Ghí neboli přepuštěné máslo nebo také šmelc je čistý mléčný tuk, který se připravuje velice pomalým přepouštěním másla. Při této proceduře se z másla odpařuje voda a vznikající pěna, ve které jsou mléčné bílkoviny, cukry a další látky, které obsahuje běžné máslo. Výsledným produktem je opravdu čistý tuk, který má žlutou barvu a lahodnou máslovou vůni. Ghí má vysoký kouřový bod, který se pohybuje okolo 240 °C, při pečení nebo smažení nedochází k přepalování. Použití: Ghí má velmi podobné využití... Celý popis

Koupit za 229 Kč

Popis

Ghí neboli přepuštěné máslo nebo také šmelc je čistý mléčný tuk, který se připravuje velice pomalým přepouštěním másla. Při této proceduře se z másla odpařuje voda a vznikající pěna, ve které jsou mléčné bílkoviny, cukry a další látky, které obsahuje běžné máslo. Výsledným produktem je opravdu čistý tuk, který má žlutou barvu a lahodnou máslovou vůni. Ghí má vysoký kouřový bod, který se pohybuje okolo 240 °C, při pečení nebo smažení nedochází k přepalování.

Použití: Ghí má velmi podobné využití jako klasické máslo. Skvěle se hodí na základy polévek, omáček a jíšek. Použijte ghí při restovaní zeleniny, nebo jím pokrmy naopak na závěr potřete, na zjemnění chuti. Ghí si můžete vzít s sebou i když cestujete, protože jej není nutné uchovávat v lednici.

Administrativní zařazení: Máslo - čistý máselný tuk
Složení: Bezvodý máselný tuk 99,5%.
Země původu: Česká republika
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Skleněná dóza se šroubovacím víčkem.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Grizly
Hmotnost 500 g
Druh Ghí