Atraktivní na pohled, ale super skvělý, co se složení týče. Tento med byl obohacen o jednu ze superpotravin, o zelený ječmen. Pro lehce nakyslou chuť jsme přidali ještě citron a upřímně? Je to opravdu gurmánský zážitek na lžičce. Navíc je opravdu nabombený zdravotními benefity, zelený ječmen je silný antioxidant, díky čemuž snižuje riziko vzniku rakoviny, pomáhá regenerovat organismus a zabraňuje stárnutí organismu.     A jak jsem jej tedy vyrobil? " Inu vzal jsem můj med, který vytáčím od našich... Celý popis

Koupit za 99 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Atraktivní na pohled, ale super skvělý, co se složení týče. Tento med byl obohacen o jednu ze superpotravin, o zelený ječmen. Pro lehce nakyslou chuť jsme přidali ještě citron a upřímně? Je to opravdu gurmánský zážitek na lžičce.
Navíc je opravdu nabombený zdravotními benefity, zelený ječmen je silný antioxidant, díky čemuž snižuje riziko vzniku rakoviny, pomáhá regenerovat organismus a zabraňuje stárnutí organismu.
 

 
A jak jsem jej tedy vyrobil?
" Inu vzal jsem můj med, který vytáčím od našich včel na Vysočině - jsme tu obklopeni krásnou rozmanitou přírodou a tak se tu to včelařství tak nějak dělá samo -  a tento med jsem nechal promíchávat v pastovači.
Pastovač je nerezová nádoba, ve které se med mechanicky několikrát denně promíchá během toho, co přirozeně tuhne  a díky tomu získá svoji krémovou chuť a konzistenci.
Nebojte, vše probíhá za studena.
Poté do pastovače přisypu BIO mladý ječmen, citron a opět nechám med promíchávat. Během pár hodin je na světě tato lahůdka, kterou vám nyní s radostí nabízím." včelař Ondra
 

 

 
Jaká je konzistence?
"Jelikož jsem opravdu nešetřil ječmenem ani citronem, díky kterému med houstne, tak je krapánek víc hustý, než klasický pastový med. Rozhodně se však nemusíte bát, rozetřít jde dobře a na lžičku jej také naberete raz dva.
Jeho hustotu bych přirovnal k arašídovému máslu nebo třeba k máslu několik minut po vytažení z lednice. :-)" včelař Ondra.
 

 
Jakou má chuť ?
Tento med má sladko-kyselou chuť po medu i citronu. Ječmen přidává medu takovou zemitou chuť. Celkově je to ale velmi příjemná a návyková chuť zdraví na lžičce.

 
Jak jej využíváme u nás doma?
“Tak tenhle med je pro nás doma přírodním doplňkem stravy. Poctivě si s Klárkou dopřáváme lžičku hned ráno před snídaní. Tím, jak je med sladký pak už nemáme na sladké přes den chuť a navíc výrazně podporujeme naše zdraví.” včelař Ondra.
 

 
Benefity mladého ječmene

Podporuje očistu těla - pozor ale, ta se nejprve může (ale nemusí) projevit jako zhoršení
Pomáhá detoxikovat organismus
Zmírňuje překyselení organismu

 
Opravdu zdravá sladkost pro děti. Bez bílého cukru a chemie.
Složení: Květový pastový med 94%, BIO mladý ječmen 4%, citron 1%
Uchovávejte v teplotě do 25 °C, ideálně v temnu. Určitě ne na přímém slunci ani v přílišné zimě (lednice).

 
Zveme Tě k nahlédnutí do výroby ochucených medů
 
 
Odkud med je? Z Vysočiny, z Borů.
Na fotce vidíš náš včelín na jednom ze stanovišť a pohled od něj. Tento včelín "založil" naše rodinné včelařství.
 

 
Kdo je včelař? Nebo včelařka?
Hlavní slovo má u včel Ondra. Nebo Barunka?
Ondra včelaří už přes 25 let. Barunka začíná, ale už toho umí skoro stejně!
 

 
Kde ochucené medy vyrábíme?
Všechny naše dobrůtky a radůstky vyrábíme v Kozlově u Křižanova.
Našli jsme nové využití pro staré kanceláře, které mnoho let nikdo nevyužíval a budova byla nehezká a smutná.
Dali jsme jí nový kabátek zvenku i zevnitř a teď je to naše království.
 

 
Jak ochucené medy děláme? 
Stočíme med od včeliček. Nalijeme ho do nerezové nádoby, ve které se několikrát za hodinu promíchá.
Tímto dostane krémovou barvu i chuť a už se mu říká pastovaný.
Do tohoto medu namícháme lyofilizované ovoce nebo koření. Med stočíme do skleniček a posíláme ho na cestu k vám.
Vše probíhá za studena, žádná chemie, jen kvalitní čistá příroda.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce ČeskejMed