování.
Více informací o Inulinu ZDE
Složení
100% Inulin - vláknina z kořene čekanky
Výživové údaje na 100 g
Energie
839 kJ / 208 kcal
Tuky
0 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0 g
Sacharidy
7,0 g
z toho cukry
7,0 g
Bílkoviny
0 g
Vláknina
90,0 g
Sůl
0,1 g
Skladování
Chraňte před přímým slunečním zářením. Skladujte při teplotě do 25°C a vlhkosti vzduchu do 65 %.
Země původu
Německo / Holandsko
Parametry
Výrobce | Vital Country |