Čisté Ghí - koncentrovaný máselný tuk ideální jako náhrada másla při vaření, pečení i restování Čisté Ghí je máselný tuk, který se vyrábí přepuštěním másla tak, že se z něj odstraní voda i mléčné bílkoviny. Díky tomu má ghí vyšší kouřový bod než máslo a také delší trvanlivost. Dokonce ho nemusíte skladovat v lednici, protože se při pokojové teplotě nezkazí. Navíc neobsahuje laktózu ani mléčnou bílkovinu (kasein), a je tak vhodné i pro lidi, kteří se těmto složkám vyhýbají.   Máselný tuk ghí,... Celý popis

Koupit za 469 Kč

Popis

Čisté Ghí - koncentrovaný máselný tuk ideální jako náhrada másla při vaření, pečení i restování

Čisté Ghí je máselný tuk, který se vyrábí přepuštěním másla tak, že se z něj odstraní voda i mléčné bílkoviny. Díky tomu má ghí vyšší kouřový bod než máslo a také delší trvanlivost. Dokonce ho nemusíte skladovat v lednici, protože se při pokojové teplotě nezkazí. Navíc neobsahuje laktózu ani mléčnou bílkovinu (kasein), a je tak vhodné i pro lidi, kteří se těmto složkám vyhýbají.

 

Máselný tuk ghí, nazývaný také ghee, je výbornou alternativou klasického másla, oleje či margarínů. Obsahuje hlavně nasycené tuky, a proto je vhodné na tepelné úpravy, přičemž jeho kouřový bod průměrně dosahuje hodnot kolem 250 °C. Ani při vysokých teplotách se tak nepřepaluje a hodí se na vaření, pečení, restování i smažení. 

 

Využijete ho při přípravě masa, ryb, zeleniny, míchaných vajíček i na opékání palačinek. Oblíbené je však také na zjemnění chuti omáček, polévek nebo třeba do ovesné kaše, ve které se krásně rozpustí. Chybu neuděláte ani v případě, kdy si ho namažete jen tak na čerstvé pečivo nebo ho přidáte do pomazánky. Tu si můžete vyrobit dokonce i sladkou. Stačí smíchat ghí s medem a kakaem. Ať už čisté ghí přidáte do jakéhokoliv jídla, potěší vaše smysly podmanivou máslovou chutí i vůní.

 

Čisté Ghí a jeho výhody

- je koncentrovaný máselný tuk

- slouží jako náhrada másla nebo oleje

- neobsahuje laktózu ani mléčnou bílkovinu (kasein)

- má delší trvanlivost než klasické máslo

- má vysoký kouřový bod průměrně kolem 250 °C

- nemusí se skladovat v lednici

- má výraznou máslovou chuť i vůni

- je vhodný pro lidi, kteří se vyhýbají laktóze nebo mléčné bílkovině

- ideální na vaření, pečení, restování i smažení

- vhodné i do studené kuchyně, třeba na pomazánky

- hodí se jako pomazánka na pečivo

 

Složení

100 % máselný tuk.

 

Tabulka nutričních hodnot

Nutriční hodnoty
100 g

Energetická hodnota
3681 kJ / 895 kcal

Tuky
99,8 g

- z toho nasycené mastné kyseliny
62,5 g

Sacharidy
0 g

- z toho cukry
0 g

Bílkoviny
0 g

Sůl
0 g

 

Upozornění

Uchovávejte na suchém místě mimo přímé sluneční záření při pokojové teplotě.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce GymBeam
Bio ne