Toto cukrářské droždí se při vysokých teplotách (pečení) mění v plyn, který kypří těsto. Těsto je ihned vhodné ke zpracování, můžete jej však připravit i předem a uchovat v chladu. Při přípravě dbejte, aby i ostatní suroviny byly chladné.   Nejčastěji se cukrářské droždí používá při výrobě perníčků, sušenek či rakviček. Cukrářské droždí se při vyšších teplotách (při pečení) mění v plyn, který těsto kypří. Těsto je ihned vhodné ke zpracování, můžete jej však připravit i předem a uchovat v chladu.... Celý popis

Koupit za 30 Kč

Popis

Toto cukrářské droždí se při vysokých teplotách (pečení) mění v plyn, který kypří těsto. Těsto je ihned vhodné ke zpracování, můžete jej však připravit i předem a uchovat v chladu. Při přípravě dbejte, aby i ostatní suroviny byly chladné.

 

Nejčastěji se cukrářské droždí používá při výrobě perníčků, sušenek či rakviček.

Cukrářské droždí se při vyšších teplotách (při pečení) mění v plyn, který těsto kypří.

Těsto je ihned vhodné ke zpracování, můžete jej však připravit i předem a uchovat v chladu.

Při přípravě dbejte, aby i ostatní suroviny byly chladné.

Cukrářské droždí smíchejte s moukou nebo studenou tekutinou.

Mandlové perníčky: 600 g hladké mouky, 35 g cukru, 250 g medu, 150 g nastrouhaných mandlí, 15 g amonia, 4 lžíce vody, 4 lžíce rumu, 1 lžíce tlučené skořice, 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku

Med a cukr rozpusťte s vodou, vlijte do mouky smíchané s mandlemi a vypracujte těsto. Přidejte amonium rozpuštěné v rumu, koření a znovu dobře propracujte. Vyválejte, vykrájejte perníčky, povrch potřete vodou nebo rozšlehaným vajíčkem a upečte v předehřáté troubě. Nechte několik dnů uležet.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Proxim
Hmotnost 100 g
Druh kypřící prášky