Jáhly jsou loupané obilky prosa setého, po vyloupání vznikají malé žluté kuličky v průměru asi 1mm. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové a mají zahřívací účinek na organismus. Jáhly jsou velmi náchylné na žluknutí, proto by se po otevření balíčku měli co nejdříve spotřebovat. Jáhly jsou dobře stravitelné, syté a výživné. Mají příznivý poměr živin blížící se doporučovanému poměru bílkovin, tuků a sacharidů - obsahují minerální látky (draslík, hořčík, fosfor, měď, železo, zinek), kyselinu křemičitou,... Celý popis
Koupit za 245 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Jáhly, Provita Gramáž: 5kg
Doprava:
79 Kč
Skladem
245 Kč
Koupit za 245 Kč
Popis
Jáhly jsou loupané obilky prosa setého, po vyloupání vznikají malé žluté kuličky v průměru asi 1mm. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové a mají zahřívací účinek na organismus. Jáhly jsou velmi náchylné na žluknutí, proto by se po otevření balíčku měli co nejdříve spotřebovat.
Jáhly jsou dobře stravitelné, syté a výživné. Mají příznivý poměr živin blížící se doporučovanému poměru bílkovin, tuků a sacharidů - obsahují minerální látky (draslík, hořčík, fosfor, měď, železo, zinek), kyselinu křemičitou, vlákninu a vitamíny skupiny B.
Jáhly jsou jedinou zásaditou obilovinou a jsou tak vhodné pro lidi s problémy zažívacího traktu. Působí příznivě na plíce a zuby, podporují růst vlasů, zamezují jejich vypadávání a lámání nehtů. Zpevňují kosti. Obsahem vápníku a hořčíku působí příznivě na srdce. Obsahem vitamínů skupiny B a minerálů včetně železa působí přiznivě lidemm trpícím chudokrevností. Vysoký obsah fosforu pomáhá v prevenci a léčbě depresí a únavy.
Jáhly se mohou připravit na sladko i na slano. Používají se do polévek, kaší, placek, pomazánek, salátů... Také se jáhly (podobně jako rýže) používají jako příloha různých masových i zeleninových pokrmů. Používají se vařené v řadě tradičních českých pokrmů – např. k přípravě jáhelníku, jahelné kaše a jahelných škubánků.
Návod k přípravě: Propláchnuté jáhly vařte v poměru 1 : 2 (jáhly : voda) s kapkou oleje na mírném ohni dokud se voda nevstřebá (cca 10-15 minut). Pro odstranění případné hořkosti se doporučuje jáhly několikrát spařit horkou vodou. Pro zachování kvalitativních vlastnosti je vhodné v letních měsících skladovat v lednici.
Složení: Jáhly 100%.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1598kJ (367kcal)
Tuky 2,9g ; z toho nasycené mastné kyseliny 0,4g
Sacharidy 72,0g ; z toho cukry 0,8g
Vláknina
Bílkoviny 10,0g
Sůl 0,1g
Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Země původu: Polsko, Ukrajina
Balení a distribuce: Vega Provita s.r.o., třída T. G. Masaryka 1131, 738 01 Frýdek-Místek, Česká republika.
Jáhly jsou dobře stravitelné, syté a výživné. Mají příznivý poměr živin blížící se doporučovanému poměru bílkovin, tuků a sacharidů - obsahují minerální látky (draslík, hořčík, fosfor, měď, železo, zinek), kyselinu křemičitou, vlákninu a vitamíny skupiny B.
Jáhly jsou jedinou zásaditou obilovinou a jsou tak vhodné pro lidi s problémy zažívacího traktu. Působí příznivě na plíce a zuby, podporují růst vlasů, zamezují jejich vypadávání a lámání nehtů. Zpevňují kosti. Obsahem vápníku a hořčíku působí příznivě na srdce. Obsahem vitamínů skupiny B a minerálů včetně železa působí přiznivě lidemm trpícím chudokrevností. Vysoký obsah fosforu pomáhá v prevenci a léčbě depresí a únavy.
Jáhly se mohou připravit na sladko i na slano. Používají se do polévek, kaší, placek, pomazánek, salátů... Také se jáhly (podobně jako rýže) používají jako příloha různých masových i zeleninových pokrmů. Používají se vařené v řadě tradičních českých pokrmů – např. k přípravě jáhelníku, jahelné kaše a jahelných škubánků.
Návod k přípravě: Propláchnuté jáhly vařte v poměru 1 : 2 (jáhly : voda) s kapkou oleje na mírném ohni dokud se voda nevstřebá (cca 10-15 minut). Pro odstranění případné hořkosti se doporučuje jáhly několikrát spařit horkou vodou. Pro zachování kvalitativních vlastnosti je vhodné v letních měsících skladovat v lednici.
Složení: Jáhly 100%.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1598kJ (367kcal)
Tuky 2,9g ; z toho nasycené mastné kyseliny 0,4g
Sacharidy 72,0g ; z toho cukry 0,8g
Vláknina
Bílkoviny 10,0g
Sůl 0,1g
Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Země původu: Polsko, Ukrajina
Balení a distribuce: Vega Provita s.r.o., třída T. G. Masaryka 1131, 738 01 Frýdek-Místek, Česká republika.
Parametry
Výrobce | Provita |