Med s kardamomem 75 g Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři „Do každého bytu, domu patří medík v kardamomu.“ Zní to jako levný reklamní slogan, ale je to tak. Zdravý, chutný a praktický kardamomový med oceníte každý den. Jak jsme objevili kardamom? Pro nás to byl ze začátku cizinec. Když jsme ho ale ochutnali, hned nám bylo jasné, s jakým gentlemanem máme tu čest. Vítejte, pane Kardamome. Složení a konzistence medu kardamomového Med s kardamomem se skládá výhradně z medu a mletého kardamomu.... Celý popis
Koupit za 89 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
![Včelařství Domovina Med s kardamomem 75 g](https://im9.cz/iR/importobchod-orig/4430_logo--mm130x40.png)
Včelařství Domovina Med s kardamomem 75 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
89 Kč
Koupit za 89 Kč
![Včelařství Domovina Med s kardamomem 75 g](https://im9.cz/iR/importobchod-orig/30750_logo--mm130x40.png)
Včelařství Domovina Med s kardamomem 75 g
Doprava:
64 Kč
85 Kč
Koupit za 85 Kč
Popis
Med s kardamomem 75 g
Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři
„Do každého bytu, domu
patří medík v kardamomu.“
Zní to jako levný reklamní slogan, ale je to tak. Zdravý, chutný a praktický kardamomový med oceníte každý den.
Jak jsme objevili kardamom?
Pro nás to byl ze začátku cizinec. Když jsme ho ale ochutnali, hned nám bylo jasné, s jakým gentlemanem máme tu čest. Vítejte, pane Kardamome.
Složení a konzistence medu kardamomového
Med s kardamomem se skládá výhradně z medu a mletého kardamomu. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med. Jeho hustotu zvyšuje mletý kardamom a podobá se spíše pastovanému medu. Neobsahuje totiž žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné ředící šťávičky. Snadno ho namažete na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.
- Náš tip: Nechte kardamomový med při pokojové teplotě. Jeho konzistence se po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)
Co je to pastovaný med?
Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě.
Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.
Květový med – popis a zajímavosti
Med květový má každý rád. Jestlipak ale každý ví, že:
- odborně se označuje jako polyflórní med (vícedruhový – včely ho sbírají z více druhů rostlin),
- kvůli jednomu kilogramu medu musí včely navštívit okolo 4 milionů květin,
- Česká republika patří k největším výrobcům medu v Evropě.
- Další zajímavosti najdete na našem blogu.
Kardamom – popis a zajímavosti
Kardamom patří do čeledi zázvorovitých stejně jako zázvor nebo kurkuma. A také disponuje cennými látkami, pro které je dobré ho užívat. Určitě stojí za to vyzkoušet. Je méně známý, ale moc dobrý, nezklame.
Výroba kardamomu s medem
Ochucený med kardamomový děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.
- Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to.
A jak máme kardamom v medu nejraději?
Šup sem honem s kardamomem! Náš kardamom s medem využijete během celého roku. Nejlepší je na tmavém celozrnném a vícezrnném pečivu, kde vynikne chuť kardamomu a zrníček v pečivu. Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu či smoothie a také v teplém mléce je to lahůdka. Hodí se při pečení (kuřecí křidélka) i při zdobení dezertů (zmrzlinové poháry, pudinky, palačinky). A co teprve mlsat ho ze lžičky jen tak pro radost, HMMM!
- Tip na recept: upečte si motance, dokonalou záležitost pro milovníky kynutého těsta, oříšků a medu.
Podrobnosti o kardamomovém medu
Výživové údaje na 100 g
Energie
1 389 / 332 kcal
Tuky
0,1 g
Z toho nasycené kyseliny
0 g
Sacharidy
81 g
Z toho cukry
79 g
Bílkoviny
0,5 g
Sůl
0,02 g
Obsahuje: květový pastovaný med (98 %), mletý kardamom (2 %)
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení
Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici
Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři
„Do každého bytu, domu
patří medík v kardamomu.“
Zní to jako levný reklamní slogan, ale je to tak. Zdravý, chutný a praktický kardamomový med oceníte každý den.
Jak jsme objevili kardamom?
Pro nás to byl ze začátku cizinec. Když jsme ho ale ochutnali, hned nám bylo jasné, s jakým gentlemanem máme tu čest. Vítejte, pane Kardamome.
Složení a konzistence medu kardamomového
Med s kardamomem se skládá výhradně z medu a mletého kardamomu. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med. Jeho hustotu zvyšuje mletý kardamom a podobá se spíše pastovanému medu. Neobsahuje totiž žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné ředící šťávičky. Snadno ho namažete na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.
- Náš tip: Nechte kardamomový med při pokojové teplotě. Jeho konzistence se po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)
Co je to pastovaný med?
Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě.
Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.
Květový med – popis a zajímavosti
Med květový má každý rád. Jestlipak ale každý ví, že:
- odborně se označuje jako polyflórní med (vícedruhový – včely ho sbírají z více druhů rostlin),
- kvůli jednomu kilogramu medu musí včely navštívit okolo 4 milionů květin,
- Česká republika patří k největším výrobcům medu v Evropě.
- Další zajímavosti najdete na našem blogu.
Kardamom – popis a zajímavosti
Kardamom patří do čeledi zázvorovitých stejně jako zázvor nebo kurkuma. A také disponuje cennými látkami, pro které je dobré ho užívat. Určitě stojí za to vyzkoušet. Je méně známý, ale moc dobrý, nezklame.
Výroba kardamomu s medem
Ochucený med kardamomový děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.
- Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to.
A jak máme kardamom v medu nejraději?
Šup sem honem s kardamomem! Náš kardamom s medem využijete během celého roku. Nejlepší je na tmavém celozrnném a vícezrnném pečivu, kde vynikne chuť kardamomu a zrníček v pečivu. Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu či smoothie a také v teplém mléce je to lahůdka. Hodí se při pečení (kuřecí křidélka) i při zdobení dezertů (zmrzlinové poháry, pudinky, palačinky). A co teprve mlsat ho ze lžičky jen tak pro radost, HMMM!
- Tip na recept: upečte si motance, dokonalou záležitost pro milovníky kynutého těsta, oříšků a medu.
Podrobnosti o kardamomovém medu
Výživové údaje na 100 g
Energie
1 389 / 332 kcal
Tuky
0,1 g
Z toho nasycené kyseliny
0 g
Sacharidy
81 g
Z toho cukry
79 g
Bílkoviny
0,5 g
Sůl
0,02 g
Obsahuje: květový pastovaný med (98 %), mletý kardamom (2 %)
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení
Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici
Parametry
Výrobce | Včelařství Domovina |