Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Dodá Vašemu chlebu dokonalou, lehce nakyslou kváskovou chuť a vůni.Na pečení domácího kváskového chleba a pečiva, na 500 g mouky. DOMÁCÍ KVÁSKOVÝ CHLÉBV míse smícháme 150 g žitné mouky, 350 h pšeničné hladké mouky 1,5 kávové lžičky soli, 1 kávovou lžičku cukru, 1 balíček Droždí Dr. Oetker a balíček Kvásku Dr. Oetker. Postupně přidáváme 400 ml vlažné vody, vypracujeme hladké těsto a důkladně prohněteme. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě... Celý popis
Koupit za 23 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Dr. Oetker žitný kvásek 15 kg
Doprava:
40 Kč
Skladem
23 Kč
Koupit za 23 Kč
Dr. Oetker Žitný kvásek sušený 15g
Doprava:
zdarma
Skladem
19 Kč
Koupit za 19 Kč
Popis
Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Dodá Vašemu chlebu dokonalou, lehce nakyslou kváskovou chuť a vůni.Na pečení domácího kváskového chleba a pečiva, na 500 g mouky.
DOMÁCÍ KVÁSKOVÝ CHLÉBV míse smícháme 150 g žitné mouky, 350 h pšeničné hladké mouky 1,5 kávové lžičky soli, 1 kávovou lžičku cukru, 1 balíček Droždí Dr. Oetker a balíček Kvásku Dr. Oetker. Postupně přidáváme 400 ml vlažné vody, vypracujeme hladké těsto a důkladně prohněteme. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout asi 1 hodinu. Po vykynutí těsto ještě jednou propracujeme a přeneseme do formy (10 x 30 cm) vyložené papírem na pečení. Povrch potřeme vodou, můžeme posypat semínky nebo kméněm a podélně nařízneme nožem. Chléb necháme jěště 1 hodinu ve formě kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut při 220°C. Poté ztlumíme teplotu na 190°C a pečeme dalších 30 minut. Chléb vyjmeme z trouby a necháme zcela vychladnout.
DOMÁCÍ KVÁSKOVÝ CHLÉBV míse smícháme 150 g žitné mouky, 350 h pšeničné hladké mouky 1,5 kávové lžičky soli, 1 kávovou lžičku cukru, 1 balíček Droždí Dr. Oetker a balíček Kvásku Dr. Oetker. Postupně přidáváme 400 ml vlažné vody, vypracujeme hladké těsto a důkladně prohněteme. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout asi 1 hodinu. Po vykynutí těsto ještě jednou propracujeme a přeneseme do formy (10 x 30 cm) vyložené papírem na pečení. Povrch potřeme vodou, můžeme posypat semínky nebo kméněm a podélně nařízneme nožem. Chléb necháme jěště 1 hodinu ve formě kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut při 220°C. Poté ztlumíme teplotu na 190°C a pečeme dalších 30 minut. Chléb vyjmeme z trouby a necháme zcela vychladnout.
Parametry
Výrobce | Dr. Oetker |