Karob (svatojánský chléb) je vynikající, chutnou a zdravou alternativou kakaa. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem. Díky jemné konzistenci karobový prášek nevyžaduje ani přidávání velkého množství tuku (při výrobě čokolády běžné). Karob pochází ze stromu, který roste hlavně na Středním východě, kde se pěstuje už nejméně 4000 let. Karob obsahuje 8 % bílkovin, velký díl přirozeného cukru (asi 46 %), vitamíny skupiny B, minerály (vápník, hořčík, draslík, a stopové... Celý popis
Koupit za 59 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Sunfood Karob - svatojánský chléb prášek 300 g
Doprava:
49 Kč
59 Kč
Koupit za 59 Kč
Sunfood Karob - svatojánský chléb prášek 300 g
Doprava:
49 Kč
59 Kč
Koupit za 59 Kč
Popis
Karob (svatojánský chléb) je vynikající, chutnou a zdravou alternativou kakaa. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem. Díky jemné konzistenci karobový prášek nevyžaduje ani přidávání velkého množství tuku (při výrobě čokolády běžné).
Karob pochází ze stromu, který roste hlavně na Středním východě, kde se pěstuje už nejméně 4000 let. Karob obsahuje 8 % bílkovin, velký díl přirozeného cukru (asi 46 %), vitamíny skupiny B, minerály (vápník, hořčík, draslík, a stopové prvky - železo, mangan, chrom, měď). Porovnáme-li jej s kakaem, má 3x vyšší obsah vápníku, o třetinu méně kalorií a 17x méně tuku.
Karob je bohatým zdrojem vlákniny pektinu, který pomáhá při trávení a vylučování a je užitečný pro zastavení průjmu, při zvedání žaludku a při zvracení. Obsahuje též lignin.
Oproti kakau neobsahuje karob žádný kofein a teobromin, což jsou stimulační látky, které každému nevyhovují. Karob nezpůsobuje alergie a protože neobsahuje téměř žádný tuk, má méně kalorií než kakao.
Karob má výrazně nasládlou chuť, takže se nemusí, na rozdíl od kakaa, doslazovat a jeho vůně je často přirovnávána vůni datlí.
Karob dokáže plně nahradit kakao, je výborný v mléku, kaších, pudincích. Můžete ho přidávat do buchet, cukroví, zákusků, zmrzlin a dalších dezertů.
Složení:
karob (chlebovník, svatojánský chléb, rohovník obecný) rozemletý lusk a dužnina plodu
Jak používat:
V receptech používejte místo kakaa a čokolády.
Balení:
300 g
Upozornění:
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu, skořápkových plodů a luštěnin.
Země původu:
Španělsko
Karob pochází ze stromu, který roste hlavně na Středním východě, kde se pěstuje už nejméně 4000 let. Karob obsahuje 8 % bílkovin, velký díl přirozeného cukru (asi 46 %), vitamíny skupiny B, minerály (vápník, hořčík, draslík, a stopové prvky - železo, mangan, chrom, měď). Porovnáme-li jej s kakaem, má 3x vyšší obsah vápníku, o třetinu méně kalorií a 17x méně tuku.
Karob je bohatým zdrojem vlákniny pektinu, který pomáhá při trávení a vylučování a je užitečný pro zastavení průjmu, při zvedání žaludku a při zvracení. Obsahuje též lignin.
Oproti kakau neobsahuje karob žádný kofein a teobromin, což jsou stimulační látky, které každému nevyhovují. Karob nezpůsobuje alergie a protože neobsahuje téměř žádný tuk, má méně kalorií než kakao.
Karob má výrazně nasládlou chuť, takže se nemusí, na rozdíl od kakaa, doslazovat a jeho vůně je často přirovnávána vůni datlí.
Karob dokáže plně nahradit kakao, je výborný v mléku, kaších, pudincích. Můžete ho přidávat do buchet, cukroví, zákusků, zmrzlin a dalších dezertů.
Složení:
karob (chlebovník, svatojánský chléb, rohovník obecný) rozemletý lusk a dužnina plodu
Jak používat:
V receptech používejte místo kakaa a čokolády.
Balení:
300 g
Upozornění:
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu, skořápkových plodů a luštěnin.
Země původu:
Španělsko
Parametry
Výrobce | Sunfood |