-- Raclette sýr s bílým vínem plátky 200g. Francouzský sýr ze syrového kravského mléka vyráběný v Savoiských Alpách ve tvaru kola má pevnou, tmavě béžovou kůru a pod ní světle žluté těsto, které se taví, ale neroztéká. Proto se nejlépe hodí pro specialitu oblíbenou v celém Švýrarsku – Raclette. Řezná plocha bochníku sýru se ohřívá u otevřeného ohně, roztavená vrstva, která utvoří sametovou hmotu, se seškrabuje a podává s brambory na loupačku, případně opečenými, nebo k plátkům vařeného či sušeného... Celý popis
Koupit za 135 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
-- Raclette sýr s bílým vínem plátky 200g.
Francouzský sýr ze syrového kravského mléka vyráběný v Savoiských Alpách ve tvaru kola má pevnou, tmavě béžovou kůru a pod ní světle žluté těsto, které se taví, ale neroztéká. Proto se nejlépe hodí pro specialitu oblíbenou v celém Švýrarsku – Raclette.
Řezná plocha bochníku sýru se ohřívá u otevřeného ohně, roztavená vrstva, která utvoří sametovou hmotu, se seškrabuje a podává s brambory na loupačku, případně opečenými, nebo k plátkům vařeného či sušeného masa, společně s různými druhy čerstvé a nakládané zeleniny.
Chuť je výrazná, ovocná a krémová. Jeho sláva, sympatie a zajímavost způsobují potěšení při společném stolování. Syrový Raclette se většinou nepodává.
Francouzský sýr ze syrového kravského mléka vyráběný v Savoiských Alpách ve tvaru kola má pevnou, tmavě béžovou kůru a pod ní světle žluté těsto, které se taví, ale neroztéká. Proto se nejlépe hodí pro specialitu oblíbenou v celém Švýrarsku – Raclette.
Řezná plocha bochníku sýru se ohřívá u otevřeného ohně, roztavená vrstva, která utvoří sametovou hmotu, se seškrabuje a podává s brambory na loupačku, případně opečenými, nebo k plátkům vařeného či sušeného masa, společně s různými druhy čerstvé a nakládané zeleniny.
Chuť je výrazná, ovocná a krémová. Jeho sláva, sympatie a zajímavost způsobují potěšení při společném stolování. Syrový Raclette se většinou nepodává.