Vytvořili jsme med, který je lákavý nejen netradiční a úžasnou barvou, ale také výraznými benefity pro zdraví. Spirulina je v současné době zkoumána pro své údajné protirakovinné účinky, což je za nás absolutně skvělá informace. Každý pokrok v tomto směru velmi podporujeme a oceňujeme. A právě to je ten důvod, proč jsme se hlavně pro spirulinu v medu rozhodli. Spousta lidí se tomuto typu potravin vyhýbá. Možná proto, že to úplně neznají a možná proto, že se to jednoduše samotné nedá jíst. A to... Celý popis
Koupit za 169 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
ČeskejMed MED SE SPIRULINOU A CITRONEM 250G
Doprava:
45 Kč
Skladem
169 Kč
Koupit za 169 Kč
Popis
Vytvořili jsme med, který je lákavý nejen netradiční a úžasnou barvou, ale také výraznými benefity pro zdraví.
Spirulina je v současné době zkoumána pro své údajné protirakovinné účinky, což je za nás absolutně skvělá informace. Každý pokrok v tomto směru velmi podporujeme a oceňujeme.
A právě to je ten důvod, proč jsme se hlavně pro spirulinu v medu rozhodli. Spousta lidí se tomuto typu potravin vyhýbá. Možná proto, že to úplně neznají a možná proto, že se to jednoduše samotné nedá jíst.
A to jsme právě teď vyřešili. A kdo z vás může říct, že měl palačinky s modrým medem?
A jak jsem jej tedy vyrobil?
" Inu vzal jsem můj med, který vytáčím od našich včel na Vysočině - jsme tu obklopeni krásnou rozmanitou přírodou a tak se tu to včelařství tak nějak dělá samo - a tento med jsem nechal promíchávat v pastovači.
Pastovač je nerezová nádoba, ve které se med mechanicky několikrát denně promíchá během toho, co přirozeně tuhne a díky tomu získá svoji krémovou chuť a konzistenci.
Nebojte, vše probíhá za studena.
Poté do pastovače přisypu spirulinu a citron a opět nechám med promíchávat. Během pár hodin je na světě tato lahůdka, kterou vám nyní s radostí nabízím." včelař Ondra
Jaká je konzistence?
"Jelikož jsem opravdu nešetřil surovinami, díky kterým med houstne, tak je krapánek víc hustý, než klasický pastový med. Rozhodně se však nemusíte bát, rozetřít jde dobře a na lžičku jej také naberete raz dva.
Jeho hustotu bych přirovnal k arašídovému máslu nebo třeba k máslu pár minut po vytažení z lednice. :-)" včelař Ondra.
Jak jej využíváme u nás doma?
" No co si budem. Modrej med jen tak někdo neviděl. Takže s ním trošku machruju. Děláme doma modré tvarohové pomazánky, mažeme jej na palačinky nebo jen tak na loupáček či rohlík.
Je to velká a především velmi zdravá dobrota. A zrak se také nasytí. No ne?" včelař Ondra
Benefity spiruliny
Jsou plné antioxidantů
Obsahují vysoký podíl rozpustné vlákniny
Pomáhají urychlit proces regenerace
Opravdu zdravá sladkost pro děti. Bez bílého cukru a chemie.
Složení: Květový pastový med 94%, spirulina 4%, lyofilizovaný citron 1%
Uchovávejte v teplotě do 25 °C, ideálně v temnu. Určitě ne na přímém slunci ani v přílišné zimě (lednice).
Barva medu se může vždy trošku o odstín lišit.
Zveme Tě k nahlédnutí do výroby ochucených medů
Odkud med je? Z Vysočiny, z Borů.
Na fotce vidíš náš včelín na jednom ze stanovišť a pohled od něj. Tento včelín "založil" naše rodinné včelařství.
Kdo je včelař? Nebo včelařka?
Hlavní slovo má u včel Ondra. Nebo Barunka?
Ondra včelaří už přes 25 let. Barunka začíná, ale už toho umí skoro stejně!
Kde ochucené medy vyrábíme?
Všechny naše dobrůtky a radůstky vyrábíme v Kozlově u Křižanova.
Našli jsme nové využití pro staré kanceláře, které mnoho let nikdo nevyužíval a budova byla nehezká a smutná.
Dali jsme jí nový kabátek zvenku i zevnitř a teď je to naše království.
Jak ochucené medy děláme?
Stočíme med od včeliček. Nalijeme ho do nerezové nádoby, ve které se několikrát za hodinu promíchá.
Tímto dostane krémovou barvu i chuť a už se mu říká pastovaný.
Do tohoto medu namícháme lyofilizované ovoce nebo koření. Med stočíme do skleniček a posíláme ho na cestu k vám.
Vše probíhá za studena, žádná chemie, jen kvalitní čistá příroda.
Spirulina je v současné době zkoumána pro své údajné protirakovinné účinky, což je za nás absolutně skvělá informace. Každý pokrok v tomto směru velmi podporujeme a oceňujeme.
A právě to je ten důvod, proč jsme se hlavně pro spirulinu v medu rozhodli. Spousta lidí se tomuto typu potravin vyhýbá. Možná proto, že to úplně neznají a možná proto, že se to jednoduše samotné nedá jíst.
A to jsme právě teď vyřešili. A kdo z vás může říct, že měl palačinky s modrým medem?
A jak jsem jej tedy vyrobil?
" Inu vzal jsem můj med, který vytáčím od našich včel na Vysočině - jsme tu obklopeni krásnou rozmanitou přírodou a tak se tu to včelařství tak nějak dělá samo - a tento med jsem nechal promíchávat v pastovači.
Pastovač je nerezová nádoba, ve které se med mechanicky několikrát denně promíchá během toho, co přirozeně tuhne a díky tomu získá svoji krémovou chuť a konzistenci.
Nebojte, vše probíhá za studena.
Poté do pastovače přisypu spirulinu a citron a opět nechám med promíchávat. Během pár hodin je na světě tato lahůdka, kterou vám nyní s radostí nabízím." včelař Ondra
Jaká je konzistence?
"Jelikož jsem opravdu nešetřil surovinami, díky kterým med houstne, tak je krapánek víc hustý, než klasický pastový med. Rozhodně se však nemusíte bát, rozetřít jde dobře a na lžičku jej také naberete raz dva.
Jeho hustotu bych přirovnal k arašídovému máslu nebo třeba k máslu pár minut po vytažení z lednice. :-)" včelař Ondra.
Jak jej využíváme u nás doma?
" No co si budem. Modrej med jen tak někdo neviděl. Takže s ním trošku machruju. Děláme doma modré tvarohové pomazánky, mažeme jej na palačinky nebo jen tak na loupáček či rohlík.
Je to velká a především velmi zdravá dobrota. A zrak se také nasytí. No ne?" včelař Ondra
Benefity spiruliny
Jsou plné antioxidantů
Obsahují vysoký podíl rozpustné vlákniny
Pomáhají urychlit proces regenerace
Opravdu zdravá sladkost pro děti. Bez bílého cukru a chemie.
Složení: Květový pastový med 94%, spirulina 4%, lyofilizovaný citron 1%
Uchovávejte v teplotě do 25 °C, ideálně v temnu. Určitě ne na přímém slunci ani v přílišné zimě (lednice).
Barva medu se může vždy trošku o odstín lišit.
Zveme Tě k nahlédnutí do výroby ochucených medů
Odkud med je? Z Vysočiny, z Borů.
Na fotce vidíš náš včelín na jednom ze stanovišť a pohled od něj. Tento včelín "založil" naše rodinné včelařství.
Kdo je včelař? Nebo včelařka?
Hlavní slovo má u včel Ondra. Nebo Barunka?
Ondra včelaří už přes 25 let. Barunka začíná, ale už toho umí skoro stejně!
Kde ochucené medy vyrábíme?
Všechny naše dobrůtky a radůstky vyrábíme v Kozlově u Křižanova.
Našli jsme nové využití pro staré kanceláře, které mnoho let nikdo nevyužíval a budova byla nehezká a smutná.
Dali jsme jí nový kabátek zvenku i zevnitř a teď je to naše království.
Jak ochucené medy děláme?
Stočíme med od včeliček. Nalijeme ho do nerezové nádoby, ve které se několikrát za hodinu promíchá.
Tímto dostane krémovou barvu i chuť a už se mu říká pastovaný.
Do tohoto medu namícháme lyofilizované ovoce nebo koření. Med stočíme do skleniček a posíláme ho na cestu k vám.
Vše probíhá za studena, žádná chemie, jen kvalitní čistá příroda.
Parametry
Výrobce | ČeskejMed |