Vůně Vánoc nebo sychravých podzimních dnů. To je skořice. Lidmi milovaná a právě na podzim a v zimě velmi vyhledávaná. Možná pro svoji typickou chuť a možná pro svoje zahřívací účinky. Možná máš právě chuť na něco sladkého a zároveň zdravého, ale péct se Ti nechce. Máme tu pro Tebe vymazelnou lahůdku, která Tě oslní třeba na vánočce s máslem nebo na čerstvém croissantu. A možná si z našeho medu se skořicí uděláš perfektní podzimní latte nebo shake. Kreativitě se meze nekladou.     A jak jsem jej... Celý popis

Koupit za 169 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Vůně Vánoc nebo sychravých podzimních dnů. To je skořice. Lidmi milovaná a právě na podzim a v zimě velmi vyhledávaná. Možná pro svoji typickou chuť a možná pro svoje zahřívací účinky.
Možná máš právě chuť na něco sladkého a zároveň zdravého, ale péct se Ti nechce. Máme tu pro Tebe vymazelnou lahůdku, která Tě oslní třeba na vánočce s máslem nebo na čerstvém croissantu. A možná si z našeho medu se skořicí uděláš perfektní podzimní latte nebo shake. Kreativitě se meze nekladou.
 

 
A jak jsem jej tedy vyrobil?
" Inu vzal jsem můj med, který vytáčím od našich včel na Vysočině - jsme tu obklopeni krásnou rozmanitou přírodou a tak se tu to včelařství tak nějak dělá samo -  a tento med jsem nechal promíchávat v pastovači.
Pastovač je nerezová nádoba, ve které se med mechanicky několikrát denně promíchá během toho, co přirozeně tuhne  a díky tomu získá svoji krémovou chuť a konzistenci.
Nebojte, vše probíhá za studena.
Poté do pastovače přisypu pečlivě vybranou prémiovou skořici a opět nechám med promíchávat. Během pár hodin je na světě tato lahůdka, kterou vám nyní s radostí nabízím." včelař Ondra
 

 
Jaká je konzistence?
"Skořice med nezahustí tolik jako ovoce v ostatních medech a tak tento med není tak tuhý a jde opravdu krásně roztírat, což je super třeba u tiramisu na promazání piškotů. Jeho hustota je stejná jako u klasického pastovaného medu, barva je nádherně hnědá po skořici a vůni snad ani popisovat nemusím. :-)" včelař Ondra
 

 
Jak jej využíváme u nás doma?
" Med se skořicí u nás frčí hodně na podzim a v zimě, často nám Klárka dělá k snídani francouzské tousty. Vezme bílý toustový chleba, obalí jej ve vajíčku s mlékem a opeče na pánvi na ghí. Potom je potře medem se skořicí a přidá pár nasekaných oříšků, ať to křupe.
To se je pak taková lahůdka, že máme celé dopoledne v bříšku jako v pokojíčku. No a pak taky tenhle med používáme jako sladidlo do podzimního latte. Na tohle latte k nám jezdí na návštěvu známí a příbuzní ze širokého a ještě širšího okolí." včelař Ondra

 
Benefity skořice

Posiluje imunitní systém
Zklidňuje při rozrušení a stresu
Podporuje léčbu cukrovky
Chrání tělo před oxidačním stresem

 
Složení: Květový pastový med 96%, skořice 4%.
Uchovávejte v teplotě do 25 °C, ideálně v temnu. Určitě ne na přímém slunci ani v přílišné zimě (lednice).
 

 
Zveme Tě k nahlédnutí do výroby ochucených medů
 
 
Odkud med je? Z Vysočiny, z Borů.
Na fotce vidíš náš včelín na jednom ze stanovišť a pohled od něj. Tento včelín "založil" naše rodinné včelařství.
 

 
Kdo je včelař? Nebo včelařka?
Hlavní slovo má u včel Ondra. Nebo Barunka?
Ondra včelaří už přes 25 let. Barunka začíná, ale už toho umí skoro stejně!
 

 
Kde ochucené medy vyrábíme?
Všechny naše dobrůtky a radůstky vyrábíme v Kozlově u Křižanova.
Našli jsme nové využití pro staré kanceláře, které mnoho let nikdo nevyužíval a budova byla nehezká a smutná.
Dali jsme jí nový kabátek zvenku i zevnitř a teď je to naše medová dílna.
 

 
Jak ochucené medy děláme? 
Stočíme med od včeliček. Nalijeme ho do nerezové nádoby, ve které se několikrát za hodinu promíchá.
Tímto dostane krémovou barvu i chuť a už se mu říká pastovaný.
Do tohoto medu namícháme lyofilizované ovoce nebo koření. Med stočíme do skleniček a posíláme ho na cestu k vám.
Vše probíhá za studena, žádná chemie, jen kvalitní čistá příroda.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce ČeskejMed