Cizrnová mouka, známá též pod názvem "besan" nebo "gram flour", je vyrobena z mleté hnědé cizrny. Hnědá cizrna je nejprve zbavena slupek, následně půlena a drcena. Cizrna není před přípravou mouky tepelně upravena. Strukturu má podobnou jako běžná hladká mouka. Barva cizrnové mouky je světle žlutá. Chutí připomíná oříšek. Obsahuje důležité minerály jako je železo, draslík, hořčík, vápník a zinek. Díky vynikajícím nutričním vlastnostem je vhodná pro děti a těhotné ženy, pro diabetiky a celiaky.... Celý popis
Koupit za 136 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
99 %
HEERA Cizrnová mouka 1 kg
Doprava:
59 Kč
Skladem
136 Kč
Koupit za 136 Kč
Popis
Cizrnová mouka, známá též pod názvem "besan" nebo "gram flour", je vyrobena z mleté hnědé cizrny. Hnědá cizrna je nejprve zbavena slupek, následně půlena a drcena. Cizrna není před přípravou mouky tepelně upravena. Strukturu má podobnou jako běžná hladká mouka. Barva cizrnové mouky je světle žlutá. Chutí připomíná oříšek.
Obsahuje důležité minerály jako je železo, draslík, hořčík, vápník a zinek. Díky vynikajícím nutričním vlastnostem je vhodná pro děti a těhotné ženy, pro diabetiky a celiaky. Má vysoký podíl proteinů, karbohydrátů, ale žádné glukeny.
Použítí: cizrnová mouka smíchaná s vodou může ve veganské stravě nahradit vajíčka. Z cizrnové mouky a másla ghí připravíte vynikající jíšku do základu zeleninových polévek a omáček. Mouku lze použít jako základ pro polévky nebo jako přísadu do luštěninových a zeleninových směsí, při zahušťování. Hojně se využíváná pro výrobu zákusků, na sladké pokrmy, knedlíky nebo Farinata. Je základem tradiční indické kuchyně. V jižní Itálii se připravují často zapečená s olivovým olejem a rozmarýnem jako focaccine di ceci.
SPECIFIKACE:
Složení: cizrnová mouka
Objem: 1 kg
Vyrobeno ve Velké Británii.
NUTRIČNÍ A ENERGETICKÁ HODNOTA:
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 1319 kJ/ 311 kcal
Tuky: 2,7 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 1,04 g
Sacharidy: 50 g, z toho cukry: 4,2 g
Bílkoviny: 21,7 g
Soli: 0,07 g
Obsahuje důležité minerály jako je železo, draslík, hořčík, vápník a zinek. Díky vynikajícím nutričním vlastnostem je vhodná pro děti a těhotné ženy, pro diabetiky a celiaky. Má vysoký podíl proteinů, karbohydrátů, ale žádné glukeny.
Použítí: cizrnová mouka smíchaná s vodou může ve veganské stravě nahradit vajíčka. Z cizrnové mouky a másla ghí připravíte vynikající jíšku do základu zeleninových polévek a omáček. Mouku lze použít jako základ pro polévky nebo jako přísadu do luštěninových a zeleninových směsí, při zahušťování. Hojně se využíváná pro výrobu zákusků, na sladké pokrmy, knedlíky nebo Farinata. Je základem tradiční indické kuchyně. V jižní Itálii se připravují často zapečená s olivovým olejem a rozmarýnem jako focaccine di ceci.
SPECIFIKACE:
Složení: cizrnová mouka
Objem: 1 kg
Vyrobeno ve Velké Británii.
NUTRIČNÍ A ENERGETICKÁ HODNOTA:
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 1319 kJ/ 311 kcal
Tuky: 2,7 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 1,04 g
Sacharidy: 50 g, z toho cukry: 4,2 g
Bílkoviny: 21,7 g
Soli: 0,07 g
Parametry
| Výrobce | Heera |
| Druh | cizrnové |