Cizrna patří k nejlépe stravitelným luštěninám. Je bohatá na komplexní sacharidy, vlákninu a má vysoký obsah rostlinných bílkovin. Zasytí tak na dlouhou dobu. Je prospěšná také díky značnému množství vitamínů a minerálních látek (mangan, zinek, železo, vitamin B). Cizrna chutná po oříšcích, po uvaření má krásně máslovou strukturu a poslouží vám k přípravě široké škály rozmanitých jídel. Uvařená cizrna je výborná v polévkách v salátech, rychlých pánvích, zapačených pokrmech apod. Rozmixováním uvařené... Celý popis
Koupit za 35 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Hrách římský cizrna 400g PROVITA
Doprava:
36 Kč
Skladem
35 Kč
Koupit za 35 Kč
Popis
Cizrna patří k nejlépe stravitelným luštěninám. Je bohatá na komplexní sacharidy, vlákninu a má vysoký obsah rostlinných bílkovin. Zasytí tak na dlouhou dobu. Je prospěšná také díky značnému množství vitamínů a minerálních látek (mangan, zinek, železo, vitamin B).
Cizrna chutná po oříšcích, po uvaření má krásně máslovou strukturu a poslouží vám k přípravě široké škály rozmanitých jídel. Uvařená cizrna je výborná v polévkách v salátech, rychlých pánvích, zapačených pokrmech apod. Rozmixováním uvařené cizrny vznikne základ na pomazánky (hummus), omáčky, karbenátky (falafel) a krémové polévky.
Návod k přípravě: Probranou a propláchnutou cizrnu namočte na 6–12 hodin, ideálně přes noc. Propláchněte a vařte cca 2 hodiny do měkka. Použitím tlakového hrnce zkrátíte dobu přípravy. Dobře připravená cizrna má máslovitou konzistenci.
Složení: Cizrna 100%.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1508kJ (357kcal)
Tuky 5,1g ; z toho nasycené mastné kyseliny 0,7g
Sacharidy 57,0g ; z toho cukry 4,3g
Vláknina 3,1g
Bílkoviny 20,0g
Sůl 0,03g
Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Země původu: Bulharsko
Balení a distribuce: Vega Provita s.r.o., třída T. G. Masaryka 1131, 738 01 Frýdek-Místek, Česká republika.
Cizrna chutná po oříšcích, po uvaření má krásně máslovou strukturu a poslouží vám k přípravě široké škály rozmanitých jídel. Uvařená cizrna je výborná v polévkách v salátech, rychlých pánvích, zapačených pokrmech apod. Rozmixováním uvařené cizrny vznikne základ na pomazánky (hummus), omáčky, karbenátky (falafel) a krémové polévky.
Návod k přípravě: Probranou a propláchnutou cizrnu namočte na 6–12 hodin, ideálně přes noc. Propláchněte a vařte cca 2 hodiny do měkka. Použitím tlakového hrnce zkrátíte dobu přípravy. Dobře připravená cizrna má máslovitou konzistenci.
Složení: Cizrna 100%.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1508kJ (357kcal)
Tuky 5,1g ; z toho nasycené mastné kyseliny 0,7g
Sacharidy 57,0g ; z toho cukry 4,3g
Vláknina 3,1g
Bílkoviny 20,0g
Sůl 0,03g
Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Země původu: Bulharsko
Balení a distribuce: Vega Provita s.r.o., třída T. G. Masaryka 1131, 738 01 Frýdek-Místek, Česká republika.
Parametry
Výrobce | Provita |
Hmotnost balení | 400 g |
Druh luštěniny | cizrna |