Kmín mletý Použitá část rostliny: sušená semena Vzhled a barva: mletá semena světlehnědé až hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí. Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi 30 druhů. Pochází z Evropských a Asijských území. V dnešní době roste i planě v přírodě. Zdravotní účinky: Podporuje trávení,... Celý popis
Koupit za 35 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Kmín mletý 50g
Doprava:
75 Kč
Skladem
35 Kč
Koupit za 35 Kč
100 %
Kmín mletý 50 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
28 Kč
Koupit za 28 Kč
Popis
Kmín mletý
Použitá část rostliny: sušená semena
Vzhled a barva: mletá semena světlehnědé až hnědé barvy
Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně
Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí.
Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi 30 druhů. Pochází z Evropských a Asijských území. V dnešní době roste i planě v přírodě.
Zdravotní účinky: Podporuje trávení, pomáhá proti nadýmání, žaludečním křečím, nechutenství. Působí toxicky na střevní parazity a hubí je.
Alergen: může obsahovat stopové množství glutenu, celeru a hořčice.
Náš tip: Kmín se přidává k bramborám při vaření, tlumí jedovatost látek, které se z brambor při vaření vylučují!
Recept:
Šumavský chléb
380ml vody, ocet, olej, sůl, cukr, mletý kmín, 350g hladké mouky, 140g chlebové mouky, 75g žitné mouky, 75g pšeničné mouky, sušené droždí
Tekuté přísady vložíme do nádoby, přidáme sůl a cukr, zasypeme moukou, nasypeme droždí a přisypeme kmín.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Použitá část rostliny: sušená semena
Vzhled a barva: mletá semena světlehnědé až hnědé barvy
Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně
Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí.
Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi 30 druhů. Pochází z Evropských a Asijských území. V dnešní době roste i planě v přírodě.
Zdravotní účinky: Podporuje trávení, pomáhá proti nadýmání, žaludečním křečím, nechutenství. Působí toxicky na střevní parazity a hubí je.
Alergen: může obsahovat stopové množství glutenu, celeru a hořčice.
Náš tip: Kmín se přidává k bramborám při vaření, tlumí jedovatost látek, které se z brambor při vaření vylučují!
Recept:
Šumavský chléb
380ml vody, ocet, olej, sůl, cukr, mletý kmín, 350g hladké mouky, 140g chlebové mouky, 75g žitné mouky, 75g pšeničné mouky, sušené droždí
Tekuté přísady vložíme do nádoby, přidáme sůl a cukr, zasypeme moukou, nasypeme droždí a přisypeme kmín.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
| Výrobce | Ebies |
| Hmotnost | 50 g |