Chléb se lněnou vlákninou slouží k přípravě chleba s výraznější chutí. Strukturou i barvou střídy připomíná běžný chléb. Obsahuje kvalitní lněnou vlákninu. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb. Základní příprava: - 500g směs - 475 ml(g) vody - 20 ml oleje - 13g čerstvého droždí Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně: Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte... Celý popis
Koupit za 61 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Nominal Bezlepková směs na chléb se lněnou vlákninou 500g
Doprava:
49 Kč
Skladem
61 Kč
Koupit za 61 Kč
Nominal Bezlepková směs na chléb s lněnou vlákninou 500g
Doprava:
59 Kč
Skladem
79 Kč
Koupit za 79 Kč
Bezlepková směs na chléb se lněnou vlákninou NOMINAL 500g
Doprava:
60 Kč
Skladem
78 Kč
Koupit za 78 Kč
Směs na chléb s lněnou vlákninou bez lepku 500g
Doprava:
79 Kč
Skladem
70 Kč
Koupit za 70 Kč
Směs na chléb s lněnou vlákninou bez lepku 500g
Doprava:
59 Kč
Skladem
63 Kč
Koupit za 63 Kč
Popis
Chléb se lněnou vlákninou slouží k přípravě chleba s výraznější chutí. Strukturou i barvou střídy připomíná běžný chléb. Obsahuje kvalitní lněnou vlákninu. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb.
Základní příprava:
- 500g směs
- 475 ml(g) vody
- 20 ml oleje
- 13g čerstvého droždí
Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:
Na
dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich
rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka
droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů
„gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj
způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými
nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte
chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s
případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.
Postup pro pečení v běžné troubě:
Vymíchejte
těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku
droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a
pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna
maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto
zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec,
obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do
formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod plastovou plachetkou, aby
povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 60 min. Pokud se
vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas
alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.
Dalamánky:
Z
připraveného těsta (množství vody snížte na 465 ml) vytvarujte asi 100 g
válečky a uložte na plech. Nechejte kynout asi 40 min. (dle teploty),
chraňte před okoráním, nestlačujte. Před pečením lehce potřete vodou a
posypte celým kmínem a zrnky hrubé soli. Pečte při 200 °C asi 20 min.
Podobně můžete upéct bulky, které před kynutím obalíte např. ve slunečnicových semínkách.
Kostky:
Těsto
dlaněmi roztlačte na vrstvu 3 cm silnou a rozkrájejte na obdélníčky
(přibl. 10x15 cm). Přeložte na plech (můžete horní plochu vtlačit do
semínek) a nechte asi 40 min. kynout. Pečte při 200°C asi 20-25 min. Lze
je plnit jako sendvič. Vhodná svačina.
Složení:
Deproteinovaný pšeničný škrob, jáhlová mouka, lupinová mouka, bramborové vločky, lněná vláknina, cukr, sůl, zahušťovadlo guma guar, cukr, sůl, chlebové koření.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota:
1375 kJ/329 kcal
Tuky:
1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,3 g
Sacharidy:
70 g
z toho cukry:
3,7 g
Vláknina:
8,2 g
Bílkoviny:
6,8 g
Sůl:
0,8 g
Základní příprava:
- 500g směs
- 475 ml(g) vody
- 20 ml oleje
- 13g čerstvého droždí
Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:
Na
dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich
rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka
droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů
„gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj
způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými
nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte
chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s
případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.
Postup pro pečení v běžné troubě:
Vymíchejte
těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku
droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a
pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna
maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto
zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec,
obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do
formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod plastovou plachetkou, aby
povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 60 min. Pokud se
vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas
alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.
Dalamánky:
Z
připraveného těsta (množství vody snížte na 465 ml) vytvarujte asi 100 g
válečky a uložte na plech. Nechejte kynout asi 40 min. (dle teploty),
chraňte před okoráním, nestlačujte. Před pečením lehce potřete vodou a
posypte celým kmínem a zrnky hrubé soli. Pečte při 200 °C asi 20 min.
Podobně můžete upéct bulky, které před kynutím obalíte např. ve slunečnicových semínkách.
Kostky:
Těsto
dlaněmi roztlačte na vrstvu 3 cm silnou a rozkrájejte na obdélníčky
(přibl. 10x15 cm). Přeložte na plech (můžete horní plochu vtlačit do
semínek) a nechte asi 40 min. kynout. Pečte při 200°C asi 20-25 min. Lze
je plnit jako sendvič. Vhodná svačina.
Složení:
Deproteinovaný pšeničný škrob, jáhlová mouka, lupinová mouka, bramborové vločky, lněná vláknina, cukr, sůl, zahušťovadlo guma guar, cukr, sůl, chlebové koření.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota:
1375 kJ/329 kcal
Tuky:
1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,3 g
Sacharidy:
70 g
z toho cukry:
3,7 g
Vláknina:
8,2 g
Bílkoviny:
6,8 g
Sůl:
0,8 g
Parametry
Výrobce | Nominal |
Chléb | ano |