Zlatý poklad pro vaši kuchyni  Ghí je sanskrtský termín pro přečištěné máslo. I když se z másla připravuje, má zcela jiné vlastnosti.  Ghí s láskou připravujeme původním způsobem v malých kolekcích se zaměřením na kvalitu a poctivost. Věděli jste, že ghí je pouze natolik dobré, nakolik je dobré máslo, ze kterého je ghí připraveno, tedy přepuštěno?  Základem BIO Poctivého Ghí je nejkvalitnější máslo od farmářů z Valašska. Z něj pak díky osvědčené receptuře dostáváme to nejlepší - čistý máselný tuk,... Celý popis

Koupit za 345 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Zlatý poklad pro vaši kuchyni 
Ghí je sanskrtský termín pro přečištěné máslo. I když se z másla připravuje, má zcela jiné vlastnosti. 
Ghí s láskou připravujeme původním způsobem v malých kolekcích se zaměřením na kvalitu a poctivost. Věděli jste, že ghí je pouze natolik dobré, nakolik je dobré máslo, ze kterého je ghí připraveno, tedy přepuštěno? 
Základem BIO Poctivého Ghí je nejkvalitnější máslo od farmářů z Valašska. Z něj pak díky osvědčené receptuře dostáváme to nejlepší - čistý máselný tuk, který má všestranné použití. Má unikátní chuť a lehce oříškové aroma.
Smažení bez přepalování
Ghí dodává všem pokrmům lahodnou a jedinečnou chuť. Nepřipálí se na pánvi, protože snese i vysoké teploty. Oproti klasickému máslu se nemusí uchovávat v lednici a nikdy vám nežlukne. Ačkoliv na západě není stále moc známé, ve východních kulturách je používáno po tisíce let a pomalu se stává neodmyslitelnou součástí i naší moderní kuchyně
Významně podporuje činnost jater, trávicího traktu, pomáhá vyživit kostní dřeň a nervovou tkáň. Obsahuje vitamín A, D, E, K a řadu minerálů. Lze použít vnitřně i vně, je totiž základem ájurvédských produktů na péči o kůži.
Ghí v ájurvédě
V ájurvédě platí za elixír života, neboť má omlazující a regenerační účinky. Ghí posiluje látkovou výměnu a obranné síly organismu. Podle ájurvédských pozorování a vědeckých výzkumů snižuje hladinu cholesterolu. Napomáhá detoxikaci, neboť váže v těle jedy, které jsou rozpustné v tuku, a odvádí je z těla ven. 
Ájurvéda pohlíží na ghí jako na zásadní potravu pro zdravý vzhled, mentální rovnováhu, dobré trávení.
Ghí je tzv. tridóšické, vyrovnává v těle dóši - Vátu (dóša ovlivňující pohyblivost těla i mysli) a Pittu (ta kontroluje teplo a metabolismus), a je přijatelné i ve zdrženlivosti pro Kaphu.
Skvělé do sladkých i slaných pokrmů
Ghí se hodí na restování zeleniny, jako základ na polévku, omáčku, na jíšku, potírání palačinek nebo topinek, na pečení buchet, cukroví...
Využijete jej hlavně v teplé kuchyni - pro vaření, pečení, ale dá se použít i ve studené. Výborné pro smažení - nepřepaluje se, jelikož má vysoký kouřový bod. Možné je i vnější použití, např. na mírné popáleniny – pokud je ghí včas aplikováno na kůži, předejdeme puchýřům a zjizvením.
Složení: máselný tuk min. 99,3 %**z ekologického zemědělství
Upozornění: Může obsahovat stopy mléka.
Skladování: Skladujte v 5 - 20° C v šeru. Případná změna konzistence při vyšších teplotách není na závadu.

Výživové údaje na 100 g

 Energetická hodnota
3700 kj / 883 kcal

 Tuky
 99,9 g

 - z toho nasycené mastné kyseliny
 67,4 g

 Sacharidy
 0 g

 - z toho cukry
 0 g

 Bílkoviny
 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Day Spa
Hmotnost 450 g
Druh Ghí