Pohanka je znovu objevovanou potravinou, která v kuchyni našich babiček byla docela běžná. Je chutná i zdravá, poskytuje užitečné a zdraví prospěšné látky v té nejlepší formě. Hodí se k přípravě polévek, kaší, pomazánek, rizot, lívanců, jako příloha. Nať i nažky obsahují rutin, který je nezbytný pro stavbu cévních a žilních stěn, udržuje jejich pružnost a snižuje vysoký krevní tlak. Plody dále obsahují sacharidy, bílkoviny, zdraví prospěšné tuky, vlákninu, vitaminy skupiny B, velké množství vápníku,... Celý popis

Koupit za 32 Kč

Popis

Pohanka je znovu objevovanou potravinou, která v kuchyni našich babiček byla docela běžná. Je chutná i zdravá, poskytuje užitečné a zdraví prospěšné látky v té nejlepší formě. Hodí se k přípravě polévek, kaší, pomazánek, rizot, lívanců, jako příloha.

Nať i nažky obsahují rutin, který je nezbytný pro stavbu cévních a žilních stěn, udržuje jejich pružnost a snižuje vysoký krevní tlak.

Plody dále obsahují sacharidy, bílkoviny, zdraví prospěšné tuky, vlákninu, vitaminy skupiny B, velké množství vápníku, draslíku a fosforu. Jsou nutričně velmi hodnotné a zároveň dietní.

U nás můžete koupit pohanku světlou a tmavou.Hlavní rozdíl je v technologii zpracování.

Pohanka tmavá - Při loupání pohanky je tmavá pohanka loupaná vysokou teplotou, tudíž povrch mírně zkaramelizuje a je tmavý. Organismus tím pádem ještě více zahřívá a nedodá své skvělé výživné látky. Tato pohanka je však oblíbená jelikož po uvaření zůstává sypká, ale na druhou stranu má silnější pohankové aroma, které ne každému voní.

Pohanka světlá - je loupaná mechanicky, zachovává si své výživné hodnoty, ale po uvaření spíše vytváří kaši. I tato pohanka má své specifické aroma, ale v menší míře. Pohankového aroma lze velmi jednoduše odstranit. A to když necháme pohanku nabobtnat ve vývaru. Ať už zeleninovém, tak ovocném.

Uvařme si pohanku....

POZOR nejlépe nevařit ..

Doporučuji:
• přivést vodu k varu
• jakmile se začne vařit stáhnout kolečko el. sporáku na minimum
• v momentě kdy voda nevaří, vsypat pohanku
• přikrýt pokličkou a tak cca 20 minut nechat stát....
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Provita
Hmotnost 500 g
Druh pohanka
Bio ne