Fazole mungo je populární luštěnina s chutí zeleného hrášku a vysokým podílem bílkovin i vlákniny, která vynikne v polévkách i salátech Fazole mungo je drobná zelená luštěnina s olivově zelenou barvou a chutí připomínající zelený hrášek. Své místo má v mnoha tradičních kulturách, přičemž nejčastěji se s ní setkáte ve vietnamské, thajské a dalších asijských kuchyních. Patří mezi kvalitní rostlinné zdroje bílkovin, vzhledem k tomu, že jich má 23,9 g/100 g. Díky tomu podporuje růst a udržení... Celý popis
Koupit za 70 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
86 %
GymBeam Fazole mungo 500 g
Doprava:
55 Kč
Skladem
70 Kč
Koupit za 70 Kč
GymBeam Fazole mungo 0,5 kg
Doprava:
100 Kč
Skladem
62 Kč
Koupit za 62 Kč
66 %
Fazole mungo - GymBeam Balení: 500 g
Doprava:
78 Kč
58 Kč
Koupit za 58 Kč
90 %
Fazole mungo - GymBeam Balení (g): 500 g
Doprava:
47 Kč
Skladem
53 Kč
Koupit za 53 Kč
93 %
Fazole mungo - GymBeam Balení (g): 500 g
Doprava:
47 Kč
Skladem
53 Kč
Koupit za 53 Kč
Popis
Fazole mungo je populární luštěnina s chutí zeleného hrášku a vysokým podílem bílkovin i vlákniny, která vynikne v polévkách i salátech
Fazole mungo je drobná zelená luštěnina s olivově zelenou barvou a chutí připomínající zelený hrášek. Své místo má v mnoha tradičních kulturách, přičemž nejčastěji se s ní setkáte ve vietnamské, thajské a dalších asijských kuchyních.
Patří mezi kvalitní rostlinné zdroje bílkovin, vzhledem k tomu, že jich má 23,9 g/100 g. Díky tomu podporuje růst a udržení svalové hmoty, stejně jako zachování zdravých kostí. Proto je oblíbená iu veganů a lidi, kteří mají rádi rostlinnou stravu. Kromě toho vyniká i 16,3 g vlákniny na 100 g, což z ní činí jeden z jejích nejlepších zdrojů. Dále má také nízký obsah tuku a nasycených mastných kyselin. Výhodou je i její lehká a rychlá příprava. Stačí ji totiž namočit na 2 hodiny a pak ji budete mít uvařenou za zhruba 20 minut.
Na rozdíl od jiných luštěnin, fazole mungo si po uvaření zachovává příjemně pevnou strukturu a není moučnatá. Díky tomu ji můžete použít do široké škály receptů. Je ideální volbou do vydatných polévek, rizota zda svěžích salátů. Také se hodí do zeleninových placek, luštěninových karbanátků zda veganských burgrů. Skvěle vynikne i ve studených salátech, pomazánkách, dipech nebo jako výživný doplněk ke kuskusu nebo bulguru. Používá se také pro přípravu indického mungo dhalu nebo tradičních vietnamských či thajských dezertů.
Kromě vaření ji můžete také naklíčit a získat tak křupavé mungo klíčky, které si zamilujete jako doplněk k salátem nebo sendvičem. Fazole mungo je tak všestranná a chutná ingredience, se kterou dodáte jídlům jedinečnou chuť i živiny.
Fazole mungo a její výhody
- luštěnina s chutí připomínající zelený hrášek
- má vysoký obsah bílkovin 23,9 g/100 g
- obsahuje vysoký podíl vlákniny 16,3 g/100 g
- má nízký obsah tuku a nasycených mastných kyselin.
- snadno se připravuje
- po namočení se vaří cca 20 minut
- je skvělý zdroj bílkovin pro vegetariány a vegany
Složení
Fazole mungo.
Návod na přípravu
Namočte mungo fazole na 2 hodiny, důkladně propláchněte a vařte 15 – 25 minut, dokud nezměkne.
Tabulka nutričních hodnot
Nutriční hodnoty
Na 100 g
Energetická hodnota
1451 kJ/ 347 kcal
Tuky
1,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
0,3 g
Sacharidy
46,3 g
- z toho cukry
6,6 g
Vláknina
16,3 g
Bílkoviny
23,9 g
Sůl
0,3 g
Upozornění
Uchovávejte na suchém místě, mimo přímé sluneční záření a při pokojové teplotě.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, ořechů a sezamových semen.
Fazole mungo je drobná zelená luštěnina s olivově zelenou barvou a chutí připomínající zelený hrášek. Své místo má v mnoha tradičních kulturách, přičemž nejčastěji se s ní setkáte ve vietnamské, thajské a dalších asijských kuchyních.
Patří mezi kvalitní rostlinné zdroje bílkovin, vzhledem k tomu, že jich má 23,9 g/100 g. Díky tomu podporuje růst a udržení svalové hmoty, stejně jako zachování zdravých kostí. Proto je oblíbená iu veganů a lidi, kteří mají rádi rostlinnou stravu. Kromě toho vyniká i 16,3 g vlákniny na 100 g, což z ní činí jeden z jejích nejlepších zdrojů. Dále má také nízký obsah tuku a nasycených mastných kyselin. Výhodou je i její lehká a rychlá příprava. Stačí ji totiž namočit na 2 hodiny a pak ji budete mít uvařenou za zhruba 20 minut.
Na rozdíl od jiných luštěnin, fazole mungo si po uvaření zachovává příjemně pevnou strukturu a není moučnatá. Díky tomu ji můžete použít do široké škály receptů. Je ideální volbou do vydatných polévek, rizota zda svěžích salátů. Také se hodí do zeleninových placek, luštěninových karbanátků zda veganských burgrů. Skvěle vynikne i ve studených salátech, pomazánkách, dipech nebo jako výživný doplněk ke kuskusu nebo bulguru. Používá se také pro přípravu indického mungo dhalu nebo tradičních vietnamských či thajských dezertů.
Kromě vaření ji můžete také naklíčit a získat tak křupavé mungo klíčky, které si zamilujete jako doplněk k salátem nebo sendvičem. Fazole mungo je tak všestranná a chutná ingredience, se kterou dodáte jídlům jedinečnou chuť i živiny.
Fazole mungo a její výhody
- luštěnina s chutí připomínající zelený hrášek
- má vysoký obsah bílkovin 23,9 g/100 g
- obsahuje vysoký podíl vlákniny 16,3 g/100 g
- má nízký obsah tuku a nasycených mastných kyselin.
- snadno se připravuje
- po namočení se vaří cca 20 minut
- je skvělý zdroj bílkovin pro vegetariány a vegany
Složení
Fazole mungo.
Návod na přípravu
Namočte mungo fazole na 2 hodiny, důkladně propláchněte a vařte 15 – 25 minut, dokud nezměkne.
Tabulka nutričních hodnot
Nutriční hodnoty
Na 100 g
Energetická hodnota
1451 kJ/ 347 kcal
Tuky
1,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
0,3 g
Sacharidy
46,3 g
- z toho cukry
6,6 g
Vláknina
16,3 g
Bílkoviny
23,9 g
Sůl
0,3 g
Upozornění
Uchovávejte na suchém místě, mimo přímé sluneční záření a při pokojové teplotě.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, ořechů a sezamových semen.
Parametry
| Výrobce | GymBeam |
| Bio | ne |