Mouka z loupaných mandlí 500g Proč utrácet za drahé vitamíny, když spoustu zdravých potravin máme na dosah? Ořechové mouky jsou stejně jako oříšky plné zdraví prospěšných látek a bohaté na „zdravé tuky“. Ty díky vysokému obsahu antioxidantů chrání naše tělo před mnoha chorobami, posilují imunitu a zpomalují stárnutí buněk. Najdete u nás ořechové mouky z různých druhů ořechů, stačí si jen vybrat. Všechny ořechy dovážíme přímo ze zemí původu a díky dobrým vztahům a fér jednání s našimi dodavateli... Celý popis
Koupit za 141 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Diana Company Mouka z loupaných mandlí 500g
Doprava:
69 Kč
Skladem
141 Kč
Koupit za 141 Kč
Popis
Mouka z loupaných mandlí 500g
Proč utrácet za drahé vitamíny, když spoustu zdravých potravin máme na dosah?
Ořechové mouky jsou stejně jako oříšky plné zdraví prospěšných látek a bohaté na „zdravé tuky“. Ty díky vysokému obsahu antioxidantů chrání naše tělo před mnoha chorobami, posilují imunitu a zpomalují stárnutí buněk. Najdete u nás ořechové mouky z různých druhů ořechů, stačí si jen vybrat.
Všechny ořechy dovážíme přímo ze zemí původu a díky dobrým vztahům a fér jednání s našimi dodavateli se nám často daří získat výhradní zastoupení přímo od farmářů a pěstitelů těch nejlepších oříšků a ovoce z celého světa. To je důvod, proč dodáváme to nejlepší zboží pro vás a vaši rodinu.
Věděli jste, že…
Historie mandlí sahá až do starověku?
Mandle jsou řazeny k jedněm z nejstarších potravin vůbec a zmínku o nich najdeme již ve Starém zákoně, kdy byly vysoce ceněny. Jedná se o jedny z nejdéle pěstovaných ořechů na světě a dokonce byly nalezeny i v hrobce egyptského faraona Tutanchamona.
Proč právě mandle?
Mandle rostou na stromě zvaném mandloň obecná a jsou v podstatě jádrem pecky tohoto stromu. Původ mandloní není úplně známý, ale pravděpodobně pochází ze střední Asie, odkud se později rozšířila i do jiných kontinentů.
Převážná většina mandlí se pěstuje v USA v kalifornii. Mluví se až o třech čtvrtinách produkce. Zbývající mandle pocházejí většinou ze Španělska.
Mandle totiž patří mezi nutričně nejbohatší ořechy. Hned po kešu mají nejnižší obsah kalorií, a proto bývají doporučovány při redukční dietě. Sušenky z mandlové mouky díky vysokému obsahu vlákniny a bílkovin rychle zaženou pocit hladu, když vás nebo vaše děti honí mlsná.
Mandlová mouka také obsahuje lipidy, které pomáhají při trávení, detoxikaci a zdravém růstu prospěšných bakterii ve střevech a působí tedy jako prebiotikum. Probiotické kultury působí příznivě na mikroflóru tlustého střeva a především u dětí má zásadní vliv na rozvoj imunitního systému.
Mandle jsou skvělým zdrojem antioxidantů, které zpomalují proces stárnutí a mohou snižovat riziko řady nemocí. Většina antioxidantů se nachází ve slupce mandlí. Velké zastoupení má v mandlích vitamín E, který je nejdůležitějším antioxidantem v těle a už jednou hrstí oříšků naplníte třetinu jeho denní potřeby. Tělo si ho nedokáže samo vyrobit, a tak je potřeba na jeho doplňování myslet ve stravě, ať zůstanete dlouho zdraví a svěží.
Je až k nevíře, že v tak malém oříšku najdeme tolik zdraví prospěšných látek. Velká část mandle je složena ze „zdravých“ tuků, které mají příznivý vliv na hladinu cholesterolu v krvi a jsou důležité pro správnou funkci mozku a činnost srdce.
Mimo nenasycené mastné kyseliny a antioxidanty jsou mandle zdrojem minerálů, jako je fosfor, měď, zinek, draslík, mangan a hořčík.
Zejména hořčík je pro naše tělo velmi důležitý, protože jeho deficit se může projevit křečemi, bolestmi hlavy, nervozitou a únavou, což žádná máma nepotřebuje. U dětí se navíc deficit může projevit špatným mentálním vývojem nebo oslabenou imunitou. A protože si ho tělo neumí vyrobit, získává je ze stravy. Hořčík má velký vliv na naše svalstvo, pomáhá snižovat krevní tlak a regulovat naši nervovou soustavu.
- Alergeny: produkt obsahuje skořápkové plody a může obsahovat podzemnici olejnou (arašídy), sezamová semena
- Složení: Mandlová jádra mletá 100%
- Návod na použití: Mouky z ořechů jsou v kuchyni velkou pomocí, když potřebujete mít oříšky namleté na velmi jemnou konzistenci a zároveň chcete ušetřit čas. Jsou ideální bezlepkovou alternativou k běžné bílé mouce a oblíbené vegany a příznivci raw a paleo stravy, protože je není potřeba tepelně upravovat. Díky tomu se skvěle hodí i do smoothies, snídaňové kaše či tvarohu s ovocem.
Můžete z nich snadno připravit buchty, koláče, sušenky, přidat je to dortového těsta anebo kombinovat s klasickou moukou pro doplnění živin.
Fantazii se meze nekladou a inspiraci můžete hledat například v našich receptech, které pro vás připravili ti nejlepší kuchaři a cukráři. Například recept na čokoládovo višňové tartaletky by pro vás mohl být ten pravý.
- Skladování: Skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.
Nutriční hodnoty na 100g:Energetická hodnota (kJ/kcal)2470/590Bílkoviny (g)21,4Tuky (g)52,5Z toho nasycené mastné k. (g)3,95Sacharidy (g)18,7Z toho cukry (g)4,7Vláknina (g)9,9Sůl (g)0,002
Proč utrácet za drahé vitamíny, když spoustu zdravých potravin máme na dosah?
Ořechové mouky jsou stejně jako oříšky plné zdraví prospěšných látek a bohaté na „zdravé tuky“. Ty díky vysokému obsahu antioxidantů chrání naše tělo před mnoha chorobami, posilují imunitu a zpomalují stárnutí buněk. Najdete u nás ořechové mouky z různých druhů ořechů, stačí si jen vybrat.
Všechny ořechy dovážíme přímo ze zemí původu a díky dobrým vztahům a fér jednání s našimi dodavateli se nám často daří získat výhradní zastoupení přímo od farmářů a pěstitelů těch nejlepších oříšků a ovoce z celého světa. To je důvod, proč dodáváme to nejlepší zboží pro vás a vaši rodinu.
Věděli jste, že…
Historie mandlí sahá až do starověku?
Mandle jsou řazeny k jedněm z nejstarších potravin vůbec a zmínku o nich najdeme již ve Starém zákoně, kdy byly vysoce ceněny. Jedná se o jedny z nejdéle pěstovaných ořechů na světě a dokonce byly nalezeny i v hrobce egyptského faraona Tutanchamona.
Proč právě mandle?
Mandle rostou na stromě zvaném mandloň obecná a jsou v podstatě jádrem pecky tohoto stromu. Původ mandloní není úplně známý, ale pravděpodobně pochází ze střední Asie, odkud se později rozšířila i do jiných kontinentů.
Převážná většina mandlí se pěstuje v USA v kalifornii. Mluví se až o třech čtvrtinách produkce. Zbývající mandle pocházejí většinou ze Španělska.
Mandle totiž patří mezi nutričně nejbohatší ořechy. Hned po kešu mají nejnižší obsah kalorií, a proto bývají doporučovány při redukční dietě. Sušenky z mandlové mouky díky vysokému obsahu vlákniny a bílkovin rychle zaženou pocit hladu, když vás nebo vaše děti honí mlsná.
Mandlová mouka také obsahuje lipidy, které pomáhají při trávení, detoxikaci a zdravém růstu prospěšných bakterii ve střevech a působí tedy jako prebiotikum. Probiotické kultury působí příznivě na mikroflóru tlustého střeva a především u dětí má zásadní vliv na rozvoj imunitního systému.
Mandle jsou skvělým zdrojem antioxidantů, které zpomalují proces stárnutí a mohou snižovat riziko řady nemocí. Většina antioxidantů se nachází ve slupce mandlí. Velké zastoupení má v mandlích vitamín E, který je nejdůležitějším antioxidantem v těle a už jednou hrstí oříšků naplníte třetinu jeho denní potřeby. Tělo si ho nedokáže samo vyrobit, a tak je potřeba na jeho doplňování myslet ve stravě, ať zůstanete dlouho zdraví a svěží.
Je až k nevíře, že v tak malém oříšku najdeme tolik zdraví prospěšných látek. Velká část mandle je složena ze „zdravých“ tuků, které mají příznivý vliv na hladinu cholesterolu v krvi a jsou důležité pro správnou funkci mozku a činnost srdce.
Mimo nenasycené mastné kyseliny a antioxidanty jsou mandle zdrojem minerálů, jako je fosfor, měď, zinek, draslík, mangan a hořčík.
Zejména hořčík je pro naše tělo velmi důležitý, protože jeho deficit se může projevit křečemi, bolestmi hlavy, nervozitou a únavou, což žádná máma nepotřebuje. U dětí se navíc deficit může projevit špatným mentálním vývojem nebo oslabenou imunitou. A protože si ho tělo neumí vyrobit, získává je ze stravy. Hořčík má velký vliv na naše svalstvo, pomáhá snižovat krevní tlak a regulovat naši nervovou soustavu.
- Alergeny: produkt obsahuje skořápkové plody a může obsahovat podzemnici olejnou (arašídy), sezamová semena
- Složení: Mandlová jádra mletá 100%
- Návod na použití: Mouky z ořechů jsou v kuchyni velkou pomocí, když potřebujete mít oříšky namleté na velmi jemnou konzistenci a zároveň chcete ušetřit čas. Jsou ideální bezlepkovou alternativou k běžné bílé mouce a oblíbené vegany a příznivci raw a paleo stravy, protože je není potřeba tepelně upravovat. Díky tomu se skvěle hodí i do smoothies, snídaňové kaše či tvarohu s ovocem.
Můžete z nich snadno připravit buchty, koláče, sušenky, přidat je to dortového těsta anebo kombinovat s klasickou moukou pro doplnění živin.
Fantazii se meze nekladou a inspiraci můžete hledat například v našich receptech, které pro vás připravili ti nejlepší kuchaři a cukráři. Například recept na čokoládovo višňové tartaletky by pro vás mohl být ten pravý.
- Skladování: Skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.
Nutriční hodnoty na 100g:Energetická hodnota (kJ/kcal)2470/590Bílkoviny (g)21,4Tuky (g)52,5Z toho nasycené mastné k. (g)3,95Sacharidy (g)18,7Z toho cukry (g)4,7Vláknina (g)9,9Sůl (g)0,002
Parametry
Výrobce | Diana |
Množství | 500 g |