Pohanka je znovu objevovanou potravinou, která v kuchyni našich babiček byla docela běžná. Je chutná i zdravá, poskytuje užitečné a zdraví prospěšné látky v té nejlepší formě. Hodí se k přípravě polévek, kaší, pomazánek, rizot, lívanců, jako příloha. Nať i nažky obsahují rutin, který je nezbytný pro stavbu cévních a žilních stěn, udržuje jejich pružnost a snižuje vysoký krevní tlak. Plody dále obsahují sacharidy, bílkoviny, zdraví prospěšné tuky, vlákninu, vitaminy skupiny B, velké množství vápníku,... Celý popis
Koupit za 32 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Provita POHANKA lupana tmavá 500g 500g
Doprava:
35 Kč
Skladem
32 Kč
Koupit za 32 Kč
Pohanka kroupy-tmavá 500g Provita
Doprava:
36 Kč
Skladem
26 Kč
Koupit za 26 Kč
Popis
Pohanka je znovu objevovanou potravinou, která v kuchyni našich babiček byla docela běžná. Je chutná i zdravá, poskytuje užitečné a zdraví prospěšné látky v té nejlepší formě. Hodí se k přípravě polévek, kaší, pomazánek, rizot, lívanců, jako příloha.
Nať i nažky obsahují rutin, který je nezbytný pro stavbu cévních a žilních stěn, udržuje jejich pružnost a snižuje vysoký krevní tlak.
Plody dále obsahují sacharidy, bílkoviny, zdraví prospěšné tuky, vlákninu, vitaminy skupiny B, velké množství vápníku, draslíku a fosforu. Jsou nutričně velmi hodnotné a zároveň dietní.
U nás můžete koupit pohanku světlou a tmavou.Hlavní rozdíl je v technologii zpracování.
Pohanka tmavá - Při loupání pohanky je tmavá pohanka loupaná vysokou teplotou, tudíž povrch mírně zkaramelizuje a je tmavý. Organismus tím pádem ještě více zahřívá a nedodá své skvělé výživné látky. Tato pohanka je však oblíbená jelikož po uvaření zůstává sypká, ale na druhou stranu má silnější pohankové aroma, které ne každému voní.
Pohanka světlá - je loupaná mechanicky, zachovává si své výživné hodnoty, ale po uvaření spíše vytváří kaši. I tato pohanka má své specifické aroma, ale v menší míře. Pohankového aroma lze velmi jednoduše odstranit. A to když necháme pohanku nabobtnat ve vývaru. Ať už zeleninovém, tak ovocném.
Uvařme si pohanku....
POZOR nejlépe nevařit ..
Doporučuji:
• přivést vodu k varu
• jakmile se začne vařit stáhnout kolečko el. sporáku na minimum
• v momentě kdy voda nevaří, vsypat pohanku
• přikrýt pokličkou a tak cca 20 minut nechat stát....
Nať i nažky obsahují rutin, který je nezbytný pro stavbu cévních a žilních stěn, udržuje jejich pružnost a snižuje vysoký krevní tlak.
Plody dále obsahují sacharidy, bílkoviny, zdraví prospěšné tuky, vlákninu, vitaminy skupiny B, velké množství vápníku, draslíku a fosforu. Jsou nutričně velmi hodnotné a zároveň dietní.
U nás můžete koupit pohanku světlou a tmavou.Hlavní rozdíl je v technologii zpracování.
Pohanka tmavá - Při loupání pohanky je tmavá pohanka loupaná vysokou teplotou, tudíž povrch mírně zkaramelizuje a je tmavý. Organismus tím pádem ještě více zahřívá a nedodá své skvělé výživné látky. Tato pohanka je však oblíbená jelikož po uvaření zůstává sypká, ale na druhou stranu má silnější pohankové aroma, které ne každému voní.
Pohanka světlá - je loupaná mechanicky, zachovává si své výživné hodnoty, ale po uvaření spíše vytváří kaši. I tato pohanka má své specifické aroma, ale v menší míře. Pohankového aroma lze velmi jednoduše odstranit. A to když necháme pohanku nabobtnat ve vývaru. Ať už zeleninovém, tak ovocném.
Uvařme si pohanku....
POZOR nejlépe nevařit ..
Doporučuji:
• přivést vodu k varu
• jakmile se začne vařit stáhnout kolečko el. sporáku na minimum
• v momentě kdy voda nevaří, vsypat pohanku
• přikrýt pokličkou a tak cca 20 minut nechat stát....
Parametry
Výrobce | Provita |
Hmotnost | 500 g |
Druh | pohanka |
Bio | ne |